Όνειρα Κατρούγκαλου: Θέλουμε να επανέλθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις

0



Η άμεση επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης, υπογράμμισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος σε σημερινή του ομιλία ομιλία που εκφώνησε σήμερα στην έδρα του ΟΗΕ, στη Γενεύη.
Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο οποίος συμμετείχε την Τετάρτη στην 105η Διεθνή Συνδιάσκεψη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), τόνισε στην ομιλία του ότι η ελληνική κυβέρνηση αγωνίζεται για την καταπολέμηση της φτώχειας, απόρροια της οικονομικής κρίσης,

Η νεοφιλελεύθερη αναμόρφωση της οικονομίας και η κατάρρευση τόσο των εργασιακών σχέσεων όσο και των αναδιανεμητικών μηχανισμών του κράτους πρόνοιας οδηγούν σε μια, άνευ προηγουμένου, όξυνση των ανισοτήτων, ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος και συμπλήρωσε: «Η συνταγή των δύο πρώτων μνημονίων, η οποία επιβλήθηκε στην Ελλάδα από τους πιστωτές της, δεν αντιμετώπισε τα εθνικά ή τα γενικότερα γενεσιουργά αίτια της κρίσης, αλλά επέβαλε τις ίδιες ενιαίες προσταγές της νεοφιλελεύθερης ορθοδοξίας, απαιτώντας την οριζόντια μείωση όλων των δημοσίων δαπανών, ενώ, την ίδια στιγμή, επέφερε γενικευμένη απορρύθμιση του εργατικού Δικαίου».

«Για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προκλήσεων στην αγορά εργασίας, η ελληνική κυβέρνηση θέτει στο επίκεντρο της πολιτικής της: Την άμεση επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τη διασφάλιση της αξιοπρεπούς εργασίας και την προστασία των φτωχών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, δεσμευόμενη, μεταξύ άλλων, για την επίτευξη των βέλτιστων πρακτικών της Ε.Ε. στο εν λόγω πεδίο, καθώς και για την προώθηση ενός εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων» διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας.

«Είναι σημαντικό να εξασφαλίσουμε κοινωνική δικαιοσύνη στις μακρο-οικονομικές πολιτικές, ούτως ώστε τα οφέλη από την ανάπτυξη να κατανεμηθούν δίκαια και οι πλέον ευάλωτες κοινωνικές ομάδες να τύχουν ουσιαστικής προστασίας» κατέληξε.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουνίου 09, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Όνειρα Κατρούγκαλου: Θέλουμε να επανέλθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator