Με ποδήλατο στην Πελοπόννησο από τις ράγες του τρένου

0

Ο φωτογράφος/ταξιδευτής Λουκάς Χαψής γυρίζει την Πελοπόννησο από τις σιδηροδρομικές ράγες, με ένα ποδήλατο το οποίο έχει μετατρέψει σε ντρεζίνα!

Το ότι η γραμμή του ΟΣΕ στην Πελοπόννησο έχει εγκαταλειφθεί δεν είναι εμπόδιο, αλλά αντίθετα το εισιτήριο για να γνωρίσεις τα μέρη από τα οποία περνάει.

Κάτι τέτοιο πρέπει να σκέφτηκε ο φωτογράφος Λουκάς Χαψής, όταν σχεδίαζε αυτό το project. Προσάρμοσε στο ποδήλατό του σωλήνες και ροδάκια, φτιάχνοντας μια αυτοσχέδια ντρεζίνα, με το ποδήλατο από τη μια μεριά και έναν χώρο μεταφοράς μιας βαλίτσας από την άλλη. Έφτιαξε δηλαδή ένα Railbike, με το οποίο μπορεί πλέον να ταξιδεύει πάνω σε ράγες τρένου απλώς κάνοντας πετάλι.

Η μετακίνηση στις ράγες είναι σίγουρα πιο ασφαλής σε σχέση με τον δρόμο, αφού σε αυτές δεν κινδυνεύεις να σε χτυπήσει κάποιο άλλο όχημα. Αλλά ίσως είναι και πιο ξεκούραστη από τη συμβατική ποδηλασία για αντίστοιχη απόσταση, αφού η σιδηροδρομική γραμμή έχει μικρότερες ανωφέρειες από τους ασφαλτοστρωμένους δρόμους.

Εκτός από το ότι σκέφτηκε, οργάνωσε και τελικά πραγματοποίησε αυτή την περιπλάνηση με το Railbike, το σημαντικότερο στοιχείο για... εμάς τους εξωτερικούς παρατηρητές είναι ότι ο κ. Χαψής απαθανάτισε τα μέρη από τα οποία πέρασε σε μοναδικής ομορφιάς φωτογραφίες. 

Στην παραπάνω gallery μπορείτε να δείτε μερικές, αλλά ακόμα περισσότερες υπάρχουν στη σελίδα Loukas Hapsis Photography στο facebook.

Δημοσίευση: Ιουνίου 04, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Με ποδήλατο στην Πελοπόννησο από τις ράγες του τρένου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator