Στις πλατείες ο Λαός ανακαλεί τους επίορκους κυβερνήτες του!

0Γράφει ο Δημήτρης Ματσικούδης

Η κρίση ανέδειξε, μέσα από την οδύνη που προκάλεσε η προϊούσα γενοκτονία του Λαού μας και η λεηλασία της χώρας, τη δυσλειτουργία των δημοκρατικών μας θεσμών ως υπεύθυνη για την υποδούλωση μας στο αρπακτικό διεθνές ΧΠ σύστημα:

- Κυβέρνηση και βουλευτές έχοντας κατοχυρώσει συνταγματικά την προνομιακή μεταχείρισή τους και την ατιμωρησία τους από την δικαιοσύνη έναντι των υπολοίπων πολιτών, μπορούν να ασελγούν στο πολίτευμα αφού δεν προβλέπεται σύστημα δημόσιας λογοδοσίας.

- Εκλογές διενεργούνται όποτε κρίνεται σκόπιμο από την κυβέρνηση για μικροκομματικούς καθαρά σκοπούς και όχι σταθερά κάθε τέσσερα χρόνια.

- Η δικαιοσύνη είναι ακρωτηριασμένη, αφού η ηγεσία της διορίζεται από την κυβέρνηση και ουδέποτε όρθωσε το ανάστημά της.

- Η απουσία θεσμών άμεσης συμμετοχής των πολιτών στην άσκηση της εξουσίας, όπως λ.χ. η δυνατότητα λαϊκής πρωτοβουλίας για διενέργεια δημοψηφισμάτων, η οποία προβλέπεται στα συντάγματα άλλων – ευνομούμενων – χωρών, οδήγησε τον πολίτη στο περιθώριο της πολιτικής ζωής.

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε η επίπονη επεξεργασία των αιτίων της πολιτικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα από πολιτικές κινήσεις και πρωτοβουλίες πολιτών όπως neosyntagma.gr στην οποία συμμετείχαν και μέλη της σημερινής κυβέρνησης πριν ξελογιαστούν και οδηγηθούν σε πολιτική άνοια από τις Σειρήνες της εξουσίας...
Πολιτική κρίση η οποία βασικά ευθύνεται για την χρεοκοπία της χώρας, την απώλεια εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας της.

Η χειραγώγηση του λαού από τον χαρισματικό επικοινωνιακά Αλέξη Τσίπρα και τη δόλια καμαρίλα που τον περιβάλει, πνέει πλέον τα λοίσθια. Οι πολίτες άρχισαν να νοιώθουν στο πετσί τους την άθλια διαχείρηση των οικονομικών της χώρας από μια κυβέρνηση που ανέλαβε την ευθύνη διακυβέρνησής της χωρίς σχέδιο, χωρίς έμπειρα, δοκιμασμένα στελέχη, χωρις δεσμούς εμπιστοσύνης και συναίνεσης με τα λαϊκά στρώματα. Με ψευτομαγκιές που εξόργισαν τους δανειστές μας κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις σε μια επαίσχυντη, τιμωρητική της αλαζονείας τους "Συμφωνία" η οποία υποδουλώνει το λαό μας, λεηλατεί...θεσμικά τη χώρα, και την μετατρέπει σε αποικία χρέους και ντροπής για τους κατοίκους της τα επόμενα 99 χρόνια!

Αυτές τις ημέρες η κυβέρνηση των επιόρκων του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να εκτρέψει την προσοχή των πολιτών από τους καταστροφικούς, εθνοκτόνους νόμους που υπερψήφισε δια των άβουλων έως φαιδρών βουλευτών της λίστας του Τσίπρα, ανακάλυψε την ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος. Κερασάκι πάνω σε αυτήν και η απλή αναλογική που, κατά τη γνώμη των πληρωμένων κονδυλοφόρων, θα αποκαταστήσει το πληγωμένο ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ. Να τους δώσει συγχωροχάρτι, δηλαδή, για τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις που δεν τήρησαν: όπως την διαπραγμάτευση μείωσης κατά 60% του επαχθούς χρέους, την κατάργηση του δημευτικού ΕΝΦΙΑ τον οποίο όχι μόνο δεν κατάργησαν αλλά προσαύξησαν κατα 20%, την προστασία των οικογενειών από την κατάσχεση σπιτιών με κόκκινα δάνεια τα οποία τελικά παρέδωσαν στα αρπακτικά funds, το σταμάτημα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας την οποία θεσμοθέτησαν να γίνεται χωρίς επιβολή κυρώσεων για τα επόμενα 99 χρόνια, την αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751€ και την καταβολή 13ης και 14ης σύνταξης, την επαναφορά σε ομαλή λειτουργία του κράτους πρόνοιας με τα σημερινά νοσοκομεία να μη μπορούν να λειτουργήσουν από έλλειψη επαρκούς προσωπικού αλλά και αναλωσίμων, κ.λπ κ.λπ.

Για εμάς τους ενεργούς πολίτες ήρθε η ώρα της λογοδοσίας όλων αυτών των επίορκων πολιτικών. Το κίνημα "Παραιτηθείτε" είναι εφαρμογή στην πράξη της αρχής της ανακλητότητας των επίορκων πολιτικών που πρέπει να λογοδοτήσουν γιατί δεν τήρησαν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις.

Αναρωτιούνται ορισμένοι σκεπτικιστές: και μετά τι; Υπάρχει κάποιο προετοιμασμένο κόμμα, έστω πολιτική κίνηση που να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας στη θέση του Τσίπρα; Πρώτα, πρώτα ο Τσίπρας δεν κυβερνά! Έχει παραδόσει τα κλειδιά της χώρας στους δανειστές κι αυτοί κάνουν ότι θέλουν με τις ζωές μας, τις περιουσίες μας, τον εθνικό πλούτο αλλά και την ίδια τη χώρα.

Το να απαλλαγούμε από αυτήν τη δουλεία μέσα σ´αυτή τη διεθνή πολιτικοοικονομική συγκυρία είναι εξαιρετικά δύσκολο χωρίς να έχει προηγηθεί τεχνοκρατική οργάνωση που εξασφαλίζει τον επισιτισμό του πληθυσμού, την ενέργεια, τα φάρμακα κ.λπ.απαραίτητα για την επιβίωσή του. Τι επιζητούμε λοιπόν όσοι συντασσόμαστε με το κίνημα "Παραιτηθείτε"; Πρώτα από όλα να δείξουμε με μαζικό τρόπο την καθημερινά διαπιστούμενη δυσαρμονία της συγκρότησης της εν ενεργεία Βουλής με το λαϊκό αίσθημα. Το να παραγνωρίζεται αυτό από τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα σημαίνει ταύτισή του με την καθεστωτική νοοτροπία του Ανδρέα Παπανδρέου την οποία συνεχίζει ο θαυμαστής του, μνημονιακός Αλέξης Τσίπρας.

Να τονίσουμε με ένταση πως όχι μόνο δεν έχουν το πολιτικό ήθος να κυβερνούν αυτοί που πρόδωσαν και χειραγώγησαν το λαό υπογράφοντας επαίσχυντες συμφωνίες και ψηφίζοντας εθνοκτόνους νόμους προκειμένου να διατηρηθούν στην εξουσία, αλλά και ότι είναι ανίκανοι για την οποιαδήποτε ανάπτυξη που θα μπορέσει να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Τα σχεδόν δυο χρόνια που κυβερνούν ούτε έναν αναπτυξιακό νόμο της προκοπής μπόρεσαν να καταθέσουν! Έχουν αντίθετα καταθέσει ατελείωτα ψεύδη τα οποία αποκαλύπτονται από τα πιο επίσημα χείλη είτε του εσωτερικού (ΕΛΣΤΑΤ), είτε του εξωτερικού (ΕΚΤ, Δ.Ν.Τ, Eurogroup) . Έχουν αποδοθεί σε μια καταστροφική αναβίωση του πελατειακού κράτους διορίζοντας σε θέση ευθύνης άτομα τελείως ακατάλληλα όπως ο κολλητός του Τσίπρα, Καρανίκας.

Αν θέλουμε ο Λαός μας να ανακτήσει κατ´ αρχήν την αξιοπρέπειά του και να επακολουθήσει κατόπιν η ανάκτηση της εθνικής του κυριαρχίας, έτσι που έχουν σήμερα τα πράγματα, πρέπει να υπάρξει σε πρώτη φάση μια προσπάθεια συγκρότησης Κυβέρνησης Σωτηρίας από την παρούσα Βουλή από όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου. Τα οποία οφείλουν σε πνεύμα εθνικής άμιλλας να προσκομίσουν στον κοινό αγώνα τα καλύτερα των στελεχών τους και τις προγραμματικές τους προτάσεις για την ανάπτυξη της χώρας. Να συμφωνήσουν πάνω σε πέντε πράγματα κι εν συνεχεία με το Λαό στο πλάι τους να προσπαθήσουν να τα υλοποιήσουν.

Οι αυθόρμητες διαμαρτυρίες που γίνονται από τα λαϊκά στρώματα εναντίον των μνημονιακών, εξέχουσα θέση μεταξύ των οποίων έχει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει κίνδυνος από λεκτικούς προπηλακισμούς να εξελιχθούν σε βίαιες πράξεις εναντίον της ζωής τους. Ας μη τους διαφεύγει αυτή η πραγματική απειλή, την οποια οι ίδιοι καλλιεργούν με την ενδοτικότητά τους έναντι των δανειστών και την κραυγαλέα ανικανότητα και καθεστωτική τους αντίληψη στη διακυβέρνηση της χώρας.
Δημοσίευση: Ιουλίου 02, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Στις πλατείες ο Λαός ανακαλεί τους επίορκους κυβερνήτες του!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator