Γ. Πουλοκέφαλος: Ο αντίλογος στο τόπο των θαυμάτων

0Οι φτηνοί ακροβατισμοί της Περιφερειακής Αρχής και στο προχθεσινό ΠΕΣΥ Πελοποννήσου είχαν την τιμητική τους! Η ένδεια των επιχειρημάτων, οι φαρισαϊσμοί, οι βερμπαλισμοί , οι κενολογίες και οι ιδεοληψίες υπερκάλυψαν το παρακμιακό τοπίο του Συλλογικού οργάνου που αργά αλλά σταθερά μετατρέπεται με ευθύνη της πλειοψηφίας, σε καρικατούρα Δημοκρατικής λειτουργίας.

Η Δημοκρατία στο «ζεμπίλι», δυστυχώς για την Αρχή !

Το ξεθυμασμένο εκτόπλασμα των θαυματοποιών , εκεί σταθερά στις εμμονές του , με όρους φτήνιας, αντιδημοκρατικό, άνευρο, άτολμο, ισχαιμικό, προσπαθεί με δελτία τύπου και φραστικές κορώνες να καλύψει τα πολιτικά του κενά, τα ελλείμματα και τις ανεπάρκειες του, αναπτύσσοντας σε συνέχειες το δήθεν αναπτυξιακό του αφήγημα με το ανύπαρκτο όραμα!

Πιστοποιείται όσο περνά ο καιρός ότι αυτό το εξουσιαστικό άθροισμα, αυτό το πολιτικό υβρίδιο της λάϊτ εκδοχής, εκτός από έλλειψη Β12 παρουσιάζει και συμπτώματα vertigo σε προχωρημένη κατάσταση!

Τι σύμπτωση ; O πρώτος τη τάξει Θαυματοποιός θυμήθηκε τον γράφοντα! Και θέλησε κατά την γνωστή του τακτική , ως οπαδός της σχολής των παιγνίων να κάνει παιχνίδι « εν ου παικτοίς», εκεί που νομίζει ότι μπορεί να παίξει, αξιοποιώντας την μη δυνατότητα αντιλόγου!

Πάμε λοιπόν στον αντίλογο, λαλίστατε «παίχτη» !

1. Νέο Μουσείο Σπάρτης: Χάθηκε τουλάχιστον για τα επόμενα 10 χρόνια η δυνατότητα απόκτησης Μουσείου για τη Σπάρτη! Που είναι το Μουσείο που υποσχεθήκατε στην κοινωνία της Λακωνίας το 2010 ? Πόσα ψέματα ακόμη θα αραδιάσετε? Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα σας για την ευόδωση αυτού του αιτήματος των Λακώνων? Πότε θα ξεκινήσει η μελέτη, με ποια χρήματα θα πληρωθεί και σε ποιο πρόγραμμα θα ενταχθεί αφού με δική σας αμέλεια χάθηκε το ΕΣΠΑ? Γιατί «πνίξατε» και εξαφανίσατε την προμελέτη που μας άφησε ο απερχόμενος Νομάρχης ο κ. Φούρκας όταν μας παρέδωσε στις 31.12.2010 στα γραφεία του Διοικητηρίου τους τρεις φακέλους της προμελέτης παρουσία υμών, της κ. Τζανετέα και εμού?

Σας έχω προκαλέσει, γιατί δεν κάνετε μία ΕΔΕ για να δούμε εάν είναι αληθή αυτά τα γεγονότα και για να πληροφορηθούν οι Λάκωνες το μέγεθος της βλακώδους και εμπαθούς συμπεριφοράς που στοίχισε στην απώλεια του Νέου Μουσείου Σπάρτης και την μη ένταξη του στο ΕΣΠΑ 2007-2014?

2. Σκουπίδια Πελοποννήσου: Τι έχετε κάνει από το Ιούλιο του 2011 όταν παραλάβατε την εντολή και απόφαση της διϋπουργικής και για το διαγωνισμό και για την προσωρινή διαχείριση και για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ! Πέρασε το 2012, το 2013, το 2014, το 2015, βαδίζουμε στο τέλος του 2016 και ακόμη όλα στον αέρα, της οικονομικά δυσβάστακτης πρότασης σας!! Μόνον η κοπτοραπτική με την διαπλοκή έχει αφήσει τα σημάδια της !

Για την προσωρινή διαχείριση η περιφερειακή Αρχή ποιεί την νήσσαν ! Όταν κατάλαβε ότι η βουλιμική διάθεση για περισσότερες αρμοδιότητες θέλει και εργασία τότε η μπάλα στην εξέδρα!

Η ευθύνη μετατέθηκε στους Δημάρχους ! Γιατί κ. Τατούλη ; Εσείς δεν πιέζατε μέσω εμού να πάρουμε την υπογραφή όσον γίνεται γρηγορότερα από τον τότε Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης τον Δεκέμβρη του 2011 ; Θυμόσαστε με ποιόν τρόπο υφαρπάξατε από τους Δημάρχους την ευθύνη ανάθεσης για τα έργα της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ; Και τι έγινε στη συνέχεια ; To έργο απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ για να συνεχισθεί στη συνέχεια με πόρους από το ΠΔΕ λόγω δική σας αμέλειας! Η απόφαση βέβαια του Γενικού Γραμματέα είχε δύο παραγράφους! Η μία παράγραφος της προσωρινής διαχείρισης που ήθελε δουλειά και τρέξιμο, όμως πριν αλέκτωρ λαλήσει…… την κάνατε με ελαφρά πηδηματάκια ή άλλη όμως της αποκατάστασης που είχε το « μάμαλο» την κρατήσατε! Μήπως θυμόσαστε να μας πείτε ποιος έκανε τη μελέτη της αποκατάστασης και με πόσα χρήματα?

3. Γέφυρα Τσακώνας: Η αλλιώς εκεί που άλλοι κόβουν τις κορδέλες και οικειοποιούνται το έργο της Περιφέρειας! Αφού το έργο το θεωρείς δικό σου γιατί κ. Τατούλη δεν πήγες να κόψεις εσύ την κορδέλα και να πεις το αφήγημα σου για το διαχρονικό σου ενδιαφέρον για την Πελοπόννησο? Επειδή η αλήθεια είναι μία θα πρέπει να την γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ατόφια όπως ακριβώς είναι ! Στα μέσα του 2011 ελλείψει πόρων από το ΠΔΕ αποφασίστηκε από την τότε κυβέρνηση η ένταξη του έργου Τσακώνα – Παραδείσια στο ΕΣΠΑ ! Το ΥΠΟΜΕΔΙ από το τομεακό του πρόγραμμα χρηματοδότησε το έργο με 58 εκ. ευρώ! Από αυτά τα 50 εκ. μπήκαν στο ταμείο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και αυθημερόν πιστώθηκαν στο λογαριασμό του έργου! Μήπως μπορείτε να φρεσκάρετε τη μνήμη σας κ. Τατούλη και να μας πείτε γιατί έγινε αυτό? Μήπως επειδή η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ του ΠΕΠ Πελοποννήσου ήταν χαμηλή και σε κοινή συνεννόηση με την Κυβέρνηση αποφασίστηκε αυτή η «ντρίπλα» για να ξεγελάσουμε τους Ευρωπαίους? Άρα ποιά χρήματα διαθέσατε εσείς για την εν λόγω γέφυρα, η οποία σε τελευταία ανάλυση κόστισε μόνον 22,5 εκ. !

4. Δρόμος Σκούρα – Πυρί : Θα μάθουν ποτέ οι συμπολίτες μας επί των ημερών σας στα δημόσια πράγματα της Πελοποννήσου τι έγινε με αυτό το έργο? Την ιστορία του την ένταξη του, την απένταξη του και στην συνέχεια την επανένταξη του στο ΕΣΠΑ ? Ποίοι είναι οι όμηροι της υπόθεσης και γιατί?

5. Αεροδρόμιο Τρίπολης : Που είναι το πολυσυζητημένο αεροδρόμιο που τάξατε στους Αρκάδες με στόμφο και κομπορρημοσύνη κ. Τατούλη, αφού ξέρατε και ξέραμε από την προκαταρκτική μελέτη ότι δεν μπορεί να κατασκευασθεί ποτέ τέτοιο πολιτικό αεροδρόμιο αν δεν αλλάξουν όλα τα τεχνικά του δεδομένα από την Αρχή? Με εντελώς καινούργιο διάδρομο και κατά 600 μέτρα μεγαλύτερο του υπάρχοντος! Με τι χρήματα θα γινόταν ένα τέτοιο έργο?

6. Τεχνική υποστήριξη του ΕΣΠΑ 2007-2013 : Μήπως μπορείτε να μας πείτε πόσες από τις δράσεις που προκηρύχθηκαν το Νοέμβρη του 2013 ένα μόλις μήνα από την θεωρητική λήξη του προγράμματος είχαν περιεχόμενο? Που , πως και γιατί κατανεμήθηκαν 1,6 εκ. Ευρώ? Από πότε οι τεχνικές συμβουλές για ένα πρόγραμμα που λήγει σε έναν μήνα κοστολογούνται και πληρώνονται με 420.000 ευρώ? Μήπως μπορείτε να μας πείτε ποιός ήταν ο «τυχερός» ανάδοχος ?
………………………………………………………………………………
Σταματώ εδώ στα ελαφρώς ανώδυνα και αφήνω τα « σκληρά» και επώδυνα για μια άλλη συνέχεια!

Αλλωστε η αλήθεια θα ειπωθεί και θα λάμψει ότι και αν συμβεί !

Και συνεχίζω με μια μόνον αναφορά μου στην προσωπική επίθεση που δέχθηκα!

Διαχωρίσαμε τη θέση μας κ. Τατούλη τον Δεκέμβρη του 2013 γιατί έπρεπε να διασώσουμε την αξιοπρέπεια μας και όχι γιατί φοβηθήκαμε την εκλογική αναμέτρηση, ούτε γιατί συρθήκατε για λόγους αυτοδιάσωσης πίσω από τον κ. Σαμαρά και την ΝΔ! Εκείνη που κάποτε βρίζατε με ρόλο γυρολόγου!

Και αυτό το κάναμε γιατί ανήκουμε σε διαφορετικούς κόσμους ! Τι σχέση μπορεί να έχει ο ρεαλισμός και η αξιοπρέπεια με την μεγάλη του γένους Σχολή των παλαιοκομματικών πολιτικάντηδων και παπατζήδων ?

Καμία !

Οι δρόμοι μας είναι και ήταν ασύμβατοι !

Εμείς από τότε απαλλαγμένοι βαρών και εντάξεων γίναμε σοφότεροι!

Εσείς συνεχίζετε να ψευδολογείτε, να δημαγωγείτε, να υβρίζετε !

Είσαστε η δυστυχία του τόπου!

Δεν μπορούν πλέον οι Πολίτες της Πελοποννήσου να περιμένουν τίποτα από μια « καμένη » μπαταρία!

Δεν έχετε και δεν μπορείτε να δώσετε τίποτα άλλο εκτός από λεκτικές κορώνες, δελτία τύπου και πληθώρα από φαρισαϊσμούς!

Γιατί όπως πολύ εύστοχα λέει ο Λαός μας από « Κοράκου αυγά δεν βγαίνουν περιστέρια» !

Σπάρτη 05.08.2016

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ - ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Δημοσίευση: Αυγούστου 05, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γ. Πουλοκέφαλος: Ο αντίλογος στο τόπο των θαυμάτων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator