Ζητήστε εξηγήσεις για τις offshore Ψυχάρη και Θέμου τώρα

0Η κυβέρνηση φαίνεται πως προσπάθησε να επιλύσει νομοθετικά το θέμα των offshore, εγκλωβισμένη στην ανάγκη να υπάρξουν νομικές διατυπώσεις που να προσδιορίζουν το τι είναι offshore.

Γράφει ο Φέλιξ

Η λύση θα ήταν μια διατύπωση που προσδιορίζει της «κακές» εταιρείες χωρίς γεωγραφικό προσδιορισμό. Για παράδειγμα οι εταιρείες χωρίς περιουσιολόγια και καταγραφή των περιουσιακών τους στοιχείων μέσα στις οποίες πιθανόν να κρύβεται χρήμα.

Έδωσε έτσι τη δυνατότητα στο Σταύρο Ψυχάρη, τον Μέγα Οφσορούχο, να την επικρίνει, αλλά και στο Θέμο Αναστασιάδη, του οποίου οι offshore καταγράφονται σε όλα τα πορίσματα ελέγχου του ΣΔΟΕ.

Αν ακόμη και σήμερα η κυβέρνηση θέλει να φύγει από τους νομικίστικους προσδιορισμούς και να πάει στην ουσία, πρέπει να καταλάβει και να αποτυπώσει με τις κινήσεις της, πως το θέμα δεν είναι αν η εταιρεία είναι νόμιμη επειδή δηλώθηκε, αλλά αν είναι νόμιμο το περιεχόμενο. Καλό θα είναι η αρχή να γίνει με τον Σταύρο Ψυχάρη. Να κληθεί στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής και να καταθέσει ποιά είναι η περιουσία που κατέχουν οι offshore του και αν αυτή δικαιολογείται με τα δηλωμένα και νόμιμα εισοδήματά του. Το HOT DOC έχει αποκαλύψει πως ο Ψυχάρης κατέχει το σπίτι του στην οδό Αναγνωστοπούλου μέσω της offshore SOLAREX και την έπαυλη στο Πόρτο Χέλι μέσω της BRIONTE. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε άλλες εξωχώριες έχει το σκάφος και άλλα περιουσιακά στοιχεία. Να κληθεί λοιπόν και να ρωτηθεί όχι αν είναι νόμιμος επειδή τις δήλωσε, αλλά αν είναι παράνομος για το περιεχόμενότους.

Παρά τα δημοσιεύματα, η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής δεν έχει κάνει κάτι τέτοιο. Και το ερώτημα είναι γιατί; Ο πρόεδρός της και δημοσιογράφος Γιώργος Βαρεμένος δεν διαβάζει τον Τύπο; Τα μέλη της δεν άκουσαν τίποτα;

Τώρα λοιπόν που ο ίδιος ο Ψυχάρης εμφανίστηκε ως αντι-offshore φαντάζομαι θα είναι πρόθυμος να δηλώσει τα περιουσιακά του στοιχεία. Αν όχι, μπορεί να ζητηθεί και φορολογική συνεργασία των χωρών όπου είναι η έδρα των εταιρειών.

Γι’ αυτό λοιπόν γίνονται οι νόμοι, για να αποδίδεται Δικαιοσύνη, και όχι για να υπάρχει αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον άρχοντα των offshore Θέμο.

Δημοσίευση: Ιουνίου 02, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ζητήστε εξηγήσεις για τις offshore Ψυχάρη και Θέμου τώρα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator