Loutraki Festival: Αφιέρωμα στο Χρόνη Αηδονίδη. Μια βραδιά γεμάτη μνήμες και συγκίνηση!

0Μια εξαιρετική συναυλία παρακολούθησε πλήθος κόσμου που παρευρέθηκε στην τιμητική βραδιά προς το μεγάλο μας ερμηνευτή και ερευνητή, Χρόνη Αηδονίδη! Μια βραδιά γεμάτη συναίσθημα και συγκίνηση, με τραγούδια από όλο το φάσμα της παράδοσης που ερμήνευσαν μοναδικά οι ΤΑΚΙΜ, που όντας ταλαντούχοι σολίστες λειτουργούν άψογα και ως ομάδα, όπως ακριβώς υποδηλώνει το όνομά τους. Εξαιρετικές ενορχηστρώσεις αγαπημένων παραδοσιακών κομματιών, με σεβασμό και γνώση.

Ο Παντελής Θαλασσινός τίμησε το μεγάλο δάσκαλο ερμηνεύοντας από θρακιώτικα ως σμυρναίικα με τον τρόπο που όλοι αγαπάμε και χάρισε στο κοινό και στον Χρόνη Αηδονίδη ένα ανέκδοτο τραγούδι του.

Η γλυκύτατη Αρετή Κετιμέ, με χάρη και ταλέντο που περισσεύει, ερμήνευσε κομμάτια όπως το Νεραντζολέμονο, το Ώρα καλή πουλάκι μου, Να μαν' πουλί να πέταγα και πολλά άλλα.

Μια από τις καλύτερες στιγμές της βραδιάς ήταν η συμμετοχή των πραγματικά εξαιρετικών χορευτικών συγκροτημάτων του Συνδέσμου Λουτρακιωτών και Περαχωριτών «ο ΙΒΥΚΟΣ» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Περαχώρας.

Αξίζουν συγχαρητήρια στο χοροδιδάσκαλο Δημήτρη Μπάκο, που είχε και την αρχική πρωτοβουλία του αφιερώματος αλλά και σε όλους τους χορευτές!

Η συναυλία έκλεισε ως γιορτή, με τον καλύτερο τρόπο. Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής και ο Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων τίμησαν με αναμνηστική πλακέτα τον Χρόνη Αηδονίδη, ο οποίος συγκινημένος ευχαρίστησε από καρδιάς τους διοργανωτές, τους ΤΑΚΙΜ για τον τρόπο με τον οποίο κρατάνε και προχωράνε την παράδοση αλλά και τους ερμηνευτές για το ταλέντο, την ερμηνεία, το ήθος τους.

Από τη βραδιά δεν θα μπορούσε να λείπει ο Αλέξης Κωστάλας, που παρουσίασε τη συναυλία με το δικό του ιδιαίτερο και γλαφυρό τρόπο.

Το Φεστιβάλ Λουτρακίου αποδεικνύει μέσα από μια ακόμα άψογη διοργάνωση, πόσο καλές και πλουραλιστικές παραστάσεις μπορεί να μας προσφέρει, εντάσσοντας αποτελεσματικά το τόσο σημαντικό ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό και δημιουργώντας συνεργασίες με καταξιωμένους δημιουργούς και καλλιτέχνες!
Δημοσίευση: Αυγούστου 01, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Loutraki Festival: Αφιέρωμα στο Χρόνη Αηδονίδη. Μια βραδιά γεμάτη μνήμες και συγκίνηση!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator