Όταν παράνομοι μας διδάσκουν το νόμο...!

0Τι δουλειά έχει ο Ιλτέρ Μέτσο στη θέση του Προέδρου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Εχίνου;

Τον γνωρίσαμε (και τον ...αγαπήσαμε) ως “ιμάμη” της Ρόδου, απεσταλμένο του τουρκομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, όταν η Τουρκία προσπάθησε να βάλει θρησκευτικό πόδι στα Δωδεκάννησα. Και ναι μεν εκείνο το εγχείρημα έληξε άδοξα στα δικαστήρια όταν ο συμπρωταγωνιστής του από την γείτονα (Μισιρλίογλου) εξετράπη σε ξυλοδαρμό του νόμιμου ιμάμη που είχε τοποθετηθεί από την ελληνική πολιτεία, όμως τα ταλέντα δεν (πρέπει να) χάνονται. Όλοι θυμόμαστε την παραβολή της Γραφής για τα αξιοποιημένα τάλαντα και το άλλο, το θαμμένο.

Έτσι λοιπόν κι ο Ιλτέρ Μέτσο, στο χωριό του δεν έμεινε απλός θεατής του προξενικού εκτουρκιστικού εγχειρήματος αλλά - εκτός από ιμάμης - έγινε και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στό μειονοτικό σχολείο Εχίνου.
Και από τη θέση αυτή πρωταγωνίστησε στην πρόσφατη, άθλια ιστορία κατά της δασκάλας Δάφνης Σταυράκη, που βρήκε τον μπελά της για ένα σχόλιο στο Facebook, αναφορικά με το θέμα της (μη) χρήσης της ελληνικής γλώσσας σε μειονοτικά σχολεία.

Η φράση “και επιτέλους όποιος δεν αγαπάει την Ελλάδα μπορεί να βγάλει διαβατήριο, για την υπέροχη Τουρκία που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και να μείνει εκεί” - παρότι “κατέβηκε” - θεωρήθηκε πολύ προσβλητική για Τούρκους σαν τον κύριο Ιλτέρ και τον τοπικό βουλευτή του Σύριζα Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, που έκαναν την τρίχα τριχιά, καταγγέλοντας την Σταυράκη σε όλα τα επίπεδα.

Στις δηλώσεις του στις εφημερίδες ο Ιλτέρ Μέτσο, δήλωνε πως η ανάρτηση της δασκάλας δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.
“…Ζητήσαμε να υπάρχει σεβασμός στις ευαισθησίες του κόσμου μας σχετικά με το σχολείο, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό μας, τα ήθη και έθιμα μας, την θρησκεία μας και την τουρκική μας ταυτότητα. Αναφέραμε πως δεν επιτρέπουμε να λέγονται κουβέντες κατά των αξιών μας. Ζητήσαμε σχετικά με αυτά τα θέματα να γίνονται υπενθυμίσεις προς τους δασκάλους, όχι μια φορά στους τρεις μήνες, αλλά κάθε μήνα…” (“Αντιφωνητής”, 22/4/2016).
Και ποιος είναι ο λεγάμενος;
Πόθεν κάνει τον πρόεδρο των κηδεμόνων αφού ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ;
Όταν πολύ καιρό πριν έχει στείλει το παιδί του για σχολείο στην Τουρκία, τι δουλειά έχει στο προεδρείο του Συλλόγου;
Μήπως οι αρμόδιοι να τον ξαποστείλουν με μια γερή κλωτσιά από τη θέση που ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ καταλαμβάνει και από την οποία δίνει “μαθήματα” στους Έλληνες και στις Ελληνίδες εκπαιδευτικούς;

Πηγή "Αντιφωνητής"
Δημοσίευση: Ιουνίου 04, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Όταν παράνομοι μας διδάσκουν το νόμο...!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator