Φακοί επαφής και θάλασσα: Πόσο επικίνδυνος συνδυασμός είναι;

0Υπάρχουν άνθρωποι με μικρό πρόβλημα που μπορούν χωρίς τα γυαλιά τους. Άλλοι πάλι, δεν βλέπουν... την τύφλα τους.

Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτή την κατηγορία τότε μάλλον δεν πάτε πουθενά χωρίς τους φακούς επαφής σας. Ακόμη και στην παραλία κρίνονται απαραίτητοι. Τι γίνεται όμως κατά τη διάρκεια του μπάνιου στη θάλασσα;

Δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα μολύνσεων των φακών επαφής από τη θάλασσα, αρκεί βέβαια το νερό να είναι καθαρό και να μην μπαίνουμε με ανοιχτά μάτια. Οι πολλές βουτιές ακόμη και με κλειστά μάτια δεν είναι ό, τι καλύτερο εφόσον το αλάτι ξηραίνει και ερεθίζει. Αν φοράτε τους φακούς σας και βουτάτε στο νερό, υπάρχει κίνδυνος ερεθισμού και τραυματισμού ακόμη και του κερατοειδούς, εφόσον ο φακός αφυδατώνεται και σκληραίνει. Αν το κάνετε και νιώσετε ενόχληση μετά, πρέπει να αφαιρέσετε αμέσως τους φακούς.

Ακόμα καλύτερα, χρησιμοποιείστε ημερήσιους φακούς για τα μπάνια στη θάλασσα μιας και ο κίνδυνος να σας φύγουν και να τους χάσετε μόνο μικρός δεν είναι -και σίγουρα δεν θέλετε να αγοράζετε καινούργιους, καλούς φακούς κάθε τρεις και λίγο. Στην περίπτωση της πισίνας, η κατάσταση είναι λίγο χειρότερη εξαιτίας του γλυκού νερού και του χλωρίου που ευνοούν μολύνσεις και λοιμώξεις. Εδώ καλύτερα να κρατάτε το κεφάλι συνεχώς πάνω από το νερό ή, αν τα καταφέρνετε, ας μη φοράτε καθόλου τους φακούς. Το πολύ πολύ, αν δε θέλετε να χάσετε το μπάνιο αλλά έχετε υψηλό δείκτη μυωπίας, ας έχετε κάποιον δίπλα σας να σας κατευθύνει λίγο, για να μην χτυπήσετε. Είναι προτιμότερο από το να ρισκάρετε μια λοίμωξη που θα σας ταλαιπωρήσει για καιρό.

queen.gr
Δημοσίευση: Αυγούστου 07, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Φακοί επαφής και θάλασσα: Πόσο επικίνδυνος συνδυασμός είναι;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator