Η Τζιχαντιστική απειλή πλανάται στην Ευρώπη

0Του Ιωάννη Μιχαλέτου

Οι πρόσφατες επιθέσεις, φαινομενικά "Μοναχικών Λύκων", τόσο στις ΗΠΑ (Ορλάντο) όσο και στο Παρίσι , επαναφέρουν για πολλοστή φορά την απειλή εκδήλωσης τρομοκρατικών ενεργειών με ποικιλία μεθόδων, από τζιχαντιστικές οργανώσεις και βεβαίως το αποκαλούμενο 'Ισλαμικό Κράτος".

Το Φεβρουάριο του 2016, σε κλειστή συνεδρίαση σε χώρα των Βαλκανίων, αξιωματούχος των αντιτρομοκρατικών αρχών της Ουγγαρίας, πληροφόρησε ότι η Βουδαπέστη υπολογίζει σε αδρές γραμμές ότι το 1% των προσφύγων/μεταναστών που χρησιμοποίησαν το λεγόμενο "Βαλκανικό διάδρομο" το 2015 (10.000 άτομα), είτε αποτελούν μέρος δικτύου Τζιχαντιστών είτε είναι συμπαθούντες σε βαθμό ώστε να συνδράμουν μελλοντικά σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Παραλλήλως οι Γαλλικές αρχές ασφαλείας έχουν μια μακροσκελέστατη λίστα των περίπου 9.500 ατόμων που διαμένουν μόνιμα στη Γαλλία και ανήκουν στο πρώτο βαθμό κινδύνου για συμμετοχή ή συνδρομή σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Ωσαύτως οι Γερμανικές αρχές εσωτερικής ασφάλειας έχουν υποδείξει περί τα 7.500 άτομα στην Επικράτεια τους και οι Ιταλικές αντιστοίχως τουλάχιστον 1.500. Σε όλα τα παραπάνω εάν προσθέσουμε λοιπές Ευρωπαικές χώρες, την ύπαρξη απροσδιόριστου αριθμού μοναχικών λύκων και ανισόρροπων προσωπικοτήτων όπως και την ύπαρξη αρκετών πυρήνων τρομοκρατών αλλά και εξτρεμιστών στα Δυτικά Βαλκάνια (Ιδιαίτερα στη Βοσνία), τότε ένα λίαν προβληματικό περιβάλλον ασφάλειας καθορίζεται πλέον για τις περισσότερες Ευρωπαικές χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη τελευταία τριετία έχουν ανοιχθεί νέοι διάδρομοι διείσδυσης για τους Τζιχαντιστές προς την Ε.Ε. που δεν υπήρχαν στο παρελθόν. Καταρχάς με την είσοδο Τσετσένικών ομάδων στην Ουκρανία,με προηγούμενη δράση στη Συρία, όπως και με ομάδες Μεσανατολιτών που χρησιμοποιούν ποικίλες μεθόδους εισόδου στην Ευρώπη,όπως διαμέσου της Ανατολικής Αφρικής Αφρικής με πλαστά έγγραφα ακόμα και μέσω Λατινικής Αμερικής (σε αυτή τη περίπτωση με νομότυπα έγγραφα).

Σε όλα τα ανωτέρω πρέπει να συνυπολογιστούν η εντεινόμενη στρατολόγηση νέων εξτρεμιστών και μέσω κοινωνικών δικτύων ή προπαγάνδας του δρόμου & εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων, όπως και η διαρκώς εξαπλούμενη μέθοδο χρηματοικονομικών συναλλαγών όπως το Χαβάλα και το Αμάνα.

Σε ότι αφορά ειδικότερα την Ελλάδα λόγω των ελέγχων (capital control) τα συστήματα αυτά διευκολύνουν πέρα των Μουσουλμάνων μεταναστών και οποιουδήποτε άλλου (κατά κανόνα στελεχών του οργανωμένου εγκλήματος) που επιθυμεί και χρειάζεται τις υπηρεσίες τους, καθότι -εάν και λίαν ειρωνικό- είναι τα μόνα παρατραπεζικά συστήματα στη χώρα με παγκόσμια, αξιόπιστη, οικονομική και ταχύτατη εξυπηρέτηση δίχως βεβαίως κανένα ρυθμιστικό έλεγχο. Εξυπακούεται ότι κατά τη ίδια μεθοδολογία εξυπηρετούνται και οι ανάγκες Τζιχαντιστικών δικτύων και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ως εκ τούτου θα υπάρξει μακρά πορεία με μεγάλες δυσκολίες για την αντιμετώπιση του φαινομένου και οι πρόσφατες προειδοποιήσεις του Γάλλου Πρωθυπουργού, ότι πρόκειται για "Πόλεμο που θα διαρκέσει μια γενεά", πρέπει να κρατούν σε εγρήγορση τις κατά τόπου Αρχές για να προληφθούν νέες επιθέσεις.

Πηγή RIMSE
Δημοσίευση: Ιουλίου 03, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η Τζιχαντιστική απειλή πλανάται στην Ευρώπη"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator