Συνδικαλιστής της ΔΕΗ καταγγέλλει...

0Αφορμή για τη σημερινή ανοικτή παρέμβασή μου αποτελεί, η Ανακοίνωση-Καταγγελλία του Κλαδικού Συνδικάτου ΟΤΑ Ν. Αχαΐας την 25.8.2016 και η στοχοποίηση με ανακρίβειες προς το πρόσωπό μου. Άλλωστε δεν είναι και η πρώτη φορά.

Επικαλούνται ότι κατήγγειλα μέσο των Μ.Μ.Ε. ανέργους που δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς και το ΠΑΜΕ που τους στηρίζει.

Τους προκαλώ δημόσια, να ζητήσουμε από τον ραδιοφωνικό σταθμό να ξαναβάλει την ηχογραφημένη συνέντευξη και σε διαλογική αντιπαράθεση να λάμψει η αλήθεια.

Κύριοι του Κλαδικού Συνδικάτου ΟΤΑ Ν. Αχαΐας,

Όταν από τις αρχές Αυγούστου οι εντολές της Διοίκησης της ΔΕΗ, επέβαλαν στα κατά τόπους Δ/ντικά Στελέχη ότι για την επανασύνδεση σε κομμένες παροχές, θα πρέπει να εισπράττουν το 30% της οφειλής άμεσα και το υπόλοιπό σε οκτώ (8) μηνιαίες δόσεις, σε «μπαράζ» δημόσιων παρεμβάσεων καλούσα όσους είχαν οφειλές, να προβούν άμεσα στη ρύθμιση των 36 δόσεων πριν αποκοπούν και βρεθούν στη δυσμενή διαδικασία διακανονισμών.

Δεν περίμενα να ολοκληρωθούν η Καλοκαιρινές διακοπές μου, να περάσει το Δεκαπενταύγουστο και να επανέλθω.

Τόνιζα δε, ότι παρόλο που σήμερα δεν γίνονταν διακοπές σε όσους έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), δηλαδή σε Φτωχούς, Άνεργους, Τρίτεκνους, ΑΜΕΑ, κ.α., σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, δύναται η διακοπή της ηλεκτροδότησης την περίοδο του Φθινοπώρου. Τους ενημέρωνα δηλαδή, να αποβάλουν τυχόν λαθεμένη αντίληψη ότι δεν κινδυνεύουν να βρεθούν στο σκοτάδι και ας έχουν οφειλή.

Άραγε πόσους συνανθρώπους μας έχετε παροτρύνει, αφού πληρούν τις προϋποθέσεις, να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ή στην Δωρεάν Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη που αποφάσισε ο Δήμος Πατρέων μέχρι σήμερα;

Δεν σας προβλημάτισε και δε νιώθετε Ντροπή για το γεγονός, ότι έκαναν χρήση απαλλαγής μόνο 82 άπορες οικογένειες στον Δήμο Πάτρας, όταν στην Τράπεζα Τροφίμων ζητούν την συνδρομή πάνω από 2.000;

Τόσοι είναι οι άποροι και εάν ναι, τότε ο Δήμος γιατί δεν καλύπτει τις δαπάνες του ηλεκτρικούς τους ρεύμα, από τα έσοδα που εισπράττει από τους ιδιώτες παραγωγούς ενέργειας, οι οποίοι έχουν εγκαταστήσει Ανεμογεννήτριες στα Δημοτικά Διαμερίσματά του και το ποσό ανέρχεται περίπου το χρόνο σε 400.000€;

Γιατί δεν εισπράττει τα ανταποδοτικά τέλη μέσο της ταμειακής του υπηρεσίας ή των λογαριασμών της ΔΕΥΑΠ, όπου θα έχει και σαν αποτέλεσμα να μειωθούν οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού, αλλά προτιμά να καταβάλλει στη ΔΕΗ προμήθεια 500.000€ το χρόνο, χρήματα με τα οποία θα μπορούσε να κάνει είτε Κοινωνική Πολιτική είτε προσλήψεις Ανέργων;

Θα απαιτήσετε να εφαρμοστούν οι παραπάνω προτάσεις;

Αναφέρεται στην ανακοίνωσή σας οικογένειες που ζουν στο σκοτάδι οκτώ με δέκα μήνες, χωρίς καμία αναφορά εάν ήταν ενταγμένη στο ΚΟΤ, για το ανεξόφλητο ποσό, εάν υπήρχε παραβίαση στον μετρητή, εάν είχαν ενταχθεί στην απαλλαγή των Δημοτικών Τελών, κ.α.

Άραγε τόσον καιρό που ήταν οι Δομές του Δήμου και οι παρεμβάσεις σας.

Απαιτήσατε από την Κυβέρνηση να επαναφέρει σε εφαρμογή το Νόμο που ίσχυε στα τέλη του 2013, με τις τριμελής επιτροπές μεταξύ Δήμου, ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ, για την επαναηλεκτροδότηση σε κομμένα νοικοκυριά που ζουν στη φτώχεια;

Έχετε την τόλμη να καταγγείλλετε την Κυβέρνηση ότι ενώ πέρυσι μέχρι τον Μάιο, κατά εφαρμογή της ΚΥΑ για την Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης (ΦΕΚ Β’ 577/9.4.2015), έδωσε την δυνατότητα και την παροχή Δωρεάν Ηλεκτρικού Ρεύματος, για όσους καταθέσουν τα χαρτιά στα ΚΕΠ σε διάστημα ενός μηνός, σήμερα δεν ισχύει για όσους είτε δεν είχαν τότε ενημερωθεί, είτε σήμερα πληρούν τις προϋποθέσεις για τα «εισοδήματα» των φορολογικών ετών 2014 & 2015, αλλά η πολιτεία απούσα.

Πάντως προσωπικά, όποτε θα μου δίνετε η δυνατότητα θα κάνω αναφορά, μήπως τελικά υπάρξει κάποια ευαισθητοποίηση από τους εκπροσώπου μας στην Ελληνική Βουλή και παρέμβουν στα αρμόδια Υπουργεία.

Τελειώνοντας Κύριοι του Κλαδικού Συνδικάτου ΟΤΑ Ν. Αχαΐας, σίγουρα έχουμε διαφορετική πολιτική τοποθέτηση και ιδεολογική θεώρηση για την Κοινωνία.

Εγώ να παλεύω για μια Κοινωνία με Ανισότητα στην Ευημερία και Όχι στην Ισότητα στην φτώχεια που οδηγηθήκαμε από τις επιλογές Κεντροαριστερών & Αριστερών συντρόφων σας.

Νοιώθω περήφανος που στα νεανικά μου χρόνια εντάχθηκα στην ΟΝΝΕΔ, έμαθα να στον Συνδικαλισμό να λέω Φωνακτά την γνώμη μου και όχι «ΜΟΥΓΓΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΓΑ», να βάζουμε στον Εργασιακό μας χώρο τον Συνδικαλισμό πάνω από Κόμματα και σκοπιμότητες, και περισσότερο, να διαπλάσω πραγματική Κοινωνική Ευαισθησία και όχι κατ’ επίφαση.

Δεν έμαθα στην ζωή μου να πουλώ «ΚΟΛΟΦΩΤΙΕΣ για ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ» και να ρίχνω τις ευθύνες μόνο στο Σύστημα, στην Κυβέρνηση, κ.λ.π.

Γι’ αυτό επικαλούμαι δημόσια ότι είναι λάθος, τόσο η διαδικασία της άμεσης καταβολής του 30% για την επαναηλεκτροδότηση μετά από τη διακοπή, όσο και ότι η ΔΕΗ «επέτρεψε» το προηγούμενο χρονικό διάστημα η οφειλή να είναι π.χ. στα 5.000€.

Γιατί δεν έχει κανείς την δυνατότητα να καταβάλει π.χ. 1.500€,ακόμη και τα 500€, αφού το Δεκαπενθήμερο π.χ. και ενός Δημοσίου Υπαλλήλου σήμερα είναι λιγότερο.

Είμαι ευτυχής που δεν παρακολούθησα κομματικές διαλέξεις από την εκάστοτε «Προλεταριακή Διανόηση» και δεν είχα για συντρόφους μου διαχρονικά π.χ. τον Τσίπρα, τον Στουρνάρα, τον Λοβέρδο, την Δαμανάκη, τον Κοντζιά, τον Καραγκουλέ, τον Καλογρίτσα και τόσους άλλους, που εξαργύρωσαν τους αγώνες μιας εποχής, υποθηκεύοντας το μέλλον της Πατρίδας μας αλλά και το μέλλον των σημερινών και επόμενων γενεών.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΔΑΚΕ/ΔΕΗ
Δημοσίευση: Αυγούστου 27, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Συνδικαλιστής της ΔΕΗ καταγγέλλει..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator