Κίνδυνος για την πατρίδα!

0Οι δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού για τη μεταναστευτική πολιτική είναι αποκαλυπτικές και ταυτόχρονα ανατριχιαστικές. Οχι μόνο διότι εμμέσως προαναγγέλλουν την πιθανή έλευση άλλων 180.000 προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας, αλλά κυρίως επειδή επιχειρούν να διαμορφώσουν ένα εκβιαστικό κλίμα. Κατά τον κ. Μουζάλα, ο κίνδυνος αυτός ελλοχεύει στην περίπτωση που σταματήσει να εφαρμόζεται η συμφωνία Ευρώπης - Τουρκίας. Κατά τη λογική του, μάλιστα, θα έπρεπε να είμαστε ευγνώμονες προς την Αγκυρα, διότι, τηρώντας (στον βαθμό που το έκανε) τη συμφωνία κατά το προηγούμενο τρίμηνο, αποφεύχθηκε η αυξημένη ροή σε αυτά τα επίπεδα των εκατοντάδων χιλιάδων.

Απολύτως απαράδεκτος επίσης ο κ. Μουζάλας έσπευσε να δηλώσει ότι «προσπαθούμε σκληρά να βοηθήσουμε και την Ε.Ε. και την Τουρκία», διότι «οποιαδήποτε αστάθεια θα επηρεάσει και τη γειτονική χώρα». Κατ' ουσίαν, δηλαδή, ο κ. αναπληρωτής υπουργός ζητά να μεταβληθεί η Ελλάδα σε όμηρο της Τουρκίας και να κινείται επί τη βάσει των διαθέσεών της, ελπίζοντας και μόνο ότι δεν θα θελήσει να μας δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα.

Ομως η πραγματικότητα είναι, δυστυχώς, πολύ πιο οδυνηρή. Είναι εμφανές ότι ο Ερντογάν, στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος σε βάρος του, κάνει οτιδήποτε προκειμένου να σταθεροποιήσει τη θέση του, η οποία δεν φαίνεται και πολύ ασφαλής. Γι' αυτό προχωρά και σε διαρκή εναλλαγή συμμαχιών, αυξομείωση των λεονταρισμών και των εναγκαλισμών του προς διάφορες κατευθύνσεις και σκλήρυνση της στάση του στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Αντιλαμβανόμενος, λοιπόν, ο κ. Μουζάλας ότι ο «σουλτάνος» για να εκβιάσει τη Δύση, ετοιμάζεται να απελευθερώσει πάλι τις ροές από τα παράλια της Τουρκίας, επιχειρεί να «προετοιμάσει» κατάλληλα την ελληνική κοινωνία. Εχει, ωστόσο, αποδειχτεί ότι αυτό δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Ηδη οι τοπικές κοινωνίες που κλήθηκαν έως τώρα να υποστούν τα βάρη αυτής της κατάστασης έφτασαν στα όριά τους, μολονότι τα αισθήματα φιλοξενίας και ανθρωπισμού από τους Ελληνες συχνά αποδείχτηκαν πολύ ευρύχωρα, παρά την οικονομική κρίση. Αλλο, όμως, αυτό και άλλο η άλωση ολόκληρης πια της χώρας από ορδές προσφύγων και μεταναστών. Δυστυχώς, οι συνέπειες από την έλλειψη σθεναρής μεταναστευτικής πολιτικής τώρα θα αρχίσουν να εκδηλώνονται για τα καλά...

Πηγή "Δημοκρατία"
Δημοσίευση: Αυγούστου 28, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κίνδυνος για την πατρίδα!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator