Απόφαση σοκ! Επιστρέψτε το 13ο και 14ο μισθό στους δημοσίους υπαλλήλους

0- Την απόφαση πήρε το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας και αν τελεσιδικήσει θα προκαλέσει σεισμό στα δημοσιονομικά
- Η υπόθεση εκδικάστηκε ύστερα από την αγωγή που κατέθεσαν 5 δικαστικοί υπάλληλοι
- Αναμένεται και συνέχεια αφού θα εκδικαστεί και άλλη ανάλογη αγωγή

Επιστρέψτε το δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα αδείας στους δημόσιους υπαλλήλους. Σοκ προκαλεί στην κυβέρνηση η απόφαση του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας το οποίο ζητεί να επιστραφεί ο 13ος και ο 14ος μισθός στο Δημόσιο, γιατί αν τελεσιδικήσει θα προκαλέσει σεισμό μεγατόνων και ανατροπές που θα εκτροχιάσουν τον προϋπολογισμό.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας ύστερα από την αγωγή που κατέθεσαν 5 δικαστικοί υπάλληλοι της Καλαμάτας, ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων, Ανδρόνικο Σταυρόπουλο.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι πρέπει να επιστραφούν το δώρο Χριστουγέννων, του Πάσχα και το επίδομα αδείας με ένα πραγματικά πρωτόγνωρο σκεπτικό σύμφωνα με το οποίο «τα κοινωνικά δικαιώματα είναι θεμελιώδη, εξίσου με τα ατομικά και τα πολιτικά, και παράγουν, κατά την επικρατούσα στη θεωρία άποψη, ένα “σχετικό κοινωνικό κεκτημένο”, η αξία και η προστατευτική λειτουργία του οποίου πρέπει να αναδεικνύονται ακόμα περισσότερο σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, όταν οι πολίτες το έχουν περισσότερη ανάγκη».

Ο Ειρηνοδίκης Αθανάσιος Μουτζούρης επικαλούμενος το άρθρο 106 του Συντάγματος τονίζει ότι «από τη διάταξη αυτή απορρέει η συνταγματική επιταγή για ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη με διασφάλιση των συνθηκών κοινωνικής ειρήνης, η οποία δεσμεύει όλα τα κρατικά όργανα και πρωτίστως το νομοθέτη, περιορίζοντας το εύρος των επιτρεπτών επιλογών του.
Ομως, το θέμα δεν σταματά εδώ.

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr αναμένεται να υπάρξει και δεύτερο "χτύπημα” αφού ακολουθεί τους επόμενους μήνες η εκδίκαση της αγωγής που έχουν καταθέσει οι μόνιμοι δικαστικοί υπάλληλοι της Καλαμάτας στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας.
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 09, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Απόφαση σοκ! Επιστρέψτε το 13ο και 14ο μισθό στους δημοσίους υπαλλήλους"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator