Σφουγγοκωλάριοι

0Χαρακτηρισμός αστών πολιτικών —οι οποίοι κάνουν μεγάλες καριέρες ανεξαρτήτως ιδεολογικής τοποθέτησης—, που έχει σχέση με τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά.
Οι σφουγγοκωλάριοι διακρίνονται, στηριζόμενοι στην τέχνη του "σκουπίζειν" τα οπίσθια των ισχυρών.
Αυτή είναι μια πρακτική, η οποία στηρίζεται καθαρά στη λογική. Επιλέγεις έναν ισχυρό και τον ακολουθείς.
Γνωρίζεις ότι όπου πηγαίνει αυτός, θα τον ακολουθεί και ο "πισινός" του.
Άρα, αν εσύ έχεις εξασφαλίσει "δοσοληψίες" με αυτόν τον "πισινό", θα ακολουθήσεις και τον κάτοχό του ακόμα και σε "ύψη" τα οποία δεν σε αφορούν ως άτομο με βάση της ικανότητές σου. Από εκεί και πέρα λαμβάνεις μια εικόνα, η οποία εξαρτάται από την οπτική γωνία που σε βλέπει κάποιος.
Για τους από "κάτω" είσαι ένας διάσημος "σφουγγοκωλάριος" και για τους "πάνω" είσαι ένα κοινό "κωλοσφούγγι" [κωλο- + σφουγγ(ίζω) -ι (αναδρ. σχημ.)].

Τα μεγάλα πολιτικά "τζάκια" Μπανανιών τύπου Ελλάδας κάπως έτσι έχουν γίνει.
Οι κομματάρχες επιλέγουν κάποια ισχυρά ιμπεριαλιστικά "οπίσθια" να υπηρετήσουν και προσφέρουν τα δικά τους "οπίσθια" στα κομματικά τους στελέχη.
Παλιά όλοι αυτοί αποτελούσαν κωλοσφούγγια των Βρετανών, των Γάλλων ή των Γερμανών και σήμερα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αποκλειστικά στους Αμερικανούς.
Υπάρχουν και οι νεότεροι συνάδερφοί τους, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους λεγόμενους "διαπλεκόμενους".

Η Βουλή των Ελλήνων είναι μια "αποθήκη" με μεγάλα αποθέματα τέτοιου υλικού. Κάποια είναι ζωντανά και περιφέρονται μέσα σ' αυτήν και κάποια άλλα τα έχουν κάνει αγάλματα έξω απ' αυτήν.

Μανιφέστο του Υδροχοϊσμού & Λεξικό 
Δημοσίευση: Ιουλίου 23, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Σφουγγοκωλάριοι"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator