Να βγούμε στους δρόμους με... off shore στους ώμους!

0



ΘΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ

Είτε από δόλο (όπερ και το βεβαιότερο...) είτε από απερίσκεπτο ερασιτεχνισμό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερε στην Βουλή αυτή την ρύθμιση για τις off shore, η οποία δεν ξεσήκωσε μόνο σάλο αντιδράσεων (ακόμη και η «Αυγή» επέκρινε την πρωτοβουλία), αλλά συνέβαλε στην αποσάθρωση του περιβόητου «ηθικού πλεονεκτήματος» της Αριστεράς.

Και με το απλοϊκό “ποιος ωφελείται” αν επιχειρήσει κανείς να εξηγήσει την όλη υπόθεση, θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η... πρεμούρα της “πρώτη φορά αριστερά” κυβέρνησης, δεν μπορεί να απέβλεπε στην τακτοποίηση πολιτικών της αντιπάλων. Μάλλον κάποιον ( η κάποιους) “δικό” της θα βόλευε η ρύθμιση. Και αυτή η διάκριση μεταξύ “συνεργάσιμων” και μη χωρών στις οποίες έχουν έδρα off shore εταιρίες, υποκρύπτει κάποιον... ζουμερό “λάκκο”.

Με το θόρυβο που ακολούθησε, το Μαξίμου πανικόβλητο έσπευσε να φέρει με επείγουσα τροπολογία μια “διόρθωση” της αρχικής ρύθμισης, με την οποία απαγορεύεται η συμμετοχή, κατοχή μετοχών υπουργών, βουλευτών, λειτουργών του δημοσίου, όχι μόνο των ίδιων αλλά και συγγενών τους μέχρι... τρίτου βαθμού! Θέλησε να διορθώσει το “λάθος” του, με ένα... μεγαλύτερο, ανοητότερο και -το κυριότερο- αμφίβολης νομιμότητας! Θα διώκεται όποιος μπει στην πολιτική και στην ιδιωτική του σταδιοδρομία πριν πολιτευθεί, ήταν ιδιοκτήτης ή μέτοχος όχι off shore, αλλά και οποιασδήποτε άλλης νόμιμης και απολύτως ελεγχόμενης εταιρίας. Ο ίδιος, ή ο αδελφός του... μπατζανάκη του! Μια ακόμη πιο ακατανόητη εκδοχή του “βασικού μετόχου” (εμπνεύσεως του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας...), η οποία είναι πλέον ή βέβαιο ότι θα καταπέσει ενώπιον των ελληνικών και ευρωπαϊκών δικαστηρίων. Όπως και ο νόμος για τον “βασικό μέτοχο”...

Στο μεταξύ, όμως, θα έχει δοθεί... συγχωροχάρτι σε όποιος και όσους (;) εν ενεργεία πολιτικούς διατηρούν off shore… παραδείσους! Διότι, απλούστατα, η αρχική ρύθμιση( που “διορθώνεται”), δημοσιεύθηκε και ίσχυσε (απαλλακτικά...) έστω και για μια μόνο μέρα! Αυτοί που έπρεπε να “ξεπλυθούν”-μάλλον τίποτε... καραδεξιοί που ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να διευκολύνει!- ξεπλύθηκαν κανονικά και με... τον νόμο των 24 ωρών! Και αφού ο ΣΥΡΙΖΑ “ψέκασε, σκούπισε, τέλειωσε”, για να μην λένε οι κακοί ότι δεν έχει “ηθικό πλεονέκτημα” έφερε και μια “διόρθωση” αμφισβητούμενης νομιμότητας και αποτελεσματικότητας, για να ρίξει στάχτη στα μάτια. Κοινώς, για... “ξεκάρφωμα”, στο... αριστερό επαναστατικό επικοινωνιακό πεδίο, στο οποίο έχει επιδείξει μεγάλες αρετές και ικανότητες...

Μια σοβαρή, υπεύθυνη, με επιχειρήματα και... ενιαία γραμμή αξιωματική αντιπολίτευση, θα εκμεταλλευόταν την συζήτηση στην Βουλή για να αποκαλύψει τα σκοτεινά σχέδια της κυβέρνησης να ξεπλύνει ημετέρους, να εξηγήσει στην κοινωνία πόση αξία έχει αυτό το καλαμπουράκι του “ηθικού πλεονεκτήματος” της Αριστεράς. Να επιχειρηματολογήσει με αδιάσειστα στοιχεία γιατί η “διόρθωση” που έφερε η κυβέρνηση δεν είναι μόνο δόλια και ύποπτη, αλλά και πέρα για πέρα εκτός νομιμότητας, που εκ προοιμίου γνωρίζει ότι δεν θα εφαρμοσθεί! Απλώς... κάνει την καμπόσα, ότι δεν δέχεται μύγα στο σπαθί της και εν καιρώ, αφού έχουν γλυτώσει όσους απέβλεπε να γλυτώσει, θα... ξανά-νομοθετήσει!

Αντ' αυτού, η ΝΔ επέλεξε να αποχωρήσει από την Βουλή (για να μην εμφανισθεί διασπασμένη, επειδή πολλοί βουλευτές ήθελαν να συζητηθεί η “διόρθωση”), και ν' αφήσει ελεύθερο το πεδίο στην κυβέρνηση να παίζει τα επικοινωνιακά παιγνίδια της, να εφευρίσκει τους “δράκους” που την βολεύουν, να επιχειρεί να κερδίσει τις εντυπώσεις... Τόσο μυαλό!

Αλήθεια, τι σόι... στρατηγικό σχεδιασμό έχουν τα παλληκάρια στο Μαξίμου; Κοτζάμ... Καρανίκα, τι τον έχουν διορίσει; Δεν βρέθηκε κάποιος να πει στον Τσίπρα ότι με αυτή την αρχική τροπολογία για τις off shore, θα φάμε το ξεφωνητό της ζωής μας, θα αποκαλύψουμε το... καραγκιοζιλίκι του “ηθικού πλεονεκτήματος” της Αριστεράς; Και, επιτέλους, όταν το κατάλαβαν, γιατί βρήκαν ως τρόπο “διόρθωσης” μια μπαγαποντιά, που επιτρέπει το... ξέπλυμα σε όσους έπρεπε να ξεπλυθούν, και δεν έλεγαν στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναπέμψει τον νόμο, να μην δημοσιευθεί ώστε να μην ισχύσει ούτε για μιαν ώρα, και να φέρουν άλλον;

Άκουσα τον αναπληρωτή υπουργό εξωτερικών Νίκο Ξυδάκη, να λέει σε μια ραδιοφωνική του συνέντευξη στον “Real fm” με... αποστομωτική ηρεμία, ότι “αν η νέα αυστηρότερη ρύθμιση κριθεί εκτός νομιμότητας, θα φέρουμε προς νομοθέτηση άλλη...”! Και την δουλειά τους, τα “βολέματα” τους,θα έχουν κάνει στο μεταξύ, και... κάποτε θα σεβασθούν την νομιμότητα!

Και το “ηθικό πλεονέκτημα” της Αριστεράς; Ε, καλά, μην σκοτίζεστε υπάρχουν άλλοι τρόποι εμπέδωσης του: Ο Φίλης θα... απαγορεύει τα “πριγκιπόπουλα”, τις “πριγκίπισσες” και τους “βασιλιάδες”, θα αρχίζει τις ομιλίες του αποτίοντας φόρο τιμής στην... “ανταρτομάνα Καλλιθέα!”, ο Τσίπρας μετά από κάθε μνημόνιο, περικοπές μισθών και συντάξεων, αύξηση φόρων θα καταθέτει στεφάνι στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής! Α, και και ο...νεόκοπος σύντροφος Καμμένος, στις στρατιωτικές στολές της γκαρνταρόμπας του, θα προσθέσει και μια με φυσεκλίκια! Όλο και κάποια στιγμή θα χρειασθεί για τις ανάγκες της κωμωδίας να την φορέσει...
Δημοσίευση: Ιουνίου 12, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Να βγούμε στους δρόμους με... off shore στους ώμους!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator