ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ: Το Μεγάλο Πλιάτσικο - Γιατί η Ελλάδα είναι μια χαμένη υπόθεση

0Σε μια καθημαγμένη χώρα από 6 χρόνια αποτυχημένων μνημονίων τα οποία στο σύνολό τους σχεδόν υπερασπίσθηκαν το πελατειακό κράτος ακούγεται σχεδόν ειρωνική η επανάληψη από τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών η φράση ότι το χρέος πρέπει να γίνει σύντομα βιώσιμο. Βαρεθήκαμε να το ακούμε. Στο κάτω-κάτω εάν οι Αμερικανοί δεν μπορούν να πιέσουν την Μέρκελ σ΄αυτή την κατεύθυνση τι νόημα έχει να επαναλαμβάνουν συνεχώς το ίδιο τροπάρι;

Aπό τον Ian Ford

Αλλά σε ποιο κράτος να γίνει “σύντομα βιώσιμο το χρέος”; Μήπως στην Κολομβία των Βαλκανίων στην οποία το Σάββατο ή την Κυριακή θα πρέπει να έχεις τύχη βουνό για να βρεις ανοιχτό φαρμακείο; Τα επαγγέλματα που έπρεπε να ανοίξουν παραμένουν ερμητικά κλειστά. 6 χρόνια παίζουμε τον παππά με τους δανειστές. Κι εκείνοι καταδέχονται να τους εξαπατούμε. Ποια πρόοδος; Ποιές μεταρρυθμίσεις, ποια απίδια μάντολες; Και πως μπορείς να κάνεις μεταρρυθμίσεις σε ένα κράτος στο οποίο η Δικαιοσύνη νοσεί βαρύτατα; Πως να μεταρρυθμίσεις ένα κράτος του οποίου οι δημόσιοι υπάλληλοι αρνούνται να απογραφούν, πόσο μάλλον να αξιoλογηθούν;

Την ίδια ώρα που ο Τζακ Λιου επαναλαμβάνει τις ίδιες παρόλες για το χρέος οι ελληνικές επιχειρήσεις κατεβάζουν ρολά (19.000 από την αρχή του χρόνου) ή επιλέγουν να εγκαταλείψουν την χώρα του Κατρούγκαλου με το 87% φορολογικό συντελεστή. Καλά αυτοί οι Αμερικανοί δεν έχουν να πουν τίποτε γι΄αυτή την φορολογική κτηνωδία; Σε ποιο άλλο κράτος του πλανήτη πρέπει να δίνεις το 90% των εσόδων σου στο κράτος. Και σε τι κράτος!

Μην έχετε αυταπάτες: H Eλλάδα είναι χαμένη υπόθεση. Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι ιδεοληπτικό μπουλούκι ασχέτων το οποίο υποτίθεται ότι καταδιώκει την διαπλοκή και τους νταβατζήδες ενώ στην πραγματικότητα επιχειρεί να εγκαθιδρύσει το δικό της σύστημα διαπλοκής. Οσο για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι εξίσου αξιοθρήνητη. Ενα καρναβάλι σπουργιτιών που τιτιβίζουν στις αυλές νταβατζήδων και βαρόνων.

Παιδιά δεν υπάρχει καμμία ελπίδα. Αυτές τις μέρες απλά βρίσκεται σε εξέλιξη το Μεγάλο Πλιάτσικο. Αμερικανοί, Γερμανοί, Γάλλοι, Πορτογάλοι ετοιμάζονται να αρπάξουν μπιρ παρά ότι έχει απομείνει στις ελληνικές τράπεζες. Σκοτωμένες επιχειρήσεις, σκοτωμένες περιουσίες, φιλέτα του real estate.

Στο μεταξύ ο Τσακαλώτος ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον Πολωνό επικεφαλής του ΤΧΣ και την Ουγγαρέζα Νο2. Το Μεγάλο Πλιάτσικο απαιτεί “επιστήμονες” στις θέσεις-κλειδιά όπως είναι για παράδειγμα οι τραπεζίτες. Κι αν οι Ελληνες τραπεζίτες έκαναν λάθη δεν μπορείς παρά να τους αναγνωρίσεις και εξαιρετικές ικανότητες στο κουμάντο των τραπεζών κάτω από αντίξοες συνθήκες. To bullying που δέχονται όλο αυτό το διάστημα σκοπό έχει να τους οδηγήσει στην έξοδο ώστε οι διάδοχοί τους να έχουν την ευχέρεια να φέρουν σε πέρας το Μεγάλο Πλιάτσικο.

Ποια χρηματοδότηση της ανάπτυξης και απίδια μάντολες; Σε ποιο περιβάλλον να υπάρξει ανάπτυξη; Στο φορολογικό-ασφαλιστικό Αουσβιτς του Κατρούγκαλου ή μήπως σε περιβάλλον μιας Δικαιοσύνης η οποία νοσεί βαθιά;

Η Ελλάδα είναι μια τελειωμένη υπόθεση και θα χρειαστεί τουλάχιστο μια 10ετία ώστε να αρχίσει κάπως να παίρνει τα πάνω της. Ως τότε όμως ποιοι θάχουν απομείνει σ΄αυτή εδώ την Κολομβία των Βαλκανίων;

Ποιοι άλλοι πέρα από συμμορίες μαφιόζων;
Δημοσίευση: Ιουλίου 22, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ: Το Μεγάλο Πλιάτσικο - Γιατί η Ελλάδα είναι μια χαμένη υπόθεση"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator