Άρχισε η δεύτερη εισβολή λαθρομεταναστών στα νησιά του Αιγαίου;

0



Οι αυξημένες αφίξεις προσφύγων - μεταναστών στα νησιά ανησυχούν τις αρχές

Με 226 πρόσφυγες και μετανάστες να αποβιβάζονται στις ακτές των νησιών κύλησε το Σαββατοκύριακο στο βόρειο Αιγαίο. Συγκεκριμένα από το πρωί του περασμένου Σαββάτου και μέχρι σήμερα Δευτέρα 13 Ιουνίου, στη Λέσβο συνολικά αποβιβάσθηκαν 108 άτομα, στη Χίο 53 και στη Σάμο 65.

Το γεγονός, όπως χαρακτηριστικά είχε μεταδώσει χθες το ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή τρεις βάρκες με πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν φτάσει στις ακτές της βόρειας Λέσβου και ανοικτά της Μυτιλήνης, έχει αναστατώσει τις αρχές.

Μάλιστα ανώτερο στέλεχος των ελληνικών διωκτικών αρχών επαναλαμβάνει, λαμβάνοντας πλέον υπόψη συνολικά τις κινήσεις στο βόρειο Αιγαίο, πως είναι «ανησυχητική η κινητικότητα του διημέρου, γιατί δείχνει πως η τουρκική πλευρά δείχνει πως σταμάτησε να ελέγχει διόδους μεταναστών προς τις ακτές».
Συμπλήρωσε δε πως φαίνεται ότι «μειώθηκαν και οι έλεγχοι από την τουρκική ακτοφυλακή στη θάλασσα».

Σήμερα το πρωί στη Λέσβο σε εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας βρισκόταν εγκλωβισμένοι 2.974 πρόσφυγες και μετανάστες. Στη Χίο 2.495. Και στη Σάμο 1.103. Συνολικά στα νησιά βρισκόταν 6.572 άτομα. Σ. Μπαλάσκας, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Λέσβος

Σ. Μπαλάσκας, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Λέσβος
Πηγή MIgnatiou
Δημοσίευση: Ιουνίου 30, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Άρχισε η δεύτερη εισβολή λαθρομεταναστών στα νησιά του Αιγαίου;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator