Καταρρέει η ΕΥΠ του Ρουμπάτη

0Πράκτορας έκανε μήνυση στην ΕΥΠ
και ζητά 4,3 εκατ. ευρώ για... δεδουλευμένα!

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Η χρησιμότητα των πληροφοριών, για την ακρίβεια, η αναγκαιότητα κατοχής πληροφοριών και η ανάλογη εκμετάλλευσή τους, αποτελεί τον πλέον κρίσιμο παράγοντα στην αντιμετώπιση δυσάρεστων εξελίξεων που αφορούν σημαντικές υποθέσεις, είτε αυτές αφορούν τον κόσμο των επιχειρήσεων είτε την λειτουργία και την ασφάλεια μίας χώρας. Κι ενώ στην περίπτωση της επιχειρηματικής κατασκοπίας οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες απευθύνονται σε ειδικές επιχειρήσεις που αναλαμβάνουν την ικανοποίηση των αναγκών του επιχειρηματία - πελάτη, στην περίπτωση των αναγκών ασφάλειας μίας χώρας αναλαμβάνουν ειδικές υπηρεσίες (Μυστικές Υπηρεσίες Συλλογής Πληροφοριών όπως η ΕΥΠ για την Ελλάδα, η Κρατική Ασφάλεια και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. κά).

Η ανεύρεση χρήσιμων προσώπων (εξωτερικών συνεργατών - πηγών - πληροφοριοδοτών) και η περαιτέρω προσέγγισή τους γίνεται με διάφορους τρόπους έως ότου επιτευχθεί η συνεργατική "επαφή" μέσω κάποιου ειδικά εκπαιδευμένου υπαλλήλου - πράκτορα ή συνδέσμου που αναλαμβάνει και τον ευαίσθητο ρόλο του χειριστή, αφού έχει εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη του εξωτερικού συνεργάτη (που κακώς συνηθίζεται να αποκαλείται "πράκτορας"). Η προσέγγιση δεν είναι πάντοτε επιτυχής.

Αφού δημιουργηθεί το ψυχολογικό προφίλ του υποψήφιου προς συνεργασία εξωτερικού συνεργάτη, οι προσεγγίσεις για την εξασφάλιση της συνεργασίας ποικίλουν. Έτσι, άλλοτε στηρίζονται στο πατριωτικό συναίσθημα, άλλοτε στην φιλοχρηματία, άλλοτε στην ανάγκη εξυπηρέτησης επιχειρηματικών αναγκών, άλλοτε στην συγκάλυψη προσωπικών υποθέσεων - σκανδάλων, άλλοτε στη νομική κάλυψη ιδιαίτερων εκκρεμοτήτων (π.χ. νομικά προβλήματα), άλλοτε παράξενες σεξουαλικές δραστηριότητες και πάθη, άλλοτε γίνεται εκμετάλλευση ψυχολογικών προβλημάτων (βλ. πάθη), ενώ σε άλλες περιπτώσεις (γίνεται πολύ σπάνια) ο υποψήφιος εξωτερικός συνεργάτης υποκύπτει σε εκβιασμούς για υποθέσεις του που ενδέχεται να επηρεάζουν την οικονομική, την κοινωνική, ή την οικογενειακή του ζωή.

Σε πλείστες όσες των περιπτώσεων, επιχειρείται μία ταυτόχρονη προσέγγιση ενός ή περισσότερων ευαίσθητων "σημείων εστίασης" του στοχευμένου προς συνεργασία. Κρίσιμος παράγοντας, από τη στιγμή που θα επιτευχθεί η συνεργασία με τον εξωτερικό συνεργάτη, είναι ο σωστός χειρισμός του, η συνέπεια λόγων και έργων από την πλευρά του χειριστή (εκπροσώπου της αρμόδιας υπηρεσίας) και η εν γένει εμβάθυνση της σχέσης με ει το δυνατόν περισσότερων σημείων επαφής και εξυπηρέτησης του εξωτερικού συνεργάτη, διασφαλίζοντας έτσι την διαχρονικότητα της συνεργασίας. Κρίσιμος, επίσης, παράγοντας, είναι η διατήρηση του χειριστή και η μη μεταφορά της πηγής σε άλλο χειριστή (διαδικασία που συνήθως συνεπάγεται την λύση της συνεργασίας των δύο μερών). Αν και σε κάθε περίπτωση οι παρεχόμενες πληροφορίες ελέγχονται ως προς την ποιότητα και την αντικειμενικότητά τους, η χειρότερη περίπτωση εξωτερικού συνεργάτη θεωρείται εκείνη που η σχέση βασίζεται στην εξαγορά της πληροφορίας, αφού κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει την συνέχεια της συνεργασίας, αλλά και την πιθανότητα συνεργασίας της πηγής με επαφές μη φίλα προσκείμενες στην υπηρεσία (γι αυτό υπεύθυνη είναι η αντικατασκοπία).

Αν και ο χειρισμός ενός εξωτερικού συνεργάτη - πηγής, έχει γίνει "θέαμα" σε ελληνικά δικαστήρια, με στελέχη της ΕΥΠ να ισχυρίζονται πράγματα πρωτοφανή -για τα παγκόσμια δεδομένα- όσον αφορά την σχέση μεταξύ χειριστή και πηγής (στέλεχος της ΕΥΠ ισχυρίστηκε ότι η υπηρεσία κάνει ό,τι θέλει με τις πηγές χωρίς να τις ρωτάει...), μία λίαν παράξενη υπόθεση (από αυτές που τα τελευταία 6 χρόνια συνηθίζει να μην έχει τη δυνατότητα να χειριστεί η Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών - ΕΥΠ) εμφανίστηκε στη δημοσιότητα, αποκαλύπτοντας ένα ελάχιστο της κατάντιας της πλέον ευαίσθητης και κρίσιμης κρατικής υπηρεσίας, αυτής δηλαδή που είναι θεσμικά υπεύθυνη για την εξασφάλιση κρίσιμων πληροφοριών (οι πηγές πληροφοριών είναι κυρίως από το εξωτερικό, αλλά ο σημερινός διοικητής της ΕΥΠ φαίνεται να έχει αλλάξει -άραγε με προσωπική του πρωτοβουλία και ευθύνη ή υπήρξε προτροπή γι αυτό κι αν ναι, από ποιόν;- τον προσανατολισμό της υπηρεσίας προς το εσωτερικό της Ελλάδας), την αξιολόγηση και ανάλυσή τους, την ενημέρωση των αρμοδίων υπουργών ή την δημιουργία και τον συντονισμό επιχειρήσεων προς την κατεύθυνση εξασφάλισης των εθνικών -και όχι κομματικών ή κυβερνητικών- συμφερόντων.

Σύμφωνα, λοιπόν, με ρεπορτάζ, αναφορά στον Άρειο Πάγο, αλλά και επιστολή στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, απέστειλε τις προηγούμενες ημέρες ο "πράκτορας" - πηγή με τα χίλια πρόσωπα οποίος έχει καταθέσει αγωγή εναντίων της Υπηρεσίας του εν προκειμένω της ΕΥΠ, ζητώντας 4,3 εκατομμύρια ευρώ, για αμοιβές που δεν έλαβε λόγο της συμμετοχής σε επικίνδυνες αποστολές, τις οποίες έφερε όλες εις πέρας, όπως ο ίδιος υποστηρίζει.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο "πράκτορας" με τα χίλια πρόσωπα, διαβλέποντας σοβαρό κίνδυνο για την ζωή του, λόγω των υποθέσεων στις οποίες έχει εμπλακεί, απέστειλε επιστολή στον υπουργό Δημ. Τάξης αλλά και αναφορά στον Άρειο Πάγο, ενημερώνοντας την ανώτατη δικαστική Αρχή πως συγκεκριμένα στελέχη της Υπηρεσίας, της ΕΥΠ δηλαδή, είναι δυνατόν να καταθέσουν μέσω συμβολαιογράφου βέβαια, προκειμένου να βεβαιώσουν τα αναγραφόμενα του 63χρονου σήμερα "πράκτορα" στην αγωγή που έχει καταθέσει ενάντιον της Μυστικής Υπηρεσίας.

Βέβαια για να γίνει αυτό από εν ενεργεία στελέχη της ΕΥΠ, έστω κι αν έχουν αποσπαστεί πια στις αρχικές τους υπηρεσίες, ή ακόμα κι αν έχουν αποστρατευθεί είναι δυνατόν να δώσουν κατάθεση σε συμβολαιογράφο – τήρηση ανωνυμίας – εάν βέβαια ζητηθεί από τον αρμόδιο Εισαγγελέα και εάν διαθέτουν την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια του εποπτεύοντος την ΕΥΠ υπουργού..

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 63χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος πριν από περίπου ένα μήνα παρ' ολίγον να γίνει κομμάτια από χειροβομβίδα με την οποία άγνωστοι είχαν παγιδεύσει το αυτοκίνητο του, πλέον έχει ισχυρές ενδείξεις πως η ζωή του κινδυνεύει και ζητά την προστασία των Αρχών.

Μάλιστα σε επιστολή που απέστειλε πριν από λίγες ημέρες στον Υπουργό Δημ. Τάξης κ. Ν. Τόσκα, αναφέρει μεταξύ άλλων την καθοριστική, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, συμβολή του στην εξιχνίαση απαγωγής Έλληνα εφοπλιστή που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο:

“...”ξέχασε” το υπουργείο, να ανταμείψει τον πολίτη που με καθοριστική συμμετοχή του αυτός και μόνο αυτός – εγώ δηλαδή – με κίνδυνο ζωής του παραμένοντας για 6 μήνες και παριστάνοντας τον παράνομο σε συγκεκριμένο εργοτάξιο, στο τόπο δηλαδή που διαδραματίζετο η προσπάθεια του ξεπλύματος των λίτρων της απαγωγής και ξοδεύοντας χρήματα αλλά και κινδυνεύοντας να αποκαλυφθεί ο ρόλος του... κατάφερα να ανακαλύψω τους δράστες”, αναφέρει ο "πράκτορας" με τα χίλια πρόσωπα στην επιστολή του στον υπουργό Δημ. Τάξης.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος ο οποίος φέρεται να έχει χάσει λόγω της εμπλοκής του με την ΕΥΠ πάνω από ενάμιση εκατομμύριο ευρώ, προκειμένου να φέρει σε πέρας επικίνδυνες αποστολές, ακόμα και σε θέματα που αφορούσαν την εγχώρια τρομοκρατία αλλά και την παράνομη πώληση πυρηνικού υλικού από ξένους πράκτορες, ζητά από την Μυστική Υπηρεσία με την αγωγή που έχει καταθέσει, να του δοθούν οι αμοιβές που κατά καιρούς κανόνιζαν για τις αποστολές που είχε αναλάβει.

Μάλιστα και σύμφωνα με πληροφορίες, πλέον τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένεια του - κατοικούν σε νομό της Πελοποννήσου και τον φυλούν νυχθημερόν αστυνομικοί, καθώς έπειτα από την αποκάλυψη του ρόλου του η ζωή τους έχει τεθεί σε κίνδυνο.

Κλείνοντας, θα θυμίσουμε πως, δυστυχώς, η περίπτωση αυτή δεν είναι η μοναδική. Τα τελευταία χρόνια, και σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας (δυστυχώς όχι επαρκούς), ολόκληρα δίκτυα πληροφοριών της Ελλάδας στο εξωτερικό έχουν καταστραφεί και έχουν "τυφλώσει" την ΕΥΠ σε ιδιαίτερα κρίσιμες περιοχές του εξωτερικού (χωρίς να απομακρυνθεί κανείς "υπεύθυνος"!!!).
Αν, επιπλέον, λάβουμε υπ' όψη και μία από τις τελευταίες αποφάσεις του σημερινού διοικητή της ΕΥΠ, κ. Ρουμπάτη, με βάση την οποία επέστρεψαν στην Ελλάδα όλοι οι υπάλληλοι της ΕΥΠ από το εξωτερικό, τότε αντιλαμβανόμαστε πως το "κακό" δεν βρίσκεται στον χειρισμό ενός -σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύτηκαν- εξωτερικού συνεργάτη. Δυστυχώς, φαίνεται πως αυτό το κακό βρίσκεται στα ανώτατα επίπεδα ιεραρχίας, αφού φαίνεται πως κυρίαρχες είναι ιδιάζουσες αντιλήψεις που δεν συνάδουν με τον ρόλο και τον σκοπό λειτουργίας της ΕΥΠ, που φαίνεται να διαλάθει σε πάρα πολύ σημαντικό βαθμό υπό την σημερινή της διοίκηση όχι μόνο ως προς τον ρόλο της, αλλά και ως προς τον τρόπο της λειτουργίας της, που από πολλούς χαρακτηρίζεται ως "αυτοκτονικός".

Τέλος, μία μικρή από την πλευρά μας επισήμανση, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει: Αυτή η "κατάντια" αφήνει την χώρα χωρίς ζωτικές πληροφορίες, αφού προηγουμένως κάποιοι φαίνεται να έχουν "επιμεληθεί" (από το 2010 και μετά χωρίς να έχουν απολογηθεί πουθενά γι αυτές τις αποφάσεις) την απομάκρυνση εμπειρότατων και ικανότατων στελεχών της ΕΥΠ.
Κάποιοι, δυστυχώς, δεν μπορούν να κατανοήσουν την μεγάλη αλήθεια της παροιμίας που λέει ότι "το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι"...

ΥΓ: Επειδή συμπτώσεις στον χώρο των πληροφοριών και δη των μυστικών υπηρεσιών δεν υφίστανται και αφού επισημάνουμε πως στην Ελλάδα είθισται να τοποθετούνται σε θέσεις κλειδιά ή να λειτουργούν παρασκηνιακά σε κυβερνήσεις άνθρωποι που τυγχάνουν της εύνοιας των ΗΠΑ ή είναι αμερικανοί εντεταλμένοι υπάλληλοι που δραστηριοποιούνται σε πολύ συγκεκριμένους τομείς για να ικανοποιούν τα εκάστοτε συμφέροντα των ΗΠΑ, θα θυμίσουμε πως:
1ον: Την παρουσία και την καταγεγραμμένη στα ΜΜΕ -σε ένα σημαντικό της τμήμα- λειτουργία του γνωστού ευνοημένου από τον Γιώργο Παπανδρέου, Άλεξ Ρόντος, ο οποίος ενεπλάκη σε σειρά θεμάτων εις βάρος της Ελλάδας.
2ον: Την πρόσφατη αποκάλυψη του συνεργάτη του κ. Βαρουφάκη, κ. Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, ο οποίος τοποθετήθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα στην πλέον καίρια θέση, γνωρίζοντας όλους τους κυβερνητικούς οικονομικούς σχεδιασμούς, ενημερώνοντας -όπως ο ίδιος καταγράφει στο βιβλίο του- τις ΗΠΑ...
Επειδή το "μοτίβο" που ακολουθείται από τις ΗΠΑ, αυτό της τοποθέτησης ανθρώπων σε θέσεις κλειδιά, έχει επαρκώς ήδη καταγραφεί, διερωτόμαστε:
Ποιός ή ποιοί είναι οι υπόλοιποι "τοποθετημένοι" στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ;
Ποιός ή ποιοί "πράκτορες" βρίσκονται έως και σήμερα σε θέσεις κλειδιά, αναφέροντας λεπτομερώς στους χειριστές ή τους προϊσταμένους τους, δρώντας συστηματικά κατά των ελληνικών συμφερόντων;
Τι εκπλήξεις μας κρύβει το μέλλον, όσον αφορά την αποκάλυψη δραστηριοτήτων "προσωπικοτήτων" υπεράνω πάσης υποψίας;
Γιατί ο κ. Ρουμπάτης δεν υπέβαλε άμεσα την παραίτησή του, μόλις έγινε γνωστό το περιεχόμενο του βιβλίου του κ. Γκαλμπρέιθ, στο οποίο ο συγγραφέας αποκαλύπτει ότι λειτουργούσε ως πράκτορας των ΗΠΑ; Δεν ήταν δουλειά του κ. Ρουμπάτη να γνωρίζει τις επαφές, αλλά και την μεταφορά πληροφοριών από τον κ. Γκαλμπρέιθ;
Αλήθεια, τι σχετικές πληροφορίες διαθέτει ο κ. Ρουμπάτης για την σοβαρότατη πιθανότητα δραστηριοτήτων ξένων υπηρεσιών και λειτουργίας εις βάρος της Ελλάδας που αναπτύσσουν διάφορες "προσωπικότητες"; Αν δεν έχει καμία πληροφόρηση, δεν πρέπει να αναρωτιέται ποιός και πως έχει εξασφαλίσει την χωρίς εμπόδια λειτουργία του αμερικανικού μοτίβου; Αν έχει και δεν τις αξιοποιεί, δεν έχει ο ίδιος ποινικές ευθύνες; Εκτός και εάν ο κ. Ρουμπάτης δεν ενδιαφέρεται για την προστασία της χώρας...!
Δημοσίευση: Ιουλίου 24, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Καταρρέει η ΕΥΠ του Ρουμπάτη"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator