Σχεδιάζουν τη μοναχική πορεία ενός ανάδελφου έθνους

0Με την απλή αναλογική δεν υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει βιώσιμη κυβέρνηση, εκτός κι αν έχουμε συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πώς αυτό θα φέρει ένα καλό αποτέλεσμα. Στην πραγματικότητα, η σημερινή κυβέρνηση είναι προϊόν μιας τέτοιας συμφωνίας, της Αριστεράς με ένα παραδοσιακό κομμάτι της Δεξιάς. Βλέπετε να υπάρχει ένα καλό αποτέλεσμα; Εκτός κι αν…

Εκτός κι αν κάποιοι έχουν κάνει τους λογαριασμούς τους και οργανώνουν τη δημιουργία μιας νέας τάξης πραγμάτων στην Ελλάδα, με τη δημιουργία νέων κομμάτων στα Δεξιά και στα Αριστερά που θα στηρίζουν την προοπτική της μοναχικής πορείας ενός ανάδελφου έθνους.

Εκείνη η Δεξιά μπορεί να συνεργαστεί μια χαρά με τον Αλέξη Τσίπρα, όπως το κάνει σήμερα και η Δεξιά του Πάνου Καμμένου. Μιλάμε για μία «πατριωτική Δεξιά» που θα καταριέται την Ευρώπη, τους ξένους και φυσικά τους… νεοφιλελεύθερους! Για να μπορέσει αυτή η Δεξιά να ξεπεράσει τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημαίνει ότι μας περιμένουν δραματικές εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα. Μόνο αν βάλει κανείς κι αυτήν τη διάσταση, μπορεί να εξηγήσει την αγωνία τους για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και του τρόπου εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας σε μία από τις πιο δύσκολες περιόδους που έχει ποτέ περάσει αυτή η χώρα.

Όλο αυτό για το οποίο συζητάμε είναι ένα καταστροφικό σενάριο. Είναι αλήθεια ότι όσες φορές κληθήκαμε στο παρελθόν να επιλέξουμε μεταξύ της κοινής λογικής και άλλων τρελών σεναρίων, απορρίπταμε κάθε φορά οτιδήποτε είχε να κάνει με την κοινή λογική και υιοθετούσαμε όλα τα «άλλα». Το ίδιο συνέβη πολλές φορές τα τελευταία χρόνια. Το σχέδιο X του κ. Βαρουφάκη, για παράδειγμα, και το δημοψήφισμα που ακολούθησε ήταν άλλη μία απόδειξη αυτού του αξιώματος.

Τώρα παρασυρόμαστε σε ακόμη πιο επικίνδυνους ατραπούς! Η κεντρική ιδέα είναι ότι η Ελλάδα έχει σημαντική γεωπολιτική θέση κι ότι αν κρατήσουμε μία στάση ουδετερότητας, θα έχουμε στο τέλος να κερδίσουμε πολλά απ’ όσους θα θέλουν κάθε φορά τη φιλία μας. Οι ίδιοι άνθρωποι μισούν την Ε.Ε., θεωρώντας ότι πρόκειται για ένα διαφορετικό πολιτισμικό κέντρο που δήθεν θέλει να εξαφανίσει τα στοιχεία της ελληνορθόδοξης παράδοσής μας. Πιο πολύ, όμως, μισούν τον έλεγχο που ασκεί η Ε.Ε. στα δημόσια οικονομικά των χωρών μελών της.

Είναι το κοινό σημείο επαφής της Αριστεράς του Αλέξη Τσίπρα και της Δεξιάς του Πάνου Καμμένου και των συμμάχων του. Μία κυβέρνηση αυτής της αντίληψης θα μπορούσε να έχει και σχέδιο X και οποιοδήποτε άλλο σχέδιο θα εξυπηρετούσε τις ορέξεις της για μακροχρόνια παραμονή στην εξουσία.

Το θέμα δεν είναι αν θα μπορέσουν αύριο να μαζέψουν τα κουκιά για να κάνουν μία κυβέρνηση της αρεσκείας τους, εφόσον καταφέρουν να περάσουν την απλή αναλογική. Ούτε να θα έχουν το πάνω χέρι εφόσον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι δικής τους επιλογής και έχει αυξημένες αρμοδιότητες. Το θέμα είναι ποια ακριβώς θα είναι τότε η κατάσταση της χώρας και αν θα έχουν νόημα όλα αυτά που σήμερα συζητάμε. Αν κάτι μας έδειξαν όλα εκείνα που προηγήθηκαν και όλα εκείνα που ακολούθησαν τη χρεοκοπία της χώρας είναι ότι οι σχεδιασμοί αυτού του τύπου έχουν στο τέλος μεγάλο πολιτικό και οικονομικό κόστος.

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr
Πηγή Liberal
Δημοσίευση: Ιουλίου 29, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Σχεδιάζουν τη μοναχική πορεία ενός ανάδελφου έθνους"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator