Βαγγέλης Χουσελάς: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ... ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΑ...

1




"Κάτσε και στοχάσου, αν δεν είσαι έτοιμος να παλέψεις για την ελευθερία σου, τότε δεν σου αξίζει"
Ν.Καζαντζάκης

Μένω έκπληκτος με την εικόνα της πόλης μου, σε κάθε γωνιά της σε κάθε σημείο που μπορεί να βάλει κάποιος μια αφίσα ένα πανό μια φωτογραφία γίνεται συνωστισμός…δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ποια εκδήλωση γίνεται..!! κάθε μέρα και μια συναυλία, ένα θεατρικό δρώμενο, εκθέσεις, πανηγύρια, όλοι μέσα στην τρελή χαρά…. Το ίδιο σκηνικό πρέπει να ισχύει για όλο τον Νομό. Από αφίσες , πανό και διερχόμενους με μεγάφωνα αντιλαμβάνομαι να επικρατεί η ίδια ατμόσφαιρα από την Κόρινθο μέχρι το Ξυλόκαστρο….όλος ο νομός ένα πανηγύρι…απίστευτο και όμως αληθινό … κάθε βράδυ εκδήλωση , κάθε βράδυ ψητά γουρουνόπουλα , μπύρες και κλαρίνα. Η τσίκνα μας έχει σκεπάσει για τα καλά , μας έχει σκεπάσει το μυαλό , την μνήμη, μας κρύβει όλα αυτά που συμβαίνουν γύρο μας..

Πρέπει να είμασταν έτοιμοι χρόνια τώρα για τα μεγάλα πανηγύρια που ζούμε…πώς να ερμηνεύσω αλλιώς αυτή την αφασία που ζούμε, ως κοινωνία , ως πολίτες και κυρίως ως Ελληνες ;

Ζούμε στην κυρίαρχη κουλτούρα της πολιτικής απάθειας και του άκρατου καταναλωτισμού…εξάλλου χρόνια πριν ο Κορνήλιος Καστοριάδης είχε πει πως : η κατανάλωση έκανε το εγώ κυρίαρχο και ατόνησε τον ομαδικό κοινωνικό ρόλο του πολίτη, ο οποίος για να μπει στην κατανάλωση και στο άρμα της προσωπικής επιτυχίας ξέχασε την κοινωνία.

Ισως το πιο οδυνηρό τίμημα της νεοτερικότητας να είναι η απώλεια της κοινότητας, η αδυναμία μας να αντιδράσουμε σε όλα αυτά που έχουν συμβεί και συμβαίνουν γύρο μας . Μάλλον από καιρό θα πρέπει να έχουμε πάψει να είμαστε πολίτες απλά δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι…η πλειοψηφία του κόσμου βεβαίως εν μέσω καλοκαιρινής ραστώνης σχεδιάζει που θα πάει διακοπές η κυνηγάει Πόκεμον !!! , βεβαίως κάποιοι λίγοι που βλέπουν τα εισοδήματά τους να χάνονται , ψιλομουρμουρίζουν , αλλά απέχουν πολύ από το να οργανωθούν σε ομάδες διεκδίκησης των αυτονόητων.

Πανηγύρια και τσίκνα…όταν περνάνε τις μειώσεις των συντάξεων , την επιστροφή αναδρομικά του Ε.Κ.Α.Σ. από τους μικρούς συνταξιούχους, την αύξηση της φορολογίας εν μέσω του φορολογικού έτους !! τις επι πλέον εισφορές – κρατήσεις υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων , που πάνε στην αποπληρωμή του Σισύφειου χρέους… μέτρα σε πλήρη αντίθεση με το σύνταγμα , που καταλύουν κάθε έννοια κράτους δικαίου και νομιμοποίησης μιας πολιτικής μέσω κοινωνικού συμβολαίου…

Πανηγύρια και τσίκνα….όταν ο Ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης ΕΜΣ (γνωστός ως ESM ) θα ελέγχει την εφαρμογή και των τριών μνημονίων..θα ελέγχει τα πάντα ..

Πανηγύρια και τσίκνα όταν έχουμε τη δέσμευση του συνόλου της περιουσίας μας (Δημόσιας και Ιδιωτικής) και την απογύμνωση από όλες τις ασυλίες του διεθνούς και Ευρωπαϊκού δικαίου…

Πανηγύρια και τσίκνα …όταν Η Χώρα μας έχει μετατραπεί σε χώρο…

Εκτιμώ πως βαδίζουμε ήδη προς ένα νέο Μεσαίωνα , πολύ φοβάμαι ότι σε λίγο καιρό θα μιλάμε στον δίπλα μας για όλα αυτά που προανέφερα και θα ακουγόμαστε σαν τρελοί η θα μας καίνε στις πλατείες όπως τις ' μάγισσες ' η Ιερά εξέταση τον καθ αυτό Μεσαίωνα.

Αυτό που επιδιώκουν τελικά είναι να δημιουργήσουν στρατιές λοβοτομημένων που θα ανοίγουν το στόμα να τους ταίζουν…(πανηγύρια και τσίκνα)

Αυτή είναι η μεγάλη φτώχεια που έρχεται…. που ήρθε… δεν είναι τα capital Controls που πρέπει να σε φοβίζουν αλλά τα κοντρόλ στο μυαλό σου που όταν θα γίνει ολοκληρωτικό δεν θα υπάρχει κανένα περιθώριο ανάληψης αλλά ούτε και ανάνηψης….

Βαγγέλης Χουσελάς
Δημοσίευση: Αυγούστου 05, 2016

1 Σχόλια για την ανάρτηση: "Βαγγέλης Χουσελάς: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ... ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΑ..."
tinakanoumegk είπε...


ΑΠΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ. Η ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΡΓΟΠΟΡΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΜΟΝΟ ΩΣ ΝΕΟ- σχετικά με σημείωμα του Βαγγέλη Χουσελά.
αναρτήθηκε από : Γρηγόρης Κλαδούχος on : Κυριακή, 7 Αυγούστου 2016 0 comments



Ίσως αυτό το καλοκαίρι να έχουμε το ρεκόρ χορού, τσίκνας, χαβαλέ… Ο κόσμος δεν έχει διεξόδους αισιοδοξίας, σε τι να πιστέψει. Προς το παρόν προσπαθεί να ξεχάσει την κατάστασή του ξεδίνοντας… Η απώθηση της πραγματικότητας την μεταθέτει και βέβαια την κάνει περισσότερο οδυνηρή.
Οι Έλληνες δεν μπορούν να δουν τι τους έφταιξε και επόμενα δεν αντιλαμβάνονται τι πρέπει να κάνουν. Ακόμα κυριαρχούν οι απατεώνες του μεταπολιτευτικού κύκλου. Η κοινωνία δεν μπορεί να συγκροτηθεί με όρους συνεκτικών αξιών που να την διαμορφώνουν. Κάτι νέο και μη φθαρμένο, οι φθαρμένοι και οι παλιοί της παρακμής κάνουν το παν ώστε να μην εμφανισθεί. Να μην υπάρξει ένας φορέας ιδεών αλήθειας και πρότασης. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να αλλάξει όσο η κοινωνία βρίσκεται σε λήθαργο και δεν υπάρχει πρόταση. Εφόσον Ελληνικό κράτος τυπικά υπάρχει και την κυριαρχία του κατέχουν άλλοι, διέξοδος είναι η προγραμματική από τα κάτω κίνηση που είναι ταυτόχρονα επίκαιρη έκφραση λαϊκής αυτοάμυνας.
Οι παρατηρήσεις του Β. Χ. σωστές, γιατί η κοινωνία και είναι εξορισμένη από τα πολιτικά πράγματα, αλλά και τροφοδοτείται με πολιτισμικού τύπου αποικιοποίηση. Μη έχοντας πολιτικά κριτήρια, αναφορές, μία αντίληψη του μέλλοντός της, γυρνάει στο παρελθόν, στην παράδοσή της, εξιδανικεύει το χθες. Ζει το σήμερα με παλιές εμπειρίες ζωής. Αυτοκαταναλώνεται και δεν συγκροτείται. Ενώ άνθρωπος είναι αυτός που διεκδικεί, που προτείνει. Και δυστυχώς κρατούν τον Έλληνα δέσμιο της μίζερης καθημερινότητάς του.
Aν ρωτήσεις, όλοι είναι αντίθετοι προς το σύστημα, και θεωρούν καταφύγιο ελευθερίας πράξεις που κινούνται στο πεδίο της ελεγχόμενης σκέψης και συμπεριφοράς. Πολλοί απαντούν «ας είμαστε καλά», ή «αυτό μας έμεινε». Είναι και η μοναδική ταύτιση του εγώ με το μας, εμείς. Ο Μεγάλος Αδελφός παρακολουθεί τον έγκλειστο και έχει τον έλεγχο των ορίων αντίδρασής του.


7 Αυγούστου 2016 στις 8:19 μ.μ.

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator