Φιάσκο – Αναβλήθηκε επ’ αόριστον η δίκη της Siemens

0



Στις καλένδες παραπέμπεται η δίκη για το μεγάλο σκάνδαλο της Ζίμενς. Το δικαστήριο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ανέβαλε επ΄αόριστον τη δίκη για τη σύμβαση που αφορά την προμήθεια ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ 8002/1997 με 64 κατηγορούμενους.

Η εξέλιξη ήταν προδιαγεγραμμένη καθώς οκτώ μήνες μετά την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο δεν κατέστη εφικτό να μεταφραστεί το παραπεμπτικό βούλευμα στη μητρική γλώσσα των 13 αλλοδαπών κατηγορουμένων με αποτέλεσμα την αναβολή της δίκης. Η σκανδαλώδης καθυστέρηση της κρατικής μηχανής οδηγεί σε νέο δικαστικό φιάσκο, αφού η παραγραφή των αδικημάτων και η ατιμωρησία των υπευθύνων είναι προ των πυλών.

Σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας Εφετών έγιναν κατ’ επανάληψη υπομνήσεις στη μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών για την άμεση μεταγραφή του βουλεύματος, οι οποίες, ωστόσο, δεν ευοδώθηκαν.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση ακυρότητας της κλήσης και του παραπεμπτικού βουλεύματος των 13 Γερμανών κατηγορουμένων και του Γαλλοεβλετού κατηγορούμενου Ζαν Κλωντ Οσβλαντ. Και αυτό διότι το βούλευμα δεν έχει μεταφραστεί στη γερμανική και γαλλική γλώσσα.

Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου ανακοίνωσε πως από τη νομολογία, την ελληνική νομοθεσία, την ΕΣΔΑ και τα διεθνή σύμφωνα επιβάλλεται να μεταφράζεται το παραπεμπτικό βούλευμα στη γλώσσα που ομιλεί ο κατηγορούμενος. Δεν επιβάλλεται μετάφραση εφόσον η κατηγορία δεν έχει υποστεί μεταβολή. Ομως, στην προκειμένη περίπτωση η κατηγορία σε πολλούς εκ των κατηγορουμένων έχει διαφοροποιηθεί με το βούλευμα.

Με αυτό το σκεπτικό το Δικαστήριο δέχθηκε την ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης κήρυξε άκυρη την επίδοση της κλήσης και του βουλεύματος και απαράδεκτη τη συζήτηση ως προς τους αλλοδαπούς κατηγορούμενους.

Κλήση σε λάθος συνηγόρους

Επίσης, κήρυξε απαράδεκτη τη συζήτηση ελλείψει νόμιμης κλήτευσης ως προς τον κατηγορούμενο Φάνη Λυγινό, συνεργάτη του Γαλλοεβλετού τραπεζίτη Ζαν Κλωντ Οσβλαντ. Κι αυτο διότι όπως ανέφερε ο πρόεδρος το παραπεμπτικό βουλευμα επιδόθηκε στους συνηγόρους οι οποίοι είχαν δηλώσει πως δεν τον εκπροσωπούσαν πια.

Πηγή
Δημοσίευση: Ιουλίου 13, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Φιάσκο – Αναβλήθηκε επ’ αόριστον η δίκη της Siemens"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator