ΥΠΕΞ Αυστρίας: «Σε όποιον δεν αρέσει η Αυστρία να φύγει και να πάει στην Τουρκία»!

0



Χαστούκι σε Τσίπρα και Καμμένο από τον ΥΠΕΞ της Αυστρίας
Η θλιβερή και επικίνδυνη συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου δεν θέλει να αντιμετωπίσει τους εγκάθετους της Τουρκίας στην Θράκη οι οποίοι περνάνε στην επίθεση
Μήπως θα έπρεπε να γίνει μία αντισυγκέντρωση που να απαιτεί το κλείσιμο του τουρκικού προξενείου και την επαναφορά ισονομίας και ισοπολιτείας που παραβιάζεται συστηματικά εις βάρος των Ελλήνων κατοίκων της περιοχής;

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Μετά τις παρατηρήσεις σε αυστηρό τόνο προς τον τούρκο πρέσβη στην Αυστρία, σε μία δήλωση κόλαφο πέρασε το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτζ, ανεβάζοντας τους τόνους στην προκλητικότητα των τούρκων που διαμένουν στην Αυστρία. Προασπιζόμενος το πολίτευμα της Αυστρίας, αλλά και την πολιτική κουλτούρα των αυστριακών, «έδειξε την πόρτα» σε ό,ποιον τούρκο που κατοικεί στην Αυστρία επιθυμεί να επιβάλει στην Αυστρία την πολιτική κατάσταση και το χάος που επικρατεί σήμερα στην Τουρκία (Zeit im Bild).
Έτσι ως έμμεση αλλά σαφέστατη σύσταση του Αυστριακού υπουργού Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς προς φανατικούς οπαδούς του Ερντογάν να εγκαταλείψουν την Αυστρία μπορεί να εκληφθεί η επισήμανσή του σε τηλεφωνική συνέντευξη που έδωσε το απόγευμα στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), ότι "όποιος θέλει να δραστηριοποιηθεί στην τουρκική εσωτερική πολιτική, έχει το ελεύθερο να εγκαταλείψει τη χώρα μας".
"Wer sich in der türkischen Innenpolitik aktiv einbringen will, kann jederzeit unser Land verlassen und in die Türkei gehen” – Nach den umstrittenen Demos vom Wochenende hat Außenminister Kurz für die Pro-Erdogan-Aktivisten „überhaupt kein Verständnis"
"Δεν έχω καμία ανοχή, το λέω ξεκάθαρα: Όποιος θέλει να αναμειγνύεται στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της Τουρκίας, μπορεί να φύγει από την χώρα μας".

Τοποθετούμενος αυτονόητα ο Αυστριακός ΥΠΕΞ έδειξε τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει και η κυβέρνηση στην Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει την τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα των τουρκοφρόνων οπαδών του Ερντογάν, οι οποίοι στις 24 Ιουλίου έχουν προγραμματίσει διαδήλωση στην οποία θα καταγγέλλουν την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και η συγκεκριμένη ενέργεια, αν και έχει σχεδιαστεί προσεκτικά πριν το πραξικόπημα στην Τουρκία, θα υλοποιηθεί μέσα στα πλαίσια δημιουργίας προβλημάτων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ ταυτόχρονα θα εισάγει με τον πλέον επίσημο τρόπο θέμα πολιτικής βίας και παραβιάσεων από την πλευρά της Ελλάδας στην «τουρκική» (όπως αυθαίρετα και παράνομα αυτοαποκαλούν οι ίδιοι) μειονότητα της Θράκης.

Στηριζόμενοι οι τουρκόφρονες στο «ισχυρό χαρτί» των τεσσάρων (4) μειονοτικών μουσουλμάνων βουλευτών που «εξουσιάζονται» από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και των οποίων οι ψήφοι στηρίζουν την σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και από την φοβική στάση των ελληνικών κυβερνήσεων που συστηματικά αποφεύγουν να αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα επιτρέποντας την τεχνητή διόγκωσή του, επιδιώκουν για μία ακόμη φορά να στρεβλώσουν την πραγματικότητα, η οποία θέλει τον πληθυσμό των μουσουλμάνων της Θράκης να αυξάνεται, τις οικονομικές τους δραστηριότητες να παράγουν πλούτο (με επιλογή τους σε καθεστώς οικονομικού γκέτο), τα τζαμιά να αυξάνονται (250 και πλέον τζαμιά λειτουργούν στην Θράκη με αναλογία περίπου 2 τζαμιών ανά χωριό ή πόλη) ανεμπόδιστα, να μην συναντούν εμπόδια στις δημόσιες συναλλαγές τους ή και στην είσοδο μουσουλμάνων στο δημόσιο κ.α.

Η προγραμματισμένη διαδήλωση επιδιώκει να επιβάλει την δημιουργία ειδικού καθεστώτος στην μουσουλμανική εκπαίδευση στα πρότυπα της Τουρκίας, να «νομιμοποιήσει» ενέργειες μεμονωμένων «προσωπικοτήτων» που επί χρόνια λειτουργούν επιθετικά προς την Ελλάδα διαδίδοντας μονομερώς ψεύδη και συκοφαντίες σε διεθνή φόρα. Επίσης, σαν στόχο έχει να ασκήσει πιέσεις για την μεταφορά των Βακουφίων σε χέρια τουρκοφρόνων, αλλά και να δηλώσει ένδειξη υποταγής προς τον «σουλτάνο» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στήριξης των πολιτικών του. Παραδόξως, βέβαια, ο τούρκος πρόεδρος έχει άρει τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία, «την μητέρα πατρίδα» όπως την αποκαλούν οι τουρκόφρονες, έχει ξεκινήσει ένα «κυνήγι κεφαλών» κατά των πολιτικών του αντιπάλων, σκοπεύει να επαναφέρει τη θανατική ποινή για να ικανοποιήσει την απαίτηση των οπαδών του για αίμα και έχει κατορθώσει να δημιουργήσει συνθήκες εμφυλίου αλλά και διχασμού ή τριχασμού της Τουρκίας, η οποία όπως όλα δείχνουν βρίσκεται σε μία πορεία καταστροφής.

Ο ΥΠΕΞ της Αυστρίας, παρά το νεαρό της ηλικίας του αντιλαμβάνεται τους μεσοπρόθεσμους κινδύνους που προβάλουν για την πατρίδα του και με απλά λόγια, χωρίς να κομπασμούς και χωρίς να δέχεται «εξηγήσεις» από την τουρκική πλευρά, τοποθετήθηκε με απόλυτη σαφήνεια και απευθυνόμενους προς τους τούρκους που κατοικούν στην Αυστρία, τους είπε ξεκάθαρα πως εάν δεν τους αρέσει η Αυστρία, αν δεν σέβονται την Αυστρία, αν δεν συμβαδίζουν με τους νόμους της Αυστρίας, τότε μπορούν να μετακινηθούν, να φύγουν από την Αυστρία και να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι της Τουρκίας.

Το γιατί δεν βρέθηκε μία ελληνική κυβέρνηση να απευθυνθεί στους τουρκόφρονες με τον ίδιο τρόπο, αποτελεί απορία πάρα πολλών που παρακολουθούν επί μακρόν τα τεκταινόμενα στην Θράκη. Το γιατί επιτρέπεται από τις ελληνικές αρχές (Αστυνομία) η υλοποίηση αυτής της διαδήλωσης, είναι ένα ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσει ευθαρσώς τόσο ο αστυνομικός διευθυντής όσο και η πολιτική ηγεσία της χώρας. Οι λόγοι που υφίστανται για την ακύρωση της συγκεκριμένης διαδήλωσης κατά της Ελλάδας, είναι πολλοί, αλλά και προφανείς. Εκτός και εάν οι αρχές (πολιτικές και υπηρεσιακές) είναι σε θέση να διαβεβαιώσουν εγγράφως πως δεν θα υπάρξει κλιμάκωση της προκλητικότητας των τουρκοφρόνων, πως δεν θα απειληθεί η ειρήνη και η ασφάλεια ή η σωματική ακεραιότητα πολιτών, πως δεν θα διασπαρεί μίσος και γενικότερα αυτή η εκδήλωση δεν θα προσβάλει ή δεν θα διασύρει την Ελλάδα και το σύνολο ή το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων στο εξωτερικό…

Δυστυχώς, ο νεαρός αυστριακός ΥΠΕΞ, με την ελάχιστη εμπειρία του, έχει πολύ μεγαλύτερη αντίληψη της συμπεριφοράς των τουρκοφρόνων. Οι εν Ελλάδι ανευθυνο-υπεύθυνοι Ελλαδέμποροι και ιδεοληπτικοί εθνομηδενιστές, συνεπικουρούμενοι από μία χρονίως ασθενή κρατική μηχανή που εφοδιάζεται με ανίκανο ανθρώπινο δυναμικό κομματικών σωλήνων, δεν μπορούν να ενεργήσουν ούτε στα πλαίσια της κοινής λογικής, πολλώ δε μάλλον να σχεδιάσουν μία αυστηρή πολιτική αντιμετώπισης ενός φαινομένου που τείνει να πάρει τα χαρακτηριστικά της Βοσνίας ή της Κύπρου (πριν από την τουρκική εισβολή). Δυστυχώς, όταν οι κυβερνητικές πολιτικές ασκούνται με βάση το κομματικό επί της κάλπης όφελος του κυβερνώντος κόμματος, χωρίς να υπάρχει σκληρός αντιπολιτευτικός αντίλογος που να ξεσκεπάζει τις προθέσεις και να γνωστοποιεί κυβερνητικές ενέργειες που αντιτίθενται του εθνικού συμφέροντος και δημιουργούν συνθήκες απειλής σε ένα κομμάτι της εθνικής ασφάλειας και κυριαρχίας, τότε τα αποτελέσματα είναι η εμφάνιση και ανεμπόδιστη λειτουργία ατόμων ή ομάδων των οποίων οι στόχοι καθιστούν εθνική απειλή. Κάποιοι, περισπούδαστοι, επιμένουν να ισχυρίζονται πως οι λύσεις απέναντι σε «γόρδιους δεσμούς» δεν μπορούν να είναι τύπου Μεγάλου Αλεξάνδρου, αποφεύγοντας να ομολογήσουν πως οι ακραίες λύσεις οφείλονται σε χρόνια αποφυγή ή ανεπάρκεια αντιμετώπισης τεχνητών προβλημάτων που έχουν προσθετική τάση. Και είναι οι ίδιοι μεγαλόστομοι ή πολυγραφότατοι ειδήμονες, που αποφεύγουν να προτείνουν λύσεις, επιλέγοντας να αρνούνται την ζοφερή πραγματικότητα που δημιουργεί στην Θράκη, την Ελληνική Θράκη, η δραστηριοποίηση υπηρεσιών (πολιτικών, διπλωματικών, οικονομικών και άλλων) της γείτονος Τουρκίας…

Με δεδομένη την επικείμενη διαδήλωση των τουρκοφρόνων στην Θράκη (που αποφεύγουν να αναρωτηθούν τι θα τους συνέβαινε εάν έκαναν κάτι παρόμοιο στην Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν) ίσως, η επόμενη ενδεδειγμένη ενέργεια της συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου θα πρέπει να είναι η έκδοση ειδικών πιστοποιητικών εγγράφων όσων κατοικούν στην -υπό την κυβερνητική ανοχή ή βούληση;-Ελληνική Θράκη που ζει σε ένα άτυπο καθεστώς της καταγεγραμμένης ελληνοτουρκικής συγκυριαρχίας (το πλήθος των δημοσιοποιημένων περιστατικών είναι τεράστιο και το κεφάλαιο Θράκη αποδεικνύει την συγκυριαρχία αυτή).

Ίσως, η απάντηση στην προκλητικότητα των τουρκοφρόνων και στην εθνικά επικίνδυνη αδιαφορία των καρεκλοκένταυρων κυβερνώντων των Αθηνών, να είναι μία αντιδιαδήλωση των υπόλοιπων κατοίκων της Θράκης, με αίτημα την επαναφορά των δικών τους ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων, καθώς και την επαναφορά της ισότητας και της ισονομίας που παραβιάζονται χάριν πολιτικών σκοπιμοτήτων. Αλλά μία τέτοια διαδήλωση δεν πρόκειται ποτέ να γίνει. Και όχι επειδή δεν θα συγκεντρωθούν πολίτες ενάντιοι στις κυβερνητικές άθλιες πολιτικές αντιμετώπισής τους, αλλά επειδή δεν θα το επιτρέψουν οι αστυνομικές αρχές. Και αποτελεί ειρωνεία και κλαυσίγελο πως για τους ίδιους λόγους επιτρέπουν σε κεφαλοκυνηγούς και σε εξυπηρετητές τουρκικών συμφερόντων να υλοποιήσουν την δική τους διαδήλωσης κατά της Ελλάδας…

Δημοσίευση: Αυγούστου 07, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΥΠΕΞ Αυστρίας: «Σε όποιον δεν αρέσει η Αυστρία να φύγει και να πάει στην Τουρκία»!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator