Οι επικοινωνιακές φούσκες του Τσίπρα

0



Όποιος δεν έχει να δώσει άρτο, πολύ περισσότερο όταν κλέβει τον άρτο από τους πολίτες μοιράζει πλουσιοπάροχα θεάματα και καθρεφτάκια για ιθαγενείς.

Αφού έλυσε όλα τα προβλήματα με τις συντάξεις, τους φόρους και την ανάπτυξη ο Τσίπρας τώρα κόπτεται για την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό και τη δημιουργία λέει «νέου brand» της χώρας!

Πήγε μάλιστα και μίλησε στο συμβούλιο Εθνικής Επικοινωνιακής Πολιτικής για να τα πει όλα αυτά. Μάλιστα έχουμε και τέτοιο. Εθνικό συμβούλιο επικοινωνιακής πολιτικής!!! Μάλιστα ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε και εθνική αναγκαιότητα τη στρατηγική διαχείριση της εικόνας της χώρας!

Στο πλαίσιο αυτό παρουσίασε 8 πρωτοβουλίες άμεσης βελτίωσης της εικόνας της χώρας. «Η φήμη και η εικόνα μιας χώρας αποτελούν ένα άυλο κεφάλαιο που επηρεάζει άμεσα τον τουρισμό, τις επενδύσεις, τις εξαγωγές καθώς και κάθε άλλη πτυχή της οικονομικής και πολιτικής ζωής της ίδιας της χώρας και των κατοίκων της. Σε αυτή την ιστορική στιγμή έχουμε τη δυνατότητα να ξαναφτιάξουμε την εικόνα και τη φήμη της Ελλάδας και να προκαλέσουμε εκούσια ένα ντόμινο θετικών εξελίξεων», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Είναι αυτό που λέμε «μαγική εικόνα» μιας χώρας που η οικονομία της πνέει τα λοίσθια και έχει βάλει στο λαιμό της μια ακόμα θηλιά, αυτή του τρίτου μνημονίου.

Αλλά παρόλα αυτά ακάθεκτος ο Τσίπρας παρουσίασε 8 δράσεις για να φτιάξει το παραμύθι του για την εικόνα της χώρας του τρίτου μνημονίου:

- Διπλασιασμός των διαφημιστικών δαπανών στον τομέα του τουρισμού.

- Εφαρμογή επικοινωνιακών προγραμμάτων και δράσεων όλων των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

- Συνεργασία και σύνδεση των γραφείων τύπου των Υπουργείων με την ΓΓΕΕ με στόχο την ενιαία προβολή του κυβερνητικού έργου στο εξωτερικό και εσωτερικό της χώρας.

- Πρωτοβουλίες επικοινωνιακού χαρακτήρα ανά Υπουργείο, διοργάνωση fame trips, δράση διακεκριμένων και καινοτόμων προσωπικοτήτων (ambassadors).

- Διαδικτυακή πύλη αφιερωμένη στις δράσεις κάθε υπουργείου, με σαφή και κοινή επικοινωνιακή ταυτότητα.

- Την ανάληψη και επικοινωνιακή υποστήριξη μικρών και μεγάλων πρωτοβουλιών οι οποίες θα λειτουργήσουν ως πόλος έλξης του διεθνούς ενδιαφέροντος.

- Η προώθηση της Αθήνας μπορεί να αποτελέσει μια από τις στρατηγικές για τη βελτίωση της εικόνας της χώρας. Η αξιοποίηση εμβληματικών πόλεων στις στρατηγικές διαχείρισης της εικόνας μιας χώρας αποτελεί συχνό φαινόμενο στη διεθνή πρακτική. Η «δημιουργική Αθήνα» το σύμβολο της δημιουργικής Ελλάδας που θα στηρίζεται σε 3 άξονες: α) στον πολιτισμό, β) στην επιχειρηματικότητα και γ) στις πρακτικές αλληλεγγύης και τα πολύ σημαντικά γεγονότα που πρόκειται να συμβούν στην Αθήνα το αμέσως επόμενο διάστημα στο χώρο του πολιτισμού: Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Documentα 14.

- Τη διεξαγωγή μιας πιο διευρυμένης και εις βάθος μελέτης της εικόνας της Ελλάδας σήμερα τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό, την οποία θα αναλάβει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας σε συνεργασία με τα Γραφεία Τύπου του κάθε Υπουργείου.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουνίου 15, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οι επικοινωνιακές φούσκες του Τσίπρα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator