Ως πότε θα αυτοϋπονομεύεται η ΝΔ;

0



«Την ακούμε την κριτική που ακούγεται, τη σεβόμαστε αυτήν την κριτική κι ενδεχομένως να μην έπρεπε να έχουμε αποχωρήσει από τη Βουλή και να μείνουμε ξεγυμνώνοντας αυτό το άθλιο νομοθέτημα. Μιλάω ως εκπρόσωπος τύπου του κόμματος κι όχι ως Γιώργος Κουμουτσάκος».

Αυτά ακριβώς είναι τα λόγια του κ. Κουμουτσάκου όταν ρωτήθηκε χθες στην ΕΡΤ για την αποχώρηση της ΝΔ από τη συζήτηση για τις offshore του Τσίπρα και της παρέας του. Και τόνισε ότι αυτά τα λέει ως εκπρόσωπος του κόμματος και δεν είναι προσωπική άποψη.

Έχουμε κι άλλα όμως. Έντονη διαφωνία υπάρχει μεταξύ των κ. Α. Γεωργιάδη και Μ. Βορίδη για την αποχώρηση του κόμματος. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, όχι κάποιος τρίτοκλασάτο στέλεχος λέει: «Εκ του αποτελέσματος κρίνονται όλες οι αποφάσεις. Εκείνη τη στιγμή η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ έκρινε ότι πρέπει να αποχωρήσει, κυρίως, γιατί υπήρχε μία διακωμώδηση όλης της διαδικασίας από τον τρόπο που το χειριζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι πραγματική. Από τη φασαρία που έγινε εκ των υστέρων, φαίνεται ότι ενδεχομένως να μην ήταν σωστή αυτή η απόφαση. Αυτό, όμως, είναι μετά Χριστόν, προφήτες μπορεί να γίνονται όλοι».

Αντιθέτως, ο κ. Μάκης Βορίδης, σημείωσε: «Αυτό κρίνεται. Εγώ νομίζω ότι ήταν σωστό, αλλά επιτρέψτε μου να σας πω, τι ήταν εκείνο που υπαγόρευσε αυτήν τη στάση, διότι εγώ σε αυτή τη συζήτηση δεν μένω. Διότι τα καραγκιοζιλίκια του κ. Τσίπρα δεν μπορούμε να τα νομιμοποιούμε συνεχώς».

Η διάσταση απόψεων των δύο αλλά και η τοποθέτηση του κ. Κουμουτσάκου δείχνει το μπάχαλο που επικράτησε τις τελευταίες ημέρες στη Λεωφόρο Συγγρού. Και δεν ήταν μόνο καραμανλικοί αυτοί που αντέδρασαν με την αποχώρηση από τη συζήτηση. Γκρίνια υπήρξε και από άλλα στελέχη που μίλησαν για «φυγομαχία». Είναι, όμως, πολύ χοντρό να βγαίνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και ο εκπρόσωπος του κόμματος και να διαφωνούν δύο ημέρες μετά από μια τόσο σημαντική απόφαση. Κι αν όχι να διαφωνούν να εκφράζουν την διαφορετική τους άποψη για να το πούμε κομψότερα. Δεν καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για τεράστιο επικοινωνιακό φιάσκο; Δεν αντιλαμβάνονται στη Συγγρού ότι έβαλαν «αυτογκόλ» σε ένα γήπεδο που ήταν εντελώς δικό τους; Η απόφαση στη Βουλή έγινε εν θερμώ ή είχε συζητηθεί από νωρίς εκείνη την ημέρα; Και τέλος πάντων ποιος κάνει κουμάντο στο κόμμα, ποιος παίρνει την τελική απόφαση και την τελική ευθύνη;

Ακόμη κι αν έκαναν σωστά στη ΝΔ που έφυγαν για να μην πάρουν μέρος στο σόου, στα καραγκιοζιλίκια του Τσίπρα δεν μπορούν να υποστηρίξουν αυτή την άποψη και βγαίνουν τώρα με άλλη στάση; Δεν αντιλαμβάνονται ότι κάνουν ένα ακόμη δωράκι αυτοϋπονόμευσης σε έναν πρωθυπουργό που πιάστηκε με την offshore στην πλάτη και δεν είχε τι να την κάνει;

Δεν μπορούν με απλά λόγια να μην μιλάνε ορισμένοι στη ΝΔ και να κοιτάξουν πώς θα χαράξουν μια ενιαία γραμμή; Άμα είναι να διαφωνούν για τέτοια θέματα τότε τι θα συμβεί αν είναι στον προθάλαμο της εξουσίας ή χειρότερα όταν θα βρεθούν στο Μαξίμου;

Έλεος πια με τις αστειότητες.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουνίου 23, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ως πότε θα αυτοϋπονομεύεται η ΝΔ;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator