Εντυπωσιακή «αυλαία» στο Καλογεροπούλειο Ίδρυμα

0


«Μάγεψαν» με την παράσταση «Ο αέρας που αναπνέουμε» 4 σπουδαίοι καλλιτέχνες, ο Τρομπονίστας Κώστας Αυγερινός, η Σοπράνο Βάσια Ζαχαροπούλου, ο Τενόρος Χρήστος Κεχρής και η πιανίστα Σοφία Ταμβακοπούλου

Με αφετηρία την Αναγέννηση ξεκίνησε το «μουσικό ταξίδι» στην σκηνή του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος το βράδυ της Κυριακής, για να κορυφωθεί 1,5 ώρα μετά με την μοντέρνα εποχή και ένα θερμό, θερμότατο χειροκρότημα εκείνων που επέλεξαν να επιβιβαστούν και να ταξιδέψουν με τις νότες των 4 σπουδαίων καλλιτεχνών, του Μαέστρου Κώστα Αυγερινού, της Σοπράνο Βάσιας Ζαχαροπούλου, του Τενόρου Χρήστου Κεχρή και της πιανίστα Σοφίας Ταμβακοπούλου ! Ήταν η τελευταία εκδήλωση του κύκλου των εαρινών εκδηλώσεων του ιδρύματος «Μουσική και Λόγος», μια μουσική παράσταση που ταξίδεψε από την Αθήνα για να μαγέψει και το κοινό της Κορίνθου.

Στη σκηνή του Καλογεροπουλείου οι 4 καταξιωμένοι καλλιτέχνες, ερμήνευσαν με πάθος έκδηλο την πρωτότυπη μουσική παράσταση «Ο αέρας που αναπνέουμε» και απέδειξαν εν τοις πράγμασι πως ο διάλογος ανάμεσα σε 2 τραγουδιστές, ένα τρομπόνι και ένα πιάνο , όχι απλά είναι εφικτός αλλά και … καθηλωτικός!

«Είμαστε ευτυχείς που βρισκόμαστε εδώ απόψε για την παράσταση «ο αέρας που αναπνέουμε» θα πει στην Rap Media ο μαέστρος Κώστας Αυγερινός, ξετυλίγοντας το «κουβάρι» της ιδέας και εξηγώντας τον τρόπο που το τρομπόνι συνομιλεί με τους τραγουδιστές και δένει αρμονικά με το πιάνο σ' ένα σύνολο πραγματικά απολαυστικό !


Η σοπράνο Βάσια Ζαχαροπούλου, με ενθουσιασμό θα μιλήσει για την παράσταση, την παρουσία της στο Καλογεροπούλειο, τον «ωραίο διάλογο» ανάμεσα στο πνευστό και τη φωνή, ενώ ο Τενόρος Χρήστος Κεχρής και η Σοφία Ταμβακοπούλου στο πιάνο, αφήνοντας τα λόγια στην άκρη προσφέρουν στην Rap Media μια μικρή prive ερμηνεία, απόλυτα αισθαντική!

«Ήταν μια σπουδαία παράσταση αυτή που απόψε παρακολουθήσαμε από 4 σπουδαίους καλλιτέχνες. Την είχαμε παρακολουθήσει με την Διοίκηση στην Αθήνα και αποφασίσαμε να την μεταφέρουμε και εδώ ! Εξηγεί στην Rap Media ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Καλογεροπούλειου Πελοπίδας Μαυρόπουλος.

Το Καλογεροπούλειο με την παράσταση «Ο αέρας που αναπνέουμε» μπορεί να έκλεισε τον κύκλο των εαρινών του εκδηλώσεων, η πορεία του όμως δεν σταματά εδώ! Θα συνεχίσει να προσφέρει ανάλογες μουσικές εμπειρίες ενώ πολύ σύντομα θα δημιουργήσει το δικό του Ωδείο, το δικό του φυτώριο, επιτελώντας έτσι - και με αυτόν τον τρόπο - τον σκοπό της ύπαρξης του, να είναι δηλαδή ένας δυνατός χτύπος πολιτισμού στην καρδιά της πόλης !


«Οι στόχοι του ιδρύματος μας είναι ευγενείς. Ο αείμνηστος Καλογερόπουλος ήθελε να γίνει αυτός ο χώρος ένα σχολείο για τα παιδιά. Το Καλογεροπούλειο είναι μια όαση μέσα στην πόλη και πιστεύω πως θα γίνει και πνευματική όαση όπως το ήθελε ο ίδιος. Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες σε αυτόν τον άνθρωπο που άφησε την περιουσία του στον κορινθιακό λαό. Πρέπει να το στηρίξουμε όλοι για να μην χαθεί αυτό το κληροδότημα» θα πει η πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Χρισταρά, εμφανώς ικανοποιημένη από τη βραδιά, την παρουσία των καλλιτεχνών και φυσικά την ένθερμη ανταπόκριση του κοινού.
Δείτε σημεία της συναυλίας «ο αέρας που αναπνέουμε», συνεντεύξεις του Μαέστρου Κώστα Αυγερινού, της Σοπράνο Βάσιας Ζαχαροπούλου, του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Ιδρύματος Πελοπίδα Μαυρόπουλου και της Προέδρου του Καλογεροπουλείου κ. Μαρίας Χρισταρά. Απολαύστε ακόμα την prive ερμηνεία του Τενόρου Χρήστου Κεχρή και της πιανίστα Σοφίας Ταμβακοπούλου, για την Rap Media, στο επίσημο κανάλι της Rap Media στο youtube :



ΤΗΛ: 27416 00888 E-MAIL: info@rapmedia.gr WEB: www.rapmedia.gr
Δημοσίευση: Ιουνίου 06, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Εντυπωσιακή «αυλαία» στο Καλογεροπούλειο Ίδρυμα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator