Ανοικτή επιστολή προς τον εξοχότατο σύντροφο Πρωθυπουργό Αλέξιον Τσίπραν. Κωλορεβερέντζη και Αδηφάγο Βιβλιοφάγο

0


«Να ξεφτιλίζεις τους κακούς διόλου δεν είναι άπρεπο, ίσα-ίσα τιμά τους καλούς, έτσι λεν οι μυαλωμένοι: Λοιδορήσαι τους πονηρούς ουδέν εστ επίφθονον, άλλα τιμή τοίσι χρηστοίς, όστις ευ λογίζεται.» (Αριστοφάνους, Ιππής)

Την επιστολή αυτή μου δίνει το δικαίωμα να σας αποστείλω η ιδιότητά μου του πολίτη αυτής της Χώρας, ουδενός δούλος ουδ’ υπήκοος, Ελευθέριος και Ανευλαβής

Γνωρίζω ότι είστε ξεφωνημένος, πανελληνίως και διεθνώς, Κωλορεβερέντζης των κουαρτετοτροϊκανών.

Τώρα πληροφορούμαι, ότι είστε και αδηφάγος βιβλιοφάγος.
20, 30, 40, τόμοι αγνώστου συγγραφέως, τίτλου, εκδότου, δι’ εσάς.

Ίσως να είστε εσείς ο πολυγραφότατος (20 τόμοι και βάλε) συγγραφέας. Ο Αλέξης Τσίπρας, «Φταίνε αυτοί που ‘χρεοκόπησαν’ την χώρα». (Το ρήμα «χρεοκοπώ» είναι αμετάβατο και θα πρέπει να λέει «Φταίνε αυτοί που οδήγησαν/έφεραν την χώρα σε/στην χρεοκοπία».

Ο «εμείς δεν εκτίθουμε τη χώρα»,«δεν προκαταβάλουμε τις εξελίξεις» και άλλους πρωταριστερούς σολοικισμούς και βαρβαρισμούς. (εάν δεν μάθατε τους όρους κατά την διάρκεια της μαθητείας σας στις καταλήψεις, ρωτήστε τον ευρυμαθή Καρανίκα ή τον ευρυμαθέστατο, πεφυσιωμένον πνεύματος, υπουργόν της απαιδείας σας, σύντροφό σας Φίλη. (βλ. φωτογραφία) «Παχεία γαστὴρ λεπτὸν ου τίκτει νόον.» (Κλαύδιος Γαληνός, 129-199 μ.Χ., Έλληνας γιατρός)


«ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΚΟΙΜΩΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΑΥΤΩΝ ΕΣΤΙ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΧΑΜΝΩΝ

Εννοώ, να είστε ο συγγραφέας της αυτοβιογραφίας σας, με το ψευδώνυμο Πινόκιο Μυνχάουζεν, και τίτλο: «Απάτησα την αριστερά μου με την καμμενοδεξιά μου.» Υπότιτλος: «Με μάγεψε η στολή παραλλαγής του». Επιμέλεια κειμένου: Καρανίκας, ο επί του στρατηγικού σχεδιασμού σύμβουλός σας, γνωστός λάτρης ελενοποδίων και απαράμιλλος α(νορ)θρογράφος.

Ίσως, πάλι, να έχει συγγράψει τους τόμους, ο άγνωστος «γιατρός», με τον τίτλο: «πρωτοφανής κλινική περίπτωσηπολιτικού ψεύτη»

Και τέλος, εκδότης, του πολύτομου, πολύτιμου, χρυσοφόρου έργου, να είναι ο γνωστός κομιστής της φωτογραφίας, με τον οποίον φωτογραφίζεστε χαμογελαστός, και με τα χέρια στις τσέπες. Τι άραγε ψάχνει στις τσέπες του ο Αλέξης ο λεβέντης ο καραμπουζουκλής;


Ο Τσίπρας, ο ξεσκίζων τα μνημόνια με ένα άρθρο σε έναν νόμο, ο ποδοπατών τον ΕΝΦΙΑ, εν μία νυκτί, ο πηγαινοερχόμενος, ταυτοχρόνως την ίδια μέρα και ώρα στη Λέσβο και την Μυτιλήνη, ο «έχει η θάλασσα σύνορα και δεν το ξέραμε;»

Έχει κύριε Πρωθυπουργέ. Έχει και υφαλοκρηπίδα. Κι εσείς προσέξτε την υφαλοτρυπίδα σας. Μπάζει απ’ όλες τις μεριές, και «χάνει» κυρίως απ’ αριστερά.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Πουλήσατε στο διάβολο την ψυχή σας και την Αριστερά, για ένα ξεροκόμματο εξουσίας, που την «κλέψατε» από τον λαό, πουλώντας του φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Πουλήσανε την Αριστερά ο τσιπραλέξηδες, στα σαλόνια των Βρυξελών, και ξεπουλήσανε και την Πατρίδα, που καμώνονται πως τη σώζουν, πονώντας και οδυρόμενοι, και υπογράφοντας άδικα μνημόνια, όπως ανερυθρίαστα παραδέχονται. Υπογράφοντας, όπως και οι προηγούμενοι, σαμαροβενιζέλοι, ΓΑΠπηδες και οι όμοιοί τους, κατά καιρούς, εθνοσωτήρες.

Όλοι αυτοί «οι μικροί ανίκανοι τυφλοί Κυβερνήτες …μας σκοτώνουν με μικρές δόσεις, πολύ ταχτικά, πολύ σιωπηλά, πολύ σοφά.

«Μέτριοι άψυχοι μεγαλοκατεργάρηδες με το δέος της οικονομίας, μιλούν για τη μεγάλη κρίση με το στόμα. Στην ψυχή τους καμία αλλοίωση. Μένουν όπως πάντα οι άνθρωποι της πλατείας Συντάγματος, οι άνθρωποι του Κολωνακίου» (Γ. Σεφέρης).

Οι Ιδιώτες (ιδιώτης: ιατρ. Ο διανοητικά καθυστερημένος. Ο ηλίθιος) του Κωλονακίου (δεν είναι του Καρανίκα γραφή. Ανευλαβής, ηθελημένη ανορθογραφία προς απόδοση της κυριολεξίας, είναι)

Αυτοί οι ασύδοτοι, κακοπάτριδες, χαλασοχώρηδες κυβερνήτες μας «Που κατά βάθος έγιναν /σαν ένα είδος υπηρέται των Ρωμαίων.» (Κ. Καβάφης). Διάβαζε των τροϊκανών, και των τριών διαδόχων τους και μιας κυρίας, επί αριστεροκαμμένης συγκυβερνήσεως, για να σχηματίσουν κουαρτέτο.

Αυτούς, οι «αριστεροί της «πολιτικής ορθότητας» και πολιτικά οριζοντιωμένοι, αποκαλούν «θεσμούς» και εταίρους. Αυτοί, οι «αριστεροί» σφουγκοκωλάριοι και εταίρες της διαβολΑγγέλας και του στυγνοΣόιμπλε.

Κι ο λαός, μάζα σιωπηλή και φοβισμένη, με παρειά αναίσθητη στα επανειλημμένα χαστούκια των εκάστοτε κυβερνητών, που τον κρατούν, σκόπιμα, απαίδευτο και στη φτώχεια, για να γνωρίζει ποιος είναι το αφεντικό. Ποιος είναι ο δαμαστής. «Ίνα γιγνώσκει τον τιθασευτήν» (Αριστοφάνης), πουλάει την ψήφο του, πλανεμένος από του λαοπλάνους χαλασοχώρηδες, για ένα μελλοντικό ρουσφέτι.

«Σώπαινε ο λαός, και κανείς δεν μιλούσε, γιατί ήταν φοβισμένος και έβλεπε πως οι συνωμότες ήταν πολλοί. Ησυχίαν είχεν ο Δήμος και αντέλεγε ουδείς, δεδιώς και ορών ότι πολύ το ξυνεστηκός.» (Θουκυδίδης)

«Ν’ αρπάζεις και να δωροδοκείσαι, ο δε λαός… σφιγμένος από την ανάγκη, τη μιζέρια και τον μισθό να κρέμεται από σένα με το στόμα ανοιχτό: Συ μεν αρπάζης και δωροδοκείς… ο δε δήμος … υπ ανάγκης άμα και χρείας και μισθού προς σε κεχήνη» (Αριστοφάνης.) Και κανείς να μην μιλά.

Μα, κι αν κάποιος μιλούσε, αμέσως, με τρόπο επιτήδειο του βούλωναν το στόμα «εί δε τις και αντείποι ευθύς εκ τρόπου τινός επιτηδείου…»

Και τους φταίχτες, ούτε τους αναζητούσαν, ούτε, και αν τους υποπτεύονταν, απέδιδαν δικαιοσύνη. «Και των δρασάντων ούτε ζήτησις ούτ’ ει υποπτεύοιντο δικαίωσις εγίγνετο» (Θουκυδίδης).

Μάζα σιωπηλή και φοβισμένη, φτωχό και άνευρο το κατήντησαν, τον λαό, γιατί, «Αυτόν, που η φτώχεια τσάκισε, αυτός δεν μπορεί να μιλήσει ούτε να κάνει τίποτα, του ‘ναι δεμένη η γλώσσα: ανήρ δεδμημένος ούτε τι ειπείν ούθ έρξαι δύναται, γλώσσα δε δέδεται» (Θέογνις).

Και έτσι, «χάνονται οι πόλεις όταν δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τους φαύλους από τους έντιμους: Τας πόλεις απόλλυσθαι, όταν μη δύνωνται τους φαύλους από των σπουδαίων διακρίνειν». (Αντισθένης).

Και επειδή, «Ου μόνον αρχή άνδρα δείκνυσι, αλλά και αρχήν ανήρ» (Επαμεινώνδας),

Εσείς οι «άρχοντες», οι σκανδαλοποιοί «Πολλά και αισχρά ένεκα κερδέων πεποιήκατε: πολλά και αισχρά για το κέρδος κάνατε» (Ξενοφών).

Ο σκανδαλοποιός, «άρχων» «και με τα δυο χέρια σουφρώνει τα δημόσια έσοδα: Καμφοίν χέροιν μυστιλάται των δημοσίων». (Αριστοφάνης).

Δικαιοσύνη ζητάει ο Λαός. Διότι: «εν δικαιοσύνη συλλήβδην πάσα αρετή.» (Θέογνις)

Δικαιοσύνη ζητάει ο Λαός, όπου οι άρχοντες θα είναι υπηρέτες και δούλοι του νόμου και ΟΧΙ υπεράνω του νόμου, αφέντες του. «Τους δ’ άρχοντας λεγομένους νυν υπηρέτας τοις νόμοις …. Οι δ’ άρχοντες δούλοι του νόμου.». (Πλάτων).

Δίκαιο Κράτος, ζητάει ο Λαός, όπου οι άρχοντες θα φροντίζουν το συμφέρον των πολλών, του λαού, και ΟΧΙ άρχοντες που θα υπηρετούν το ίδιον συμφέρον, ως διαπλεκόμενοι πολιτικατζήδες.

Ο αληθινός πολιτικός-άρχων «ου πέφυκε (δεν έγινε) το αυτώ (το δικό του) συμφέρον σκοπείσθαι (να φροντίζει), αλλά το τω αρχομένω.». (Πλάτων).

Δίκαιο Κράτος, ζητάει ο Λαός, που θα σέβεται τον μόχθο του απλού ανθρώπου και θα τιμά τον χρηστό πολίτη. Διότι:

«Όσο τιμώνται στην πόλη τα πλούτη και οι πλούσιοι, τόσο περιφρονείται η αρετή και οι χρηστοί: Τιμωμένου δη πλούτου εν πόλει και των πλουσίων, ατιμοτέρα αρετή τε και οι αγαθοί.». (Πλάτων).

Δίκαιο Κράτος, ζητάει ο Λαός, που θα διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών, αλλά, πρωτίστως, την ελευθερία τους.

«Μηδέν ελευθερίας προκρίνω». (Διογένης). Διότι:

«Όσοι δέχονται να χάσουν την ελευθερία τους για την ασφάλειά τους δεν είναι άξιοι ούτε της ελευθερίας ούτε της ασφάλειας». (Βενιαμίν Φραγκλίνος)

Οι πολιτικοί-πολιτικατζήδες (οι πολιτικοί είδος εν ανεπαρκεία) είναι διαβρωμένοι από την διαπλοκή με τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, και λειτουργούν με την παγκοσμιοποιημένη και «σώφρονα» λογική, πως τα συμβαίνοντα, καλώς συμβαίνουν, διότι είναι αναπόφευκτο να συμβαίνουν. Για να επιβιώσετε μέσα στον παγκόσμιο ιστό πρέπει να αφήσετε να σας φάει η αράχνη της παγκοσμιοποίησης, σαν παγιδευμένες μύγες.

Σε αυτήν την «σώφρονα λογική» των «πραγματιστών» και των «σωφρόνων» σφουγγοκωλαρίων της παγκοσμιοποιημένης ηλιθιότητας και αδικίας, εμείς αντιτείνουμε το:

«τόλμησον φρονείν» και το «σώφρον του ανάνδρου πρόσχημα».

Γιατί το ξέρουμε πως

«η πρόοδος δεν έρχεται απ’ αυτούς που εμμένουν στην καθεστηκυία τάξη αλλά από αυτούς που τολμούν να κινούν πάντοτε κάτι από τα μη καλώς έχοντα: Τας επιδόσεις ορώμεν γινομένας ου δια τους εμμένοντας τοις καθεστώσιν, αλλά δια τους επανορθούντας και τολμώντας αεί τι κινείν των μη καλώς εχόντων.». (Ισοκράτης)

Θίγετε τα κακώς κείμενα.

«Το δε σώφρον του ανάνδρου πρόσχημα»

«Την φωτιά της δημιουργίας τη συντηρούν οι ανυπόταχτοι, οι ανικανοποίητοι, οι τυχοδιώκτες της ψυχής και του πνεύματος.». (Θεοτοκάς)

Δημοσίευση: Ιουνίου 07, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ανοικτή επιστολή προς τον εξοχότατο σύντροφο Πρωθυπουργό Αλέξιον Τσίπραν. Κωλορεβερέντζη και Αδηφάγο Βιβλιοφάγο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator