Η διαπλοκή ως παράγωγο του ολοκληρωτισμού

0



Γράφει ο Αντώνης Κρούστης

Δεν νοείται διαπλοκή εάν δε συμμετέχει ενεργά σ’αυτήν το κράτος. Για να θυμηθώ μια γνωστή ρήση που λέει: «Ελεύθερη οικονομία χωρίς Δημοκρατία μπορεί να υπάρξει, Δημοκρατία όμως χωρίς Ελεύθερη οικονομία ποτέ».
Με λύπη διαπιστώνει κανείς ότι η κυβέρνηση της «Πρώτης φοράς…» διολισθαίνει στην απολυταρχία, με πλήθος από νομοθετήματα που περιορίζουν την ελευθερία των πολιτών στον οικονομικό στίβο και κατ’ επέκτασιν και στον κοινωνικό.

Το ξεκίνησε με το πογκρόμ των φόρων σε κάθε οικονομική δραστηριότητα, το συνέχισε με τις παρεμβάσεις της στη Δικαιοσύνη (σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων), το αναδεικνύει με την αντίληψη της περί Αριστείας στην Παιδεία και το αποδεικνύει απροκάλυπτα με τις πολιτικές της σκοπιμότητες στα ΜΜΕ.

Ισχυρίζεται με περισσή σοφία, ότι η διαφημιστική πίτα είναι 200εκ. και δεν μπορεί να αντέξει πάνω από 4 κανάλια. Προφανώς αγνοεί τον τρόπο να την αυξήσει. Άρα εγώ θα ορίσω, σκέπτεται, τη μοιρασιά στο όνομα της βιωσιμότητας σας. Για το καλό που θα σας κάνω λοιπόν, θα σας κλείσω σε ένα δωμάτιο χωρίς καμία επικοινωνία με τον έξω κόσμο και όποιος δώσει τα περισσότερα θα πάρει και την άδεια. Η μπίλια έκατσε κατά μέσο όρο περίπου στα 60 εκ ανά άδεια για να μοιραστούν διαφημιστική πίτα 50 εκ έκαστος. Αριστερά μαθηματικά!

Αν αναλογιστεί κανείς ότι τα κέρδη (αν υπάρχουν) από μια τέτοια επιχείρηση δεν ξεπερνούν τα 2εκ το χρόνο, η απόσβεση μόνο της άδειας θα ξεπεράσει τα 30 χρόνια. Τους βρίσκεται ανόητους τους 4 επιχειρηματίες να δαπανήσουν τόσα χρήματα γνωρίζοντας ότι μπορεί να μην τα πάρουν και ποτέ, τουλάχιστον όσο βρίσκονται στη ζωή; Δυο λύσεις υπάρχουν, η δεν θα τα δώσουν ποτέ ή θα τα πάρουν με άλλο τρόπο. Ο χρόνος θα φανερώσει τι από τα δυο θα συμβεί ή και τα δύο.

Αφού ήδη είναι γνωστό ότι ο ένας εκ των τεσσάρων αναλαμβάνει δημόσια έργα που του δίνει η κυβέρνηση και ο άλλος θα συνεργαστεί με πρώην καναλάρχη-εργολάβο. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο «Ρομπέν των Δασών» της Ελλάδος, ήδη σκέπτεται το επόμενο ψέμα που θα πει στα πλήθη που ανοήτως θα τον χειροκροτούν, για την αθέτηση του λόγου περί καταβολής του ποσού σε ευπαθείς ομάδες.

Όταν όμως τελειώσουν και τα τελευταία επικοινωνιακά απροσανατολιστικά χαρτιά του «Μάο της Ελλάδος», τότε όλοι θα καταλάβουν τι εννοούν οι δανειστές μας όταν λένε ότι δεν θα πάρει φράγκο από την πρώτη αξιολόγηση, λίγο πριν κλείσει η δεύτερη, αν δεν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις που εκσυγχρονίζουν το ελληνικό κράτος σε μια δυτικού τύπου οικονομία.

Τότε θα φανεί και το δεύτερο παράγωγο της κόκκινης απολυταρχίας που είναι η εξαθλίωση.

Πηγή Fileleftheros1966
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 28, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η διαπλοκή ως παράγωγο του ολοκληρωτισμού"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator