Είναι ή… παριστάνουν τους χαζούς, όσοι υπερασπίζονται τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ;

0Αν δεν υπήρχε η… αυτολογοκρισία, θα μπορούσε να γράψει κανείς πολλά για το παρελθόν εκείνων που σπεύδουν, με θέρμη, καθυστερημένα ή… από συνήθεια, να υπερασπιστούν τον Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ. Τον άνθρωπο που η ελληνική Δικαιοσύνη αντιμετωπίζει ως κακουργηματία, για την αλλοίωση του ελλείμματος του 2009, που έβαλε την Ελλάδα στο Μνημόνιο.

Γράφει η Μαρίκα Λυσιάνθη

Κοινό στοιχείο των περισσότερων, το μίσος τους για τον Κώστα Καραμανλή. Επειδή έχουν ένα ακόμη κοινό στοιχείο. Ανδρώθηκαν, μεγαλούργησαν και σε κάθε περίπτωση… πέρασαν από το ταμείο, τη “χρυσή” εποχή Σημίτη. Την εποχή της μεγάλης λεηλασίας της Ελλάδας. Μιας και σύμφωνα με τους ίδιους, για τη χρεοκοπία του τόπου δεν ευθύνεται το πλιάτσικο εκείνης της περιόδου, με τους ωκεανούς σκανδάλων και τις απευθείας αναθέσεις, αλλά οι… προσλήψεις συμβασιούχων επί Καραμανλή.

Οι Γεωργίου-λάγνοι λοιπόν, είναι στην πλειοψηφία τους ευεργετημένοι. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι, ο Κώστας Σημίτης μπορεί να το έβαλε στα πόδια το 2004, και να έγινε ο πρώτος πρωθυπουργός στην Ιστορία της χώρας που αρνήθηκε να εμφανιστεί στην κάλπη και να τιμωρηθεί από τους Έλληνες, χρησιμοποιώντας ως… μπροστινό στις εκλογές του 2004 τον Γιώργο Παπανδρέου, το σύστημα με τα πάσης λογής ορφανά του ωστόσο, παραμένει… ζωντανό. Από το 2009, με όλες τις κυβερνήσεις και σε όλα τα κόμματα. Στην Αυτοδιοίκηση. Στο τραπεζικό σύστημα. Παντού.

Μην τους αδικείτε λοιπόν. Οι άνθρωποι αισθάνονται μια βιωματική ανάγκη να υπερασπιστούν τον Ανδρέα Γεωργίου. Κάποιες φορές ωστόσο σε εξοργίζουν. Όπως για παράδειγμα με το επιχείρημα που ακούγεται εδώ και εβδομάδες, δειλά-δειλά και χαμηλόφωνα, ότι ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ δεν ευθύνεται για το έλλειμμα του 2009, μιας και ο ίδιος τοποθετήθηκε στο αξίωμά του αργότερα.

Έτσι ακριβώς συνέβη. Μόνο που… γι’ αυτό τοποθετήθηκε στην ΕΛΣΤΑΤ ο Ανδρέας Γεωργίου. Για να προσυπογράψει την παραποίηση του ελλείμματος του 2009, επί εποχής Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου, χωρίς την οποία παραποίηση δεν θα είχε διακοπεί ο δανεισμός της χώρας από τις αγορές, και δεν θα είχαμε μπει στο Μνημόνιο.

Γιατί, αν δεν είχε επικυρώσει ο Ανδρέας Γεωργίου την παραποίηση του ελλείμματος, η Δικαιοσύνη, και όχι μόνο η ελληνική, θα είχε παρέμβει από τότε. Από το καλοκαίρι του 2010. Μερικές μόλις εβδομάδες μετά την ένταξη της Ελλάδας στο Μνημόνιο. Δεν θα είχαν περάσει έξι χρόνια εθνικής καταστροφής.

Είναι λοιπόν χαζοί, ορισμένοι, ή τους παριστάνουν;

Πηγή "Υστερόγραφα"
Δημοσίευση: Αυγούστου 29, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Είναι ή… παριστάνουν τους χαζούς, όσοι υπερασπίζονται τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator