Αλέξη, απλώς... χάσαμε!

0



Οι συζητήσεις στη Βουλή είναι πλέον κουραστικές, ειδικά όταν είναι και καλοκαίρι. Και είναι σίγουρο ότι κανένας Έλληνας δεν θα άφησε το ουζάκι και το μεζεδάκι του στην παραλία για να ακούσει τους πολιτικούς αρχηγούς. Όμως, με ευθύνη της κυβέρνησης και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα η χώρα χάνει πολύτιμο χρόνο για να ασχολείται με ανοησίες. Διότι περί ανοησίας πρόκειται να συζητάμε για μια συνταγή ακυβερνησίας όπως είναι ο εκλογικός νόμος, όταν καίγεται η αυλή μας, καίγεται και το σπίτι μας.

Αν θα ήθελε πάντως να κάνει κάποιος μια έστω σοβαρή κριτική για μια ακόμη βαρετή συζήτηση με πολιτικές σκιαμαχίες που δεν συγκινούν κανέναν, θα έλεγε ότι ο Τσίπρας έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι σύντομα δεν θα είναι πρωθυπουργός. Το γεγονός και μόνο ότι καταφεύγει στις γνωστές ανοησίες περί αριστερών αγώνων, αριστερής ιστορίας, διαπλοκής, Siemens, Παπασταύρων, Σκλαβούνων κ.λπ. δείχνει ότι βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Από τη μια δέχεται τη στήριξη της Χρυσής Αυγής, κι όταν δεν την παίρνει, τους αποκηρύσσει. Από την άλλη, δείχνει μια ακατανόητη εμμονή στο ύφος του τζάμπα μάγκα, του αλαζόνα που πουλάει ύφος, του ψεύτη που νομίζει ότι ακόμη περνάει η μπογιά του στον ελληνικό λαό.

Ο πρωθυπουργός κατέφυγε στα γνωστά τερτίπια και τον αποπροσανατολισμό για να μην απαντήσει στο ουσιώδες. Γιατί κάνει έναν εκλογικό νόμο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα ενός κόμματος που σύντομα θα είναι στη δεύτερη θέση. Τα περί εκλογών το 2019 τα ακούμε βερεσέ καθώς η κοινωνία κοχλάζει, όσο κι αν στο κάστρο του Μαξίμου δεν το βλέπουν. Άλλωστε πέρυσι τέτοια εποχή είχε συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και διαβεβαίωνε ότι δεν θα πάει σε εκλογές κι ένα μήνα μετά τις προκήρυξε. Τόσο αξιόπιστος πολιτικός.

Πάντως, όσο και αν οι διάφοροι παπατζήδες αποπροσανατολίζουν τον κόσμο από τα πραγματικά προβλήματα, όπως η διάλυση της οικονομίας, οι φόροι, οι περικοπές στις συντάξεις και η διαπλοκή με την οποία αγκαλιάζονται στα κρυφά, τόσο επισπεύδουν την πτώση τους από την εξουσία. Για έναν απλούστατο λόγο. Ο λαός δεν τρώει πλέον άλλο σανό, ούτε και ψεκάζεται.

Ο Α. Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ ξανά για σχέσεις με καναλάρχες, με τη Siemens με τη διαφθορά και άλλα πολλά. Αλλά μήπως ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να απαντήσει με ποιους συναντάται ο ίδιος και οι συνεργάτες του και κλείνουν συμφωνίες; Μήπως με τους παλαιούς καναλάρχες; Μήπως με τους νέους υποψήφιους καναλάρχες; Μήπως με εργολάβους παλαιούς και νέους; Μήπως με εφοπλιστές βρόμικους και νυκτόβιους; Έλεος να συνεχίζει να μιλά ο Τσίπρας για αριστερή ηθική.

Όσο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η αλήθεια είναι ότι ήταν καλός. Ήταν αυτός που έπρεπε και αυτά που είπε εκφράζουν την κοινή γνώμη. Αν δεν του ξέφευγαν αυτά τα περί πολιτικού κρατούμενου έξι μηνών ή περί εξορίας, όλα θα ήταν τέλεια.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε το αυτονόητο. Ότι αυτός ο εκλογικός νόμος που ψηφίστηκε δεν θα ισχύσει. Κι ότι η κυβέρνηση υπέστη μια μεγάλη κοινοβουλευτική ήττα.

Αποδόμησε πλήρως το... ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς με τις αναφορές του περί Χρυσής Αυγής, όσο κι αν ο Ν. Βούτσης μόνο που δεν έβαλε τα κλάματα για τους αγώνες. Έλεος δηλαδή με αυτούς τους αγώνες, σ' αυτή τη χώρα κανείς άλλος δεν πολέμησε τους Γερμανούς; Κανείς άλλος δεν πολέμησε τη Χούντα;

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης σε παλαιότερο κείμενο του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, για τους εκλογικούς νόμους, το 2014, όπου υποστήριζε μια φράση του Μένιου Κουτσόγιωργα «Θα χάσουμε εμείς, αλλά δεν θα κερδίσουν οι άλλοι». Για να πει δηκτικά ο πρόεδρος της ΝΔ υπό τα χειροκροτήματα των βουλευτών του: «Τι Φίλης, Τι Κουρουμπλής, Τι Κουτσόγιωργας!».

«Η χώρα δεν χρειάζεται απλή αναλογική, αλλά απλή λογική» κατέληξε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Κι αυτό ακριβώς είναι. Χάθηκε η λογική...

Μια αναφορά για τον ακομβίωτο στρατηγό. Σαμαρά λέει και κλαίει. Έχει πρόβλημα ο άνθρωπος και δεν αντέχει να μην το πει. Ίσως θα ήταν καλύτερα να πήγαινε σε καμιά ταβέρνα να λύσει τα προβλήματα που του δημιουργεί η συγκυβέρνηση με τον Τσίπρα. Και να καθαρίσει το μυαλό του πριν μπουκάρει κανένας Τούρκος κι αυτός ασχολείται ακόμη με την κυβέρνηση Σαμαρά.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Αυγούστου 10, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αλέξη, απλώς... χάσαμε!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator