Προσπαθούν να περισώσουν το χαμένο κύρος της Αριστεράς

0



Διαβάζουμε με πηχυαίους τίτλους ότι η «Αυγή», το δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε… οφσάιντ την κυβέρνηση για την γνωστή πλέον υπόθεση με τις offshore. Και πράγματι γελάσαμε πρωί – πρωί με το στημένο παιχνίδι ότι δήθεν ευαισθητοποιήθηκαν μετά την απίστευτη ξεφτίλα τους και προτρέπουν την κυβέρνηση να πάρει πίσω την ντροπιαστική διάταξη την οποία ψήφισαν γιατί δεν… διάβασαν οι βουλευτές.

Μάλιστα, ένας από αυτούς δήλωσε εξοργισμένος γιατί λέει αν το ήξερε δεν θα ψήφιζε. Μιλάμε για την απόλυτη αστειότητα η οποία θα κορυφωθεί μόλις το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοινώσει την απόσυρσή της και την επαναδιατύπωση. Αυτό ακριβώς θα είναι το επιχείρημα κι εδώ θα είμαστε να το δούμε. Βεβαίως η απόσυρση θα έχει γίνει διότι τους έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη, κι όχι γιατί έχουν το ηθικό πλεονέκτημα και δε θέλουν να το χάσουν. Και βεβαίως αναπάντητα μένουν τα ερωτήματα από πού επιβλήθηκε αυτή η διάταξη, ποιους εξυπηρετεί και γιατί έγινε εν κρυπτώ αν είναι νόμιμη όπως λέει η κυβέρνηση.

Αν δεχθούμε ότι είναι νόμιμη έχει καλώς ως προς τα νομικά. Ηθική είναι κύριοι της κυβέρνησης και κύριοι της «Αυγής» που θυμηθήκατε να γίνετε ευαίσθητοι; Να θυμίσουμε το γεγονός ότι ο Γιώργος Βουλγαράκης καταστράφηκε πολιτικά για τη γνωστή δήλωσή του περί «νόμιμου και ηθικού». Η offshore που είχε στην Κύπρο ήταν νόμιμη αλλά δεν ήταν ηθικό από πλευράς ενός πολιτικού και δη κορυφαίου υπουργού να χρησιμοποιεί τέτοια μέσα.

Ένας πολιτικός πρέπει να είναι παράδειγμα προς μίμηση για έναν λαό, ειδικά όταν προσπαθεί να τον πείσει πως είναι για το καλό του η περικοπή του μισθού και της σύνταξης ή οι νέοι φόροι. Εντάξει, έχουν δικαίωμα να διαθέτουν υπεράκτια εταιρεία οι πολιτικοί, όπως όλοι οι άνθρωποι. Πόσο ηθικό είναι όμως αυτό αναρωτήθηκε κανείς όταν έβαζε την περίεργη διάταξη;

Σε υπόληψη δεν έχουν τον Βουλγαράκη για τη στάση του εκείνη την εποχή. Όπως και τον Καραμανλή που τον είχε καλύψει από τη ΔΕΘ και από τότε η ΝΔ πήρε την κάτω βόλτα στις δημοσκοπήσεις και δεν ξανασήκωσε κεφάλι. Όμως, αυτό που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ εν κρυπτώ είναι πολύ χειρότερο από το «τίμιο και ηθικό» του Βουλγαράκη.

Υπάρχει, όμως, και μια άλλη εκδοχή στην υπόθεση που ήδη νομικοί τη μελετούν. Λένε λοιπόν ότι ο νόμος που πέρασε με την ύποπτη αυτή διάταξη, ακόμη και μια μέρα να τεθεί σε εφαρμογή μπορεί να απαλλάξει πολλούς που κρύβονται από περιπέτειες. Σύμφωνα με τον δικονομικό κώδικα μπορούν οι πολιτικοί με εξωχώριες εταιρείες να επικαλεστούν τον ευνοϊκότερο αυτόν νόμο, έστω κι αν ισχύσει για μία ημέρα. Ακόμη κι αν αποσυρθεί δηλαδή μπορεί κάποιοι (για τους οποίους προφανώς στήθηκε όλη η δουλειά) να κάνουν χρήση του «δώρου» που τους έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Περιμένουμε με αγωνία να δούμε τα ονόματα πολιτικών.

Όμως, ό,τι κι αν γίνει η ρετσινιά της ανηθικότητας έχει μείνει στην κυβέρνηση, ανεξαρτήτως αν κάποιοι όπως η «Αυγή» προσπαθούν να περισώσουν το χαμένο κύρος της Αριστεράς. Η αριστερή «παρθένα» έχει διακορευτεί βιαίως από συγκεκριμένα συμφέροντα. Ακόμη και «παρθενορραφή» να κάνουν δεν μπορούν να σώσουν την τιμή της.

Η ουσία είναι μία και ισχύει για όλα τα κόμματα και το πολιτικό σύστημα. Δεν μπορεί κανένας υπουργός, βουλευτές ή άλλος αξιωματούχος που έχει δοσοληψίες με το κράτος, να διαθέτει υπεράκτια εταιρεία η οποία εκ της φύσης της συστήνεται ώστε να γλιτώσουν φόρους οι ιδιοκτήτες τους ή να αποκρυβεί «μαύρο» χρήμα. Τελεία και παύλα, αυτή είναι η πραγματική αλήθεια, όλα τα άλλα είναι προφάσεις.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουνίου 03, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Προσπαθούν να περισώσουν το χαμένο κύρος της Αριστεράς"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator