Πύρινος εφιάλτης στη Λίμνη: Σε ετοιμότητα για εκκένωση του χωριού - Πλοίο έδεσε στο λιμάνι για να παραλάβει τους κατοίκους - ΒΙΝΤΕΟ

0



Χωρίς τέλος ο πύρινος εφιάλτης στη Βόρεια Εύβοια! Δύσκολη αναμένεται η αποψινή νύχτα στη Λίμνη καθώς η φωτιά έχει φτάσει σε απόσταση αναπνοής από το χωριό - Στο λιμάνι έχει δέσει προληπτικά το οχηματαγωγό «Καπετάν Αριστείδης», για να παραλάβει τους κατοίκους, σε περίπτωση που χρειαστεί να εκκενωθεί η περιοχή...

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Bόρεια Εύβοια, με τις φλόγες να βρίσκονται πάνω από την Λίμνη. Μέχρι στιγμής, η πύρινη λαίλαπα έχει κάνει στάχτη 20.000 στρέμματα πευκοδάσους, ενώ, υπάρχουν υποψίες για εμπρησμό.

Οι τοπικές αρχές στην Λίμνης εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν στην εκκένωση οικισμών κοντά στο σχολείο που βρίσκεται στις "άκρες" της κωμόπολης, καθώς οι φλόγες έχουν πλησιάσει σημαντικά, ενώ λόγω των πυκνών καπνών η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Μάλιστα, πολλοί ήταν οι κάτοικοι που αποχώρησαν αυτοβούλως από την περιοχή. 

Στο λιμάνι της περιοχής έχει δέσει ήδη οχηματαγωγό, το οποίο βρίσκεται σε επιφυλακή, προκειμένου, εφόσον χρειαστεί εκκένωση οικισμών, να συμβάλει στην επιχείρηση ασφαλούς απομάκρυνσης των πολιτών δια θαλάσσης, αν κάτι τέτοιο απαιτηθεί από τις περιστάσεις.

«Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια, αλλά ευτυχώς δεν είχαμε θύματα» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος μετέβη στη Βόρεια Εύβοια. 

Για την κατάσβεση επιχειρούν 48 οχήματα, 120 πυροσβέστες, 44 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 στρατιώτες, 11 βυτιοφόρα, ενώ μηχανήματα φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες. 

Από αέρος επιχειρούν πέντε ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη. 

Η Μονή Γαλατάκη εκκενώθηκε επίσης από την Αστυνομία, οι μοναχές έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια στην Λίμνη.





ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουλίου 31, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πύρινος εφιάλτης στη Λίμνη: Σε ετοιμότητα για εκκένωση του χωριού - Πλοίο έδεσε στο λιμάνι για να παραλάβει τους κατοίκους - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator