Μετατρέπουν το Αριστοτέλειο σε νέα Ειδομένη

0



Μπορεί το τουρκικό να έχει καλύψει όλη την επικαιρότητα, όμως, υπάρχουν ειδήσεις που δείχνουν ότι στην Ελλάδα το μπάχαλο μπορεί να είναι και μεγαλύτερο. Μαθαίνουμε λοιπόν ότι οι μπάχαλοι που έχουν κάνει κάμπινγκ στο Αριστοτέλειο έμπασαν μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου 200 πρόσφυγες που τους μετέφεραν με πούλμαν που οι ίδιοι μίσθωσαν. Ουσιαστικά έστησαν μέσα στο ΑΠΘ μια Ειδομένη και παρά τις υποσχέσεις ότι θα φύγουν στις 24 του μήνα κανείς δεν ξέρει αν θα το πράξουν.

Μέσα στο χώρο έχουν μεταφερθεί χημικές τουαλέτες, ντους, εγκαταστάσεις συσσιτίων κι εκεί περνάνε όλοι μαζί υπέροχα. Καταληψίες και μετανάστες σαν... στο σπίτι τους. Σα να μην είναι πανεπιστημιακός χώρος.

Όπως ήταν αναμενόμενο υπήρξαν έντονες αντιδράσεις αφού η κυβέρνηση επιδεικνύει προκλητική αδιαφορία, δεν ασχολείται καθόλου με το γεγονός, δεν κάνει τίποτε για να επανέλθει η εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος και απλά περιμένει να τελειώσει μόνη της η κατάληψη. Προφανώς και δεν μπορεί να εγγυηθεί για το αν θα γίνουν καταστροφές ή αν θα υπάρξει διαρκής κατάληψη, όμως, τι τους νοιάζει τους μπαχαλάκηδες που έγιναν υπουργοί και βουλευτές;

«Το ΑΠΘ καλείται να πληρώσει για μία ακόμη φορά, ουσιαστικά μόνο του, τις καταστροφικές συνέπειες από την αδράνεια δεκαετιών που έχουν επιδείξει η πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς της» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ομοσπονδίας των καθηγητών πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ).

«Είναι προσβολή στη νοημοσύνη όλων μας η αντίληψη δήθεν υπεύθυνων κρατικών αξιωματούχων ότι μπορεί να υπάρχει "εύρυθμη λειτουργία" του πανεπιστημίου με κλειδωμένα τα κτίρια, με κλειστά τα εργαστήρια και τις βιβλιοθήκες, με αναστολή της έρευνας. Κι όλα αυτά, επειδή κάποιες ομάδες, ακόμη και από το εξωτερικό(!), εκμεταλλεύονται την ουσιαστική ανοχή και αδιαφορία όλων των φορέων της πολιτείας και συμπεριφέρονται στον χώρο του ΑΠΘ σαν να ήταν ιδιωτική περιουσία τους. Δεν έχει σημασία αν δεν συμβεί καμία καταστροφή στο ΑΠΘ ή αν γίνουν μικρές ζημιές από τους απρόσκλητους καταληψίες.

Ο Ενιαίος Σύλλογος Ερευνητικού και Διδακτικού Προσωπικού του ιδρύματος ζητάει άμεση προσφυγή στη δικαιοσύνη και τονίζει ότι «η αυθαίρετη κατάληψη των χώρων του ΑΠΘ από χιλιάδες κατασκηνωτές μέλη άγνωστων ομάδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό με την ονομασία "No Border Camp - Thessaloniki 2016" ανέδειξε για μια ακόμη φορά την αδυναμία της πανεπιστημιακής κοινότητας και των αρχών της (δηλαδή όλων μας) να διαχειριστούν καταστάσεις αυτού του είδους.

Η αντιμετώπιση του προβλήματος από τις πρυτανικές αρχές και τη Σύγκλητο με το κλείδωμα των κτιρίων (που, όπως φάνηκε, δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό), το κλείσιμο των εργαστηρίων και των βιβλιοθηκών, τον αυτοεγκλεισμό όσων μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας έχουν το θάρρος να συνεχίζουν να εργάζονται μέσα σε καθεστώς φόβου και την ουσιαστική αναστολή λειτουργίας του ιδρύματος για δέκα ημέρες, δηλώνει για μια ακόμη φορά, αλλά πλέον με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο, την αδυναμία της πανεπιστημιακής κοινότητας και των αρχών της να διαχειριστούν και να ελέγξουν τους χώρους του ιδρύματος και να προστατεύσουν τη δημόσια περιουσία» τονίζεται στο ίδιο κείμενο.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουλίου 22, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μετατρέπουν το Αριστοτέλειο σε νέα Ειδομένη"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator