Γ.Πουλοκέφαλος: «Εθνικά επωφελές σήμερα είναι μόνο ότι δεν είναι διχαστικό»

0


Το διαχρονικό πολιτικό μας σύστημα φέρει την κύρια ευθύνη για την σημερινή περιπέτεια - εκτροχιασμό της χώρας και την σημερινή δυσχερή θέση του λαού μας!
Και μετά όλοι εμείς με το κομμάτι της ευθύνης που μας αναλογεί γιατί κανείς δεν είναι άμοιρος !
Οι πολιτικοί μας φταίνε γιατί το "κατασκεύασμα" τους ήταν ένα διογκωμένο και αναποτελεσματικό δαπανηρό κράτος και ταυτόχρονα γιατί δημιούργησαν τις συνθήκες θερμοκηπίου για τον «βιότοπο» ώστε να αναπτυχθούν ιδανικά τα ποικιλώνυμα «τρωκτικά» με τις προεκτάσεις τους.
Οι πολίτες φταίνε γιατί ανέχτηκαν αυτούς «τους κατασκευαστές» και γιατί τους βόλευε αυτό το πελατειακό κράτος!
Σε τούτες τις Εθνικά κρίσιμες ώρες πόση σημασία μπορούν να έχουν οι λαοσυνάξεις τύπου «κατσαρόλας» όσο «αυθόρμητες» και αν είναι !
Τους παντός τύπου διχασμούς τους βιώνουμε καιρό τώρα , δεν οδήγησαν και δεν οδηγούν πουθενά.
Αν κάτι χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά αυτός ο τόπος είναι ένας οδικός χάρτης που να βγάζει στο «ξέφωτο».
Την ευθύνη σύνταξης και σύνθεσης αυτού του χάρτη την έχουν πάνω από όλα οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, αυτές οι ίδιες που μας οδήγησαν στα «βράχια».
Και αυτό «θέλει δουλειά πολλή» , θέλει συναινέσεις , θέλει διαπιστωτικές πράξεις!
Όσοι κοντόφθαλμοι ποντάρουν σε ανατροπές για δική τους ανέλιξη σε νέους θώκους , σε νέες καρέκλες και επαναλήψεις «περασμένων μεγαλείων» μάλλον είναι εκτός καιρού.
Όχι άλλες τυμβωρυχίες!
Γνωρίζουν ή οφείλουν να γνωρίζουν ότι σε «βαρέλι δίχως πάτο» κάθε προσπάθεια είναι καταδικασμένη και αυτό που επιτυγχάνουν είναι απλά να επιμηκύνουν το χρόνο απεμπλοκής από αυτή τη δύσκολη θέση.
H κοινωνία μας δεν θα ανεχθεί άλλα ψέμματα, άλλη υποκρισία, άλλους παραλογισμούς, άλλη ανευθυνότητα, άλλη προσβολή της νοημοσύνης του!
Εθνικά επωφελές σήμερα είναι μόνο ότι δεν είναι διχαστικό !!!!

Γιώργος Πουλοκέφαλος
Δημοσίευση: Ιουνίου 15, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γ.Πουλοκέφαλος: «Εθνικά επωφελές σήμερα είναι μόνο ότι δεν είναι διχαστικό»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator