Μέχρι πότε θα υπονομεύουν την παράταξη οι Καραμανλικοί;

0



Σε περιόδους όπου η Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι ενωμένη δεν θα έπρεπε να παίζονται βρόμικα παιχνίδια. Δεν θα έπρεπε οι δεξιές «γαλιάντρες» κυρίως να μιλάνε τόσο πολύ και να δίνουν ένα ακόμη βήμα στην κυβέρνηση Τσίπρα να την… σκαπουλάρει.

Κάποιοι πιστεύουν ότι με το να έχουν τη δική τους στρατηγική δεν συμβάλλουν στη διαιώνιση της καταστροφικότερης κυβέρνησης όλων των εποχών. Δεν αντιλαμβάνονται πως αντί να κάνουν δωράκια στον Αλέξη καλό είναι να συσπειρωθούν γύρω από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και να βοηθήσουν στο να ξεκουμπιστεί το ταχύτερο ο Τσίπρας και η παρέα του.

Δυστυχώς πρέπει να επανέλθουμε σε ένα θέμα που πληγώνει τη ΝΔ, αλλά καλύτερα να την πληγώσει τώρα παρά όταν θα μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές. Είναι το γνωστό θέμα «Καραμανλή» και ό,τι γίνεται γύρω από αυτόν. Ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της ΝΔ έχει προσφέρει και στη χώρα και στο κόμμα. Έχει κάνει όμως και τραγικά λάθη που συνέβαλαν εν πολλοίς και στο ότι η χώρα έφτασε στη χρεοκοπία. Δυστυχώς έτσι είναι όσο κι αν κάποιοι επιθυμούν να το ξεχνούν ή να το κουκουλώνουν.

Ξαφνικά η υπόθεση Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ ανάχθηκε σε θέμα μείζονος σημασίας για τους Καραμανλικούς. Μια απόφαση αναίρεσης απαλλαγής του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ πριν μερικά χρόνια, έχει οδηγήσει ορισμένους αχάριστους όχι μόνο να ξεχάσουν τι έγινε την περίοδο 2004-2009 αλλά και να επιτεθούν στον Σαμαρά. Τον Σαμαρά ο οποίος παρέλαβε ένα διαλυμένο κόμμα, το έκανε ξανά κυβέρνηση παρ’ ότι είχε να αντιμετωπίσει τα βαρίδια της διακυβέρνησης Καραμανλή και τελικά παρέλαβε και μια οικονομία κατεστραμμένη κι έκανε πέντε πράγματα για τα οποία όλοι είναι υπερήφανοι.

Ο Άρειος Πάγος, εντελώς ξαφνικά και χωρίς κάποιον ουσιαστικό λόγο, αναίρεσε εν μέρει την απόφαση για τον Α. Γεωργίου ο οποίος είχε κατηγορηθεί ότι διόγκωσε το έλλειμμα και η χώρα μπήκε στο μνημόνιο. Το ποιος έχει δίκιο θα κριθεί ξανά στο Συμβούλιο Εφετών, όμως, ξαφνικά οι Καραμανλικοί βγήκαν και πανηγυρίζουν στο Σύνταγμα. Ο ένας μιλά για μεγάλη δικαίωση του πρώην πρωθυπουργού. Ο άλλος ζητά να αποδοθούν ευθύνες, ο τρίτος πιέζει τον Μητσοτάκη να ζητήσει εξεταστική και για το μνημόνιο Παπανδρέου ώστε να αποδειχθεί αν διογκώθηκε το έλλειμμα κι αν συκοφαντήθηκε η διακυβέρνηση Καραμανλή. Και ο άλλος επιτίθεται στον Σαμαρά γιατί δεν έκανε εξεταστική. Πότε; Όταν ήταν αναγκασμένος να κυβερνά με το ΠΑΣΟΚ για να μην καταρρεύσει η χώρα. Το 2012 όταν η οικονομία ήταν με το ένα πόδι στη χρεοκοπία ήθελαν ο Σαμαράς να στήσει ειδικά δικαστήρια μόνο και μόνο για να… δικαιωθεί ο Καραμανλής. Έλεος. Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας σε όλο της το μεγαλείο από τους… ορκισμένους καραμανλικούς της συμφοράς που ξεχνούν ότι είναι πάνω απ’ όλα Νεοδημοκράτες και απέναντι στον Τσίπρα.

Κατ’ αρχάς δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν είναι τυχαία η παρέμβαση του Αρείου Πάγου; Δημιουργεί ξαφνικό πρόβλημα στη ΝΔ, εμφύλιο θα λέγαμε και δίνει τεράστιο δώρο στον Καραμανλή ο οποίος είναι γνωστό ότι έχει άριστες σχέσεις με τον Αλ. Τσίπρα κι έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για το λόγο αυτό. Καθόλου τυχαία δεν είναι η αναίρεση και να μας συγχωρήσουν όσοι πιστεύουν στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Και να πάμε στην ουσία. Ακόμη κι αν ο Γεωργίου διόγκωσε το έλλειμμα, ποιος πιστεύει άραγε ότι την περίοδο 2004-2009 δεν έγιναν εγκλήματα; Και δεν φταίει μόνο η κυβέρνηση της ΝΔ. Κληρονόμησε άλλωστε τους πανάκριβους και παντελώς άχρηστους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όμως, υπάρχουν ορισμένα νούμερα και γεγονότα που δεν αμφισβητούνται όσο κι αν οι Καραμανλικοί κάνουν τα… παγόνια.

Ποιος αμφισβητεί ότι ο τωρινός πρόεδρος της Δημοκρατίας διόρισε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που δεν χρειάζονταν;

Ποιος αμφισβητεί ότι η διετία 2008-2009 ήταν η χειρότερη στην ιστορία της χώρας και ουσιαστικά αυτή που προκάλεσε τα γεγονότα των επόμενων ετών;

Είναι ή όχι αλήθεια ότι ο Καραμανλής παρέλαβε τη χώρα με δαπάνες για μισθούς και κοινωνική πολιτική της τάξης των 47 δις ευρώ; Την παρέδωσε ή όχι με δαπάνες 80 δις ευρώ;

Παρέλαβε ή όχι τη χώρα με έσοδα από φόρους και εισφορές 58 δις ευρώ και την παρέδωσε με έσοδα 77 δις, παρά τις συνεχείς αυξήσεις φόρων και την αύξηση των εισοδημάτων τη δεκαετία εκείνη λόγω και των μεγάλων έργων;

Αυτό σημαίνει ή όχι ότι η πολιτική των παροχών και τον διορισμών με δανεικό χρήμα κυριάρχησε αντί ενός νοικοκυρέματος ώστε να περιοριστούν οι συνέπειες των… ολυμπιακών δαπανών; Και δεν μπορεί να αυξάνονται με τόσο δραματικό ρυθμό οι δαπάνες ενώ αντίθετα να μην υπάρχει μεγάλη αύξηση στα έσοδα.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για χάσμα δαπανών – εσόδων της τάξης των 14 δις ευρώ τη διετία 2008-2009. Ξοδεύαμε δηλαδή περισσότερα απ’ ότι εισπράτταμε. Είναι αυτό έλλειμμα ή όχι; Έπρεπε να έρθει ο Γεωργίου για να διογκώσει το έλλειμμα, δεν το βλέπαμε και μόνοι μας; Και καλά, ας πούμε ότι δεν ήταν πάνω από 15%. Αν ήταν δηλαδή 10% κι όχι 6% που επέμενε ο Παπαθανασίου, ποια η διαφορά; Κατεστραμμένη οικονομία και πάλι.

Κι όταν ήρθαν οι προειδοποιήσεις, όταν ήρθε η απειλή του ΔΝΤ τι έκανε η τότε κυβέρνηση; Απλά ανέβαλε αυτά που έπρεπε να κάνει και παρέδωσε τη χώρα σε κάποιον που τα έκανε χειρότερα.

Όμως, το περίφημο «κεφάλαιο Καραμανλή» είχε σωθεί. Πήρε τη νίκη το 2004 κι έδωσε ελπίδα στον ελληνικό λαό ότι κάτι θα αλλάξει. Τι έκανε; Ανέβαλε τα πάντα κι άφησε τους λαϊκιστές να κάνουν κουμάντο. Στα δύσκολα μάλιστα λιγοψύχησε κι έφυγε ενώ παρέμεινε άφαντος και όλη αυτή την περίοδο των μνημονίων. Αν ο κ. Καραμανλής συμμάζευε το μαγαζί τότε που μπορούσε ίσως να μην φτάναμε να δούμε τον Γ. Παπανδρέου πρωθυπουργό. Ούτε βεβαίως και τον Τσίπρα.

Οφείλουν λοιπόν να είναι πολύ προσεκτικοί κάποιοι που βλέπουν δικαίωση και άλλες τέτοιες ανοησίες. Όταν μια χώρα είναι ακόμη στα όρια του κραχ κι όταν έχει μια κυβέρνηση που την οδηγεί στην καταστροφή δεν μιλάμε για δικαιώσεις, αλλά για συσπείρωση απέναντι στον κοινό εχθρό. Όλα τα άλλα είναι περσινά ξινά σταφύλια. Άλλωστε, γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει ποια ήταν τα επιτεύγματα του Καραμανλή όταν τώρα είναι πιο κοντά στον εχθρό παρά στον φίλο;

Και κάτι ακόμα. Μέχρι πότε θα υπονομεύουν την παράταξη οι Καραμανλικοί;
Δημοσίευση: Αυγούστου 21, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μέχρι πότε θα υπονομεύουν την παράταξη οι Καραμανλικοί;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator