Η χειραφέτηση των πατρίδων

0Σε όλους όσοι παρακολουθούν τη διαδικασία του ξεφλουδίσματος της δύσκαμπτης υπερεθνικής κατασκευής που αποκαλείται Ευρωπαϊκή Ενωση έχει γίνει κατανοητό το γεγονός ότι αυτό οφείλεται και σε μια κάστα Γερμανών σαν τον κ. Σόιμπλε. Τούτη η «παρέα» δεν είναι ευάριθμη στην οικονομική, στην πνευματική και την πολιτική ελίτ της χώρας. Αντιθέτως, θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι οι δυστοπικοί άνθρωποι είναι πλειοψηφία στην άρχουσα τάξη της «ατμομηχανής» της Ευρώπης.

Αυτοί συμπεριφέρονται σαν να έχουν αναρίθμητα απωθημένα. Οι πράξεις τους, οι απόψεις τους αλλά και το ύφος τους μαρτυρούν ότι πάσχουν από κρίσεις... μεγαλείου και διαθέτουν σε πλεόνασμα τοξικές απόψεις για την κοινωνία και την πολιτική.

Σε παρελθόντες αιώνες το προαναφερθέν ύφος και ήθος εξουσίας μπορούσε να... αντέξει για πολύ καιρό. Η Ιστορία δεν «έτρεχε» με τους σημερινούς ρυθμούς, εκείνους τους φρενήρεις τους οποίους επιβάλλουν η ταχύτητα στην επικοινωνία και η αλματώδης πρόοδος της τεχνολογίας.

Στον 21ο αιώνα οι εξελίξεις συχνά είναι ταχύτερες από τη δυνατότητα περιγραφής τους και εμπέδωσης των νέων δεδομένων από το κοινό. Μια σημαντική εξέλιξη στο ευρωπαϊκό σίριαλ της απελευθέρωσης δυνάμεων και συνειδήσεων από τα δεσμά της μοναδικής αλήθειας της γερμανικής ηγεμονίας είναι το ουγγρικό δημοψήφισμα το οποίο θα γίνει στις 2 Οκτωβρίου.

Η πρωτοβουλία της διεξαγωγής ανήκει στον πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν και το ερώτημα που θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα και είναι το εξής: «Θέλετε η Ευρωπαϊκή Ενωση να θεσπίσει την υποχρεωτική μετεγκατάσταση μη Ούγγρων πολιτών στην Ουγγαρία χωρίς την έγκριση του ουγγρικού Κοινοβουλίου;»

Η ελληνική περιπέτεια, η έλλειψη δημοκρατικής νομιμοποίησης των θεσμών της Ε.Ε., το Brexit και η άκαμπτη στάση του Βερολίνου έχουν προβληματίσει εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρωπαίους, που θέλουν να ξαναγίνουν αφεντικά στον τόπο τους και να ορίζουν εκείνοι και οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί τους τις μοίρες των χωρών τους.

Ενός δημοψηφίσματος μύρια άλλα παρόμοια νέα έπονται. Η χειραφέτηση πατρίδων και λαών δεν απέχει πολύ.

Πηγή "Δημοκρατία"
Δημοσίευση: Ιουλίου 27, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η χειραφέτηση των πατρίδων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator