Πάνω από 900 εκατ. ευρώ έχουν καταλογιστεί από τις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς

0Στατιστικά στοιχεία των εισαγγελικών ερευνών για τις λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς, ομολόγων και των 65 τραπεζικών CD που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί, εξέθεσε ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου στο πλαίσιο της ημερίδας της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς. Όπως επισήμανε ο κ. Αθανάσιου έως τώρα έχουν καταλογιστεί ποσά που αγγίζουν τα 910 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνολικά έχουν σχηματιστεί 1191 δικογραφίες.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις δικογραφίες της λίστας Μπόργιανς και της λίστας των ομολόγων οι οποίες διερευνώνται παράλληλα, έχουν σχηματιστεί περισσότερες από 1.000 δικογραφίες και έχουν διαβιβαστεί και αυτές στις αρμόδιες ΔΟΥ και στα αυτοτελή τμήματα του ΚΕΦΟΜΕΠ, όπως ανέφερε ο οικονομικός εισαγγελέας. Ο κ.Αθανασίου τόνισε πως από τις αρχές του 2015 οι οικονομικοί Εισαγγελείς έχουν δώσει 290 εντολές για δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και θυρίδων.

Αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ, από την 1/1/2015 έως και τις 15/7/2016 έχουν σχηματιστεί και έχουν διαβιβαστεί από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς στις αρμόδιες ΔΟΥ και στο ΚΕΦΟΜΕΠ, 191 δικογραφίες. Από αυτές τις δικογραφίες έχουν περαιωθεί 94 και έχει καταλογισθεί το ποσό των 810 εκατομμυρίων περίπου ευρώ. Για τη λίστα των 65 CD έχουν σχηματιστεί 284 προκαταρκτικές ποινικές δικογραφίες ποινικές, οι οποίες έχουν διαβιβαστεί στις αρμόδιες ελεγκτικές δικογραφίες. Έχουν περαιωθεί 36 από αυτές και έχει καταλογισθεί το ποσό των 99 εκατομμυρίων ευρώ.

Πάνω από 1.300 υποθέσεις διαφθοράς στην Εισαγγελία

Περισσότερες από 1.300 υποθέσεις έχουν περάσει από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, σύμφωνα με την επικεφαλής της ομάδας εισαγγελέων που χειρίζονται δικογραφίες διαφθοράς δημόσιων λειτουργών Ελένη Ράικου.

Όπως τόνισε η εισαγγελέας, περισσότερες από 200 υποθέσεις σκανδάλων παρέμειναν λόγω αρμοδιότητας στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και περαιώθηκαν, ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκονται περί τις 130 δικογραφίες. Ανάμεσα στις δικογραφίες που χειρίστηκε η συγκεκριμένη ομάδα εισαγγελέων, όπως επεσήμανε η κ. Ράικου, είναι οι υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων, όπως τα υποβρύχια, τα apache, οι φρεγάτες, ο ηλεκτρονικός πόλεμος, υποθέσεις νοσοκομείων, η πρόσφατη υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν, του Ασκληπιείου Βούλας, διαφόρων τραπεζών, υποθέσεις του ΟΚΑΝΑ, του ΚΕΕΛΠΝΟ, του ΤΑΙΠΕΔ και πολλές άλλες.

Η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς ανέφερε ότι μόνο από τις υποθέσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων έχουν επιστραφεί από εμπλεκόμενους στον ειδικό τραπεζικό λογαριασμό του υπ. Οικονομικών περισσότερα από 40 εκατομμύρια ευρώ και έχουν δεσμευτεί κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία που η αξία τους υπερβαίνει τα 450 εκατομμύρια ευρώ.

Δημοσίευση: Ιουλίου 25, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πάνω από 900 εκατ. ευρώ έχουν καταλογιστεί από τις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator