Ουζερί "Η Δραχμούλα"

0



Ο Λαφαζάνης στην Καβάλα

Την Καβάλα επισκέφτηκε την Τετάρτη (15/6) ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγ. Λαφαζάνης, ο οποίος και μίλησε το βράδυ σε πολιτική συγκέντρωση στην Πλατεία Καπνεργάτη.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης, συνοδευόμενος από τον Ηλία Ιωαννίδη, στέλεχος της ΛΑ.Εκαι πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και άλλα στελέχη της ΛΑ.Ε, επισκέφτηκαν το πρωί τηΒιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων στη Νέα Καρβάλη, όπου έτυχανενθουσιώδους υποδοχής από τους εργαζόμενους της βιομηχανίας, οι οποίοι δίνουν σκληρό αγώνα για να διατηρήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα και τις απολαβέςτους από τις συνθήκες δουλεμπορίου που θέλει να επιβάλει στη βιομηχανία, με τηνανοχή και απάθεια της κυβέρνησης, η ιδιοκτησία Λαυρεντιάδη.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης, αφού ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους για την επίθεση τηςεργοδοσίας, κατευθύνθηκε μαζί τους με αγωνιστική πορεία ως την πύλη της βιομηχανίας, ζητώντας να συναντηθεί με τη διοίκηση της επιχείρησης.

Δυστυχώς, η τελευταία, αντιπροσωπευόμενη από τον κ. Μπεχράκη, δέχθηκε να συναντηθεί μόνο με τον Παν. Λαφαζάνη, χωρίς τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα τουΣωματείου, πράγμα που ο Παν. Λαφαζάνης απέρριψε.

Μιλώντας στη συνέχεια στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε:”Καταγγέλλω τη ληστρική αντεργατική και εκβιαστική συμπεριφορά τουΛαυρεντιάδη στους εκατοντάδες εργαζόμενους της Βιομηχανίας Λιπασμάτων.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στηβιομηχανία.

Το σχέδιο Λαυρεντιάδη να επιβάλλει δουλεμπορικές εργασιακές σχέσεις στηΒιομηχανία Λιπασμάτων, δεν πλήττει μόνο τους εργαζόμενους αλλά και την ευρύτερη περιοχή και την ελληνική οικονομία.

Τα εγκληματικά σχέδια Λαυρεντιάδη δεν θα περάσουν.

Η Βιομηχανία Λιπασμάτων είναι κερδοφόρα και με προοπτική, παρ’ όλο που η ιδιοκτησία της την ληστεύει και χρωστάει δεκάδες δισ. εκατομμύρια ευρώ στοδημόσιο αλλά και σε τράπεζες.

Η μόνη λύση εδώ που έχουμε φτάσει είναι να περάσουν τα Λιπάσματα σε δημόσιαιδιοκτησία και διαχείριση με συμμετοχή των εργαζομένων και με στόχο να εφαρμοσθεί ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της βιομηχανίας με προοπτική όχι μόνο την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη της.”

Μετά την Βιομηχανία Λιπασμάτων, ο Παναγ. Λαφαζάνης και τα στελέχη της ΛΑ.Ε επισκέφτηκαν τον καταυλισμό προσφύγων στην Άσπρη Άμμο, έξω από την Καβάλα, όπου είδε και ενημερώθηκε για τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και των παιδιών τους.

Ο Παν. Λαφαζάνης, μετά την ενημέρωση, έκανε την παρακάτω δήλωση: ”Στον καταυλισμό αυτό οι συνθήκες διαβίωσης δεν είναι μόνο απάνθρωπες και βάρβαρες αλλά κάτι χειρότερο. Εδώ δεν μπορούν να ζήσουν ούτε ποντίκια, αφού και αυτά τα τρώνε τα φίδια που κατακλύζουν αυτό το μέρος.

Είναι επείγον να εξευρεθεί άμεσα χώρος για την ανθρώπινη και αξιοπρεπή διαβίωσητων προσφύγων. Είναι θέμα τιμής για την Ελλάδα, για την ανθρωπιά και τονπολιτισμό του ελληνικού λαού. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να δοθεί σε αυτούς τους ανθρώπους άσυλο και βεβαίως να ανοίξουν άμεσα τα σύνορα για μια μόνιμη λύση του προβλήματος τους.”

Στη συνέχεια, ο Παν. Λαφαζάνης, μαζί με τα στελέχη της ΛΑ.Ε, πραγματοποίησεμεγάλη περιοδεία στην αγορά της Καβάλας και αργά το μεσημέρι έδωσε συνέντευξη τύπου.

Κατά την περιοδεία του στους κεντρικούς δρόμους της Καβάλας, ο Παναγ. Λαφαζάνης διαπίστωσε την οικονομική δυσπραγία της πόλης και είδε από πρώτο χέρι τα ”λουκέτα” και τα μαγαζία που είναι έτοιμα να κλείσουν, ενώ συζήτησε με εκατοντάδες πολίτες και καταστηματάρχες για τη σημερινή συγκυρία και τις θέσεις της Λ.ΑΕ.

Εντυπωσιακή ήταν η αποδοχή των εναλλακτικών προτάσεων της ΛΑ.Ε από τον κόσμο και κυρίως της πρόταση για να προχωρήσει η χώρα σε εθνικό νόμισμα.

Η ”ΔΡΑΧΜΟΥΛΑ”

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε ένα δρόμο της πόλης ο Παν. Λαφαζάνης έπεσε έκπληκτος σε ένα μαγαζί με εκλεκτούς μεζέδες, το οποίο είχε τη χαρακτηριστική επωνυμία η ”ΔΡΑΧΜΟΥΛΑ”!!!

Ο Παν. Λαφαζάνης συζήτησε με τον καταστηματάρχη της ”Δραχμούλας” και έβγαλεφωτογραφίες κάτω από την ταμπέλα με το σύμβολο της δραχμής (βλ. Παρακάτω).

Ο Παναγ. Λαφαζάνης δήλωσε χαρακτηριστικά: ”ο καταστηματάρχης είναι προφητικός. Το όνομα του μαγαζιού αντιπροσωπεύει το μέλλον της χώρας για την ανεξαρτησία και την ανασυγκρότηση της.”

Ο Παν. Λαφαζάνης, επίσης, τόσο στη συνέντευξη τύπου όσο και στην ομιλία του ανέλυσε διεξοδικά την εναλλακτική πρόταση της ΛΑ.Ε ενόψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της.

Ο Παν. Λαφαζάνης, αφού κατήγγειλε το γεγονός ότι η πολιτική ζωή και τα διλήμματα της, με κυρίαρχο ρόλο των διαπλεκόμενων μέσων ενημέρωσης, επιχειρείται να εγκλωβιστεί εντός των μνημονίων, της ευρωζώνης και της ΕΕ, τόνισε ότι ‘‘διέξοδος με μνημόνια δεν υπάρχει για τη χώρα και πως μια αντιμνημονιακή λύση μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με την έξοδο από την ευρωζώνη, τη σύγκρουση με την ΕΕ και ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα με αιχμές τη διαγραφή του δημόσιου χρέους, την ευρεία ”σεισάχθεια” στα ιδιωτικά χρέη των αδυνάτων και την εθνικοποίηση των τραπεζών.

Το εθνικό νόμισμα με ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα είναι τα μόνα εργαλεία που μπορούν άμεσα να επιτρέψουν τον τερματισμό της λιτότητας και την ανακούφιση του λαού με την ενίσχυση μισθών, συντάξεων και την καταπολέμηση της ανεργίας” κατέληξε ο Παν. Λαφαζάνης.

iskra
Δημοσίευση: Ιουνίου 19, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ουζερί "Η Δραχμούλα""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator