Βάσεις 2016: Σε αυτή τη σχολή δεν περνάς ούτε με 19.998 μόρια !!!

0



Απίστευτο κι όμως αληθινό! Σχολή του Μετσοβίου αγγίζει την τελειότητα (!) με συνολικά μόρια εισαγωγής τα 19.999, συνοπολογιζομένων των ειδικών μαθημάτων. Ποια είναι όμως η σχολή που θα αφήσει "εκτός" πολλούς υποψηφίους;

Πιο δυνατές από κάθε σύστημα εξετάσεων αναδεικνύονται οι "παραδοσιακές" σχολές, με τις βάσεις 2016να δείχνουν ότι τίποτα, ούτε η αλλαγή του εξεταστικού συστήματος, ούτε οι μέτριες επιδόσεις των υποψηφίων, δεν τις αγγίζουν στις φετινές Πανελλήνιες.

Ιατρικές και Πολυτεχνικές σχολές σημειώνουν άνοδο μέχρι και 200 μόρια, ενώ οι Νομικές παρέμειναν σταθερές.

Αντίθετα, τεράστια βουτιά μορίων θα έχουν τα πάλαι ποτέ δημοφιλή Παιδαγωγικά και οι Οικονομικές σχολές. Τα περιφερειακά τμήματα στην πλειοψηφία τους συνεχίζουν την πτωτική τους πορεία, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης, που έχει αναδειχτεί τα τελευταία χρόνια ως ο μεγαλύτερος ανασταλτικός παράγοντας στην επιβίωσή τους.

Ωστόσο, στα παράδοξα των φετινών βάσεων που ανακοινώθηκαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης, εντάσσεται η Αρχιτεκτονική Αθηνών - ΕΜΠ που αγγίζει τα 19.999 μόρια, με αποτέλεσμα ακόμη και οι υποψήφιοι που συγκέντρωσαν 19.998 μόρια, να μένουν εκτός φοιτητικών εδράνων, παρά τις άριστες επιδόσεις τους. Στα μόρια υπολογίζονται φυσικά και οι επιδόσεις στα ειδικά μαθήματα.
Δημοσίευση: Αυγούστου 24, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Βάσεις 2016: Σε αυτή τη σχολή δεν περνάς ούτε με 19.998 μόρια !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator