«Τυφώνας» Πολάκης «σαρώνει» την κυβέρνηση! Σάλος με τις δηλώσεις του για τη Δικαιοσύνη

0Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη σχετικά με τη Δικαιοσύνη, με την κυβέρνηση να τον «αδειάζει» δια του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου.

Οι δηλώσεις Πολάκη περί παραδικαστικών κυκλωμάτων

Όλα ξεκίνησαν χθες το βράδυ, όπου ο κ. Πολάκης μιλώντας σε εκδήλωση στο Περιστέρι εξαπέλυσε επίθεση στο δικαστικό σώμα λέγοντας ότι το ο δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων. «Υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη. Πρέπει να μπουν νέοι άνθρωποι μέσα σε αυτή γιατί μεγάλη μερίδα των δικαστών είναι – για να το πω ευγενικά – εξαρτώμενοι ή – για να το πω κανονικά – στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος», είπε χαρακτηριστικά.

«Σκληρή» απάντηση δικαστών σε Πολάκη- Ζητούν την παρέμβαση του Παυλόπουλου

Με μια σκληρή ανακοίνωση απαντά η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη για τις κατηγορίες που εκτόξευσε χθες, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, λέγοντας ότι πολλοί δικαστές ανήκουν σε παραδικαστικά κυκλώματα.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για θεσμική εκτροπή και ζητά την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ως εξής:

«Οι χθεσινές απαράδεκτες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη περί παραδικαστικών κυκλωμάτων χωρίς την επίκληση κανενός στοιχείου και χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένα άτομα δεν αποτελεί απλά ένα ακόμα φραστικό ατόπημα, αλλά συνιστά θεσμική εκτροπή. Οι δικαστές και εισαγγελείς της χώρας, που επιτελούν με αμεροληψία το συνταγματικό τους καθήκον, δεν ανέχονται στο εξής τέτοιου είδους συκοφαντικές δηλώσεις. Ζητούμε πλέον την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος ως εγγυητής του Πολιτεύματος θα πρέπει να λάβει θέση. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας οφείλει ή να ανακαλέσει τις δηλώσεις του ή να καταγγείλει τους επίορκους Δικαστές, εφόσον γνωρίζει τέτοιους. Η ελληνική κοινωνία περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη το Δικαστικό Σώμα που στέκεται πάντα φρουρός της διασφάλισης της ελευθερίας και των δικαιωμάτων των πολιτών».

Άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ! Πρωτοφανές «άδειασμα» Παρασκευόπουλου σε Πολάκη

Σαφής και ξεκάθαρος ήταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος σχετικά με τις πρωτοφανείς δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη περί συμμετοχής πολλών δικαστικών σε παραδικαστικά κυκλώματα.

Ο κ. Παρασκευόπουλος πήρε αποστάσεις, «αδειάζοντας» εντελώς τον… παρορμητικό κ. Πολάκη, όταν κλήθηκε από τον βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη στη Βουλή να σχολιάσει τις δηλώσεις Πολάκη.

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης κι εγώ προσωπικά εμπιστευόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη και το επίπεδο απονομής της και τους δικαστικούς λειτουργούς – τη συντριπτική τους πλειονότητα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευόπουλος.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι ναι μεν σέβεται το ατομικό δικαίωμα του καθενός να εκφράζει την άποψή του, ωστόσο, όπως είπε όταν οι καταγγελίες δεν αφορούν συγκεκριμένα πρόσωπα, τότε αποτελούν απλές δηλώσεις.

«Όσα είπε ο κ. Πολάκης δεν συνδέονται με συγκεκριμένα πρόσωπα. Μου θυμίζει το δάσκαλό μου στη Νομική που έλεγε ότι η περιύβριση έχει σημασία όταν αντανακλά σε συγκεκριμένα πρόσωπα άρα να αποτελεί δυσφήμιση ή περιύβριση αλλιώς αποτελεί μία δήλωση δίχως νόημα ή είναι μία θεσμική κριτική», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Η Εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική έρευνα

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνης προκάλεσαν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη περί παραδικαστικού κυκλώματος, με την ανώτατη εισαγγελική λειτουργό να ζητά τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τη διαπίστωση των καταγγελλομένων.

Αναλυτικά η εισαγγελική παραγγελία:

«Προς

Τον κ. Δημήτριο Δασούλα

Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Σας διαβιβάζουμε φύλλα ηλεκτρονικού τύπου, στα οποία περιέχονται δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, σύμφωνα με τις οποίες «…….Υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη. Το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα, καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων, ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών – για να το πω κομψά – έχει δεσμεύσεις ή – για να το πω λιγότερο κομψά – είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος» και παρακαλούμε να ενεργήσετε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προς διακρίβωση της βασιμότητας των καταγγελλομένων. Επίσης να ενεργήσετε οποιαδήποτε άλλη ανακριτική πράξη ήθελε κριθεί αναγκαία.

H Eισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Ευτέρπη Κουτζαμάνη».

ΝΔ σε Παρασκευόπουλο: «Παραιτήσου μέχρι το βράδυ αν δεν παραιτηθεί ο Πολάκης»

«Παραιτήσου μέχρι το βράδυ αν δεν παραιτηθεί ο Πολάκης». Αυτό ζήτησε από τον Νίκο Παρασκευόπουλο ο Νίκος Δένδιας, χαρακτηρίζοντας λίγη και γενικόλογη την αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης στις αναφορές Πολάκη περί συμμετοχής δικαστών σε παραδικαστικά κυκλώματα. Σημειώνεται ότι το Μαξίμου παραπέμπει στη δήλωση Παρασκευόπουλου όσον αφορά την κυβερνητική αντίδραση.

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ «μια πρόκληση για το πολίτευμα αντιμετωπίζεται ως ένα έλλασσον λεκτικό ατόπημα μιας υπερχειλίζουσας προσωπικότητας ενός γραφικού υπουργού…».

«Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται ανεκτά στις δημοκρατίες, έχει ο καθένας ελευθερία λόγου, αλλά και ευθύνη για τα λεγόμενά του και οφείλει άμεσα ή να παραιτηθεί (σ.σ ο Πολάκης) ή να κληθεί από πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις αλλιώς η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης δεν στέκει» πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.

Σφοδρή επίθεση στον Παύλο Πολάκη, αλλά και στην κυβέρνηση στην οποία καταλογίζει απάθεια, εξαπέλυσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Υπουργός υβρίζει όλους τους δικαστές. Δεν παραιτείται, ούτε τον παραιτούν», είναι το χαρακτηριστικό σχόλιο του Γιώργου Κουμουτσάκου, σχετικά με τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Άγριο «χώσιμο» ΠΑΣΟΚ σε Πολάκη: Άλλη μία προκλητική, ωμή απόπειρα εκφοβισμού των δικαστών

Για ωμή απόπειρα εκφοβισμού, και νέο παραλήρημα Πολάκη, λίγες μόνο ώρες μετά την άρση της βουλευτικής του ασυλίας, κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις του αναπληρωτή Υγείας περί συμμετοχής μεγάλης μερίδας δικαστικών σε παραδικαστικά κυκλώματα.

«Το νέο παραλήρημα του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Πολάκη, αυτή τη φορά εναντίον των δικαστικών λειτουργών, επιτείνει το κλίμα αμφισβήτησης των δημοκρατικών θεσμών. Ο χρόνος που ο κ. Πολάκης επέλεξε για να επιτεθεί στο δικαστικό σώμα, λίγες μόλις ώρες μετά την άρση της βουλευτικής του ασυλίας για παλαιότερες εκκρεμότητές του με τη Δικαιοσύνη, μόνο ως αθώα σύμπτωση δεν μπορεί να εκληφθεί» τονίζει το ΠΑΣΟΚ.

Στην πραγματικότητα, προσθέτει η Χαριλάου Τρικούπη, για την συμπεριφορά Πολάκη) δεν είναι τίποτε λιγότερο από άλλη μία προκλητική, ωμή απόπειρα εκφοβισμού των δικαστών με ισοπεδωτικές γενικεύσεις και σενάρια, χωρίς στοιχεία, για παραδικαστικό κύκλωμα.»

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ εξακολουθεί να παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι σκιών και απειλών στην καρδιά της δημοκρατίας μας. Με επιμελημένη «αφέλεια» και δήθεν δονκιχωτισμό, η Κυβέρνηση σκηνοθετεί μάχες με φανταστικούς εχθρούς προς δημιουργία εντυπώσεων, την ώρα που «κλείνει τα μάτια» στις πραγματικές εστίες διαφθοράς, όπου κι αν αυτές εντοπίζονται» προειδοποιεί το κόμμα.

Το Ποτάμι «ξεγυμνώνει» τον Πολάκη! «Σαν ψευτόμαγκας συνεχίζει τις καφενειακού τύπου δηλώσεις…»

Σφοδρή επίθεση στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη εξαπολύει το Ποτάμι, με αφορμή τις δηλώσεις του για τη Δικαιοσύνη.

«Ο κ. Πολάκης δεν έχει καταλάβει ακόμη ότι είναι υπουργός. Με το γνωστό ύφος του ψευτόμαγκα συνεχίζει τις καφενειακού τύπου δηλώσεις. Επειδή οι καταγγελίες είναι πολύ βαριές, τον καλούμε να μιλήσει συγκεκριμένα και με στοιχεία», τονίζει σε ανακοίνωσή του το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας για συμμετοχή δικαστών σε παραδικαστικά κυκλώματα.

«Απ΄ όσα είπε ο υπουργός προκύπτουν αμείλικτα ερωτήματα για την κυβέρνηση: τι κάνει αν σε έναν από τους βασικούς πυλώνες της δημοκρατίας, αυτόν της δικαιοσύνης, επικρατεί η ανομία; Πώς την ανέχεται; Τι έχει κάνει εδώ και ενάμιση χρόνο για την αντιμετώπιση του παραδικαστικού κυκλώματος που καταγγέλλουν οι υπουργοί της; Εκτός κι αν όλα αυτά είναι από τις γνωστές κουβέντες του αέρα, που είναι το αγαπημένο σπορ των υπουργών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», αναφέρει μεταξύ άλλων το κόμμα.

Φοβήθηκε ο Πολάκης και έκανε «όπισθεν ολοταχώς»! «Τιμώ κάθε δικαστικό και άλλο δημόσιο λειτουργό»

Ο «ορυμαγδός» αντιδράσεων, που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για τη Δικαιοσύνη και τις αιχμές περί παραδικαστικού κυκλώματος ανάγκασαν τον κ. Πολάκη να κάνει πίσω.

Mάλιστα, εξέδωσε ανακοίνωση, λέγοντας ότι «τιμά κάθε δικαστικό και οποιονδήποτε άλλο δημόσιο λειτουργό» και πως αναφερόταν «σε δημοσιευμένα αποτελέσματα ερευνών και πορίσματα για τη λειτουργία παραδικαστικών κυκλωμάτων στο χώρο της Δικαιοσύνης».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Πολάκη:

«Τιμώ κάθε δικαστικό και οποιονδήποτε άλλο δημόσιο λειτουργό, ο οποίος με έντιμο τρόπο, σε δύσκολες συνθήκες, κάνει ευσυνείδητα τη δουλειά του.

Τούτη η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι η δικαιοσύνη έχει αναπνεύσει και δρομολογεί τη διερεύνηση και την απόδοση ευθυνών σε υποθέσεις, οι οποίες διαρκώς έρχονται στη δημοσιότητα.

Οι δηλώσεις μου αναφέρονταν σε καταστάσεις που ανακαλύπτω καθημερινά, στο χώρο της Υγείας και οι οποίες παρά το ότι είχαν γίνει καταγγελίες ή δεν ερευνήθηκαν ή καθυστερούν για χρόνια ή χάθηκαν στο δρόμο.

Άλλωστε υπάρχουν δημοσιευμένα αποτελέσματα ερευνών και πορίσματα για τη λειτουργία παραδικαστικών κυκλωμάτων στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Επίσης είναι γνωστό ότι, από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, έχουμε αποστείλει ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, στους εισαγγελείς διαφθοράς, αρκετά πορίσματα ερευνών του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), προς περαιτέρω διερεύνηση και απόδοση ευθυνών.

Δηλώνω ότι είμαι στη διάθεση της δικαιοσύνης για ότι χρειαστεί».

Σημειώνεται, πως παρενέβη μέχρι και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, διατάσσοντας προκαταρκτική εξέταση.
Δημοσίευση: Ιουνίου 18, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Τυφώνας» Πολάκης «σαρώνει» την κυβέρνηση! Σάλος με τις δηλώσεις του για τη Δικαιοσύνη"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator