Και αν στάξει το πρώτο αίμα εφοριακού;

0


Του Στρατή Μαζίδη

Άραγε το μυρίζεστε κι εσείς; Η ολοκληρωτική στοχοποίηση των ελλήνων πολιτών μέσω του καταθεσιολογίου είναι πιθανό να οδηγήσει εκεί. Στο αίμα.

Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να ξεζουμίσει τους φορολογούμενους για να βρει χρήματα ώστε να συντηρεί συνταξιούχους των 45-50 και τον απέραντο διορισμένο κομματικό στρατό, επιστρατεύει τη φαντασία της ώστε να επινοήσει και την πιο αρρωστημένη μέθοδο ανεύρεσης ρευστού.

Με κάτι, λέει, περίεργους μαθηματικούς τύπους, θα ψαχθούν σε βάθος 15ετιας οι καταθέσεις των ελλήνων, αντί πχ να ελεχθούν τα εμβάσματα στο εξωτερικό των παρανόμως εισελθόντων μεταναστών όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν νόμιμα; Είχαν φορολογηθεί; Είχαν αποδοθεί ασφαλιστικές εισφορές;

Θα καλούνται λοιπόν οι φορολογούμενοι στις εφορίες με το τεκμήριο της ενοχής και θα πρέπει αυτοί να αποδείξουν πως δεν είναι ελέφαντες (όσοι δεν είναι, δηλαδή οι περισσότεροι), να θυμούνται τι έκαναν το 2003 και το 2004 διότι πως θα ορίζεται ο αδικαιολόγητος πλουτισμός;

Αδικαιολόγητος πλουτισμός είναι πχ το να πεις ότι πούλησες ένα ακίνητο 100.000 ευρώ και να έχεις πάρει 300.000 ευρώ ή να κόβεις πχ επιτηδές με τρία μηδενικά κάθε μήνα ως εταιρεία προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις κτλ.

Αλλά αδικαιολόγητος πλουτισμός μπορεί να θεωρηθεί ότι ο λογαριασμός σου ανέβηκε ξαφνικά κατά 10.000 ευρώ γιατί πχ μπορεί να παντρεύτηκες και πολλοί σου έδωσαν χρηματικό δώρο ή ο πατέρας να σου έδωσε ένα ποσό όπως έχει κάθε δικαίωμα.

Πολύ φοβάμαι ότι πλέον έχει χαθεί κάθε μέτρο. Η κυβέρνηση εξαπολύει φορο-πογκρόμ και σε τέτοιες περιπτώσεις δε γίνονται οι παραπάνω αναγκαίες διακρίσεις.

Όμως στην πρώτη γράμμη δεν είναι η ίδια η κυβέρνηση αλλά απλοί υπάλληλοι των εφοριών για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Το κρίσιμο όμως ερώτημα είναι ποιανού πολίτη θα σπάσουν τα νεύρα και θα διαπεραστούν τα όρια. Και τότε... Πολλοί σήμερα βρίσκονται στα όριά τους. Είδατε τι έγινε σε ένα νησί πριν λίγες ημέρες. Τι θα συμβεί άραγε όταν η εφορία στραφεί κατά δικαίων;
Δημοσίευση: Αυγούστου 11, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Και αν στάξει το πρώτο αίμα εφοριακού;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

ΜΟΡΕΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator