Έλλειμμα 2 δισ. ευρώ στο ΙΚΑ- Τι γίνεται με τις συντάξεις!

0



Έλλειμμα της τάξης των 2 δισ ευρώ έχει το ΙΚΑ και ουσιαστικά για να μπορέσει να πληρώσει κανονικά και στην ώρα τους τις συντάξεις για τους επόμενους μήνες θα πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα.
Αυτό σημαίνει πως το ΙΚΑ έχει 3 επιλογές, προκειμένου να μην κηρύξει στάση πληρωμών και να συνεχίσει να πληρώνει τις συντάξεις στο σύνολό τους και στην ώρα τους.

Με το έλλειμμα στα 2,099 δισ. ευρώ το ΙΚΑ πρέπει να καταφύγει στον “κουμπαρά” του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών και να πάρει χρήματα, ενώ ταυτόχρονα να καθυστερήσει και την απονομή χρημάτων σε άλλα ταμεία όπως ΟΑΕΕ ΕΤΕΑ και ΟΑΕΔ για τα οποία κάνει εισπράξεις οφειλών.

Η τρίτη επιλογή που έχει η διοίκηση του ΙΚΑ είναι η επιπλέον κρατική χρηματοδότηση.

Όλα δείχνουν ότι το ΙΚΑ προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με τις συντάξεις ότι θα εκμεταλλευτεί και τις τρεις παραπάνω επιλογές, ωστόσο φαίνεται ότι θα υπάρξει και μια τέταρτη κίνηση.

Θα καθυστερήσει ακόμη περισσότερο η έκδοση αποφάσεων για τη σύνταξη 140.000 ατόμων που είναι από μήνες ως και 3 χρόνια στο… περίμενε.
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 22, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Έλλειμμα 2 δισ. ευρώ στο ΙΚΑ- Τι γίνεται με τις συντάξεις!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator