Στιγμές πολιτισμού "Κυλλήνιος Άδωνις"...στιγμές που αφήνουν την αίσθηση μιας άλλης εποχής

0
Από 18 έως και 26 Ιουνίου ,το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και ο περιβάλλων χώρος της Μαρίνας Ξυλοκάστρου θα μεταμορφωθούν σε ένα πολυπολιτισμικό "αγκυροβόλιο", όπου η τοπική μας παράδοση ανταμώνει με την κουλτούρα των λαών, μέσω γεύσεων, ειδών λαϊκής τέχνης, μουσικής, χορού και. ... ό, τι άλλο ήθελε προκύψει , στο πιο πολύχρωμο ραντεβού του φετινού καλοκαιριού !!

Οι «Στιγμές πολιτισμού» είναι μια πρωτοβουλία του Συλλόγου προστασίας του δάσους "Κυλλήνιος Άδωνις" , που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κορινθίας.

Πρώτο στόχο έχουν την πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, ως προς τη σημασία και την προστιθέμενη αξία των φυσικών και πολιτισμικών πόρων της περιοχής.

Κόντρα στις δύσκολες οικονομικά συγκυρίες επιχειρούν να αναδείξουν τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα σε "αγαθά πολιτισμού".

Οι «Στιγμές πολιτισμού», μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνουν μια σειρά από θεματικά δρώμενα όπως:
  • "Ταξίδι στο πολιτισμό" μέσω γεύσεων, λαϊκής τέχνης, μουσικής και χορού.
  • jazz διαδρομές που θυμίζουν Νέα Ορλεάνη του 1930.
  • Μουσικά Πορτραίτα Κορινθίων τραγουδοποιών με τίτλο : "Μια εμπνευσμένη και έγκυρη μουσική γενιά δημιουργεί και συνεχίζει..."
  • Συναυλία – αφιέρωμα στο δημοτικό τραγούδι .
  • "Σμύρνη που είχες εμορφιές..." Μια γαστρονομική γιορτή μνήμης, εμπνευσμένη από τη φτώχεια, τον έρωτα, την περιπλάνηση, τον πόλεμο, τον τρόμο, το ταξίδι ...
  • Αφιέρωμα στον αξέχαστο Γιώργο Ζαμπέτα
  • « ΚΡΟΥΣΤΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ » Ένα ταξίδι συνδυασμών,εικόνων και αντιθέσεων, με γέφυρα τον ρυθμό και τα ηχοχρώματα...
  • Την καθιερωμένη "Εαρινή σύναξη των εθελοντών ΚΥΛΛΗΝΙΟΣ ΑΔΩΝΙΣ " που σηματοδοτεί την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, με ηχους κριτικής λύρας κ γεύσεις "αντικριστές ".

Δεσπόζουσα θέση σ' αυτό το ποικιλόμορφο Φεστιβάλ θα έχει η 1η Ανθοκομική & Δενδροκομική Έκθεση Κορινθίας, που ουσιαστικά αναβιώνει τα Ξυλοκαστρινά «Ανθεστήρια», απ το 1923, την καλοκαιρινή γιορτή της «ανθούπολης» του Κορινθιακού με τα καλογουστα κεραμοσκεπή σπίτια και τους ανθισμένους κήπους.

Η είσοδος των θεατών σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη ( χωρίς εισιτήριο).
Δημοσίευση: Ιουνίου 06, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Στιγμές πολιτισμού "Κυλλήνιος Άδωνις"...στιγμές που αφήνουν την αίσθηση μιας άλλης εποχής"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator