«Η ΜΗΚΩΝΗ» για τον 1ο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου στη Λίμνη Στυμφαλία

0




Με αφορμή το φετινό εορτασμό του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) με θέμα «Μουσεία και Πολιτιστικά Τοπία», το ΝΠΔΔ Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Σικυωνίων «Η ΜΗΚΩΝΗ» σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και τον αθλητικό σύλλογο Λαύκας «Η Στυμφαλίς» πραγματοποίησαν την Κυριακή 5 Ιουνίου τον 1ο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου με την ονομασία "Stymphalia Lake Run 2016" στη Λίμνη Στυμφαλία.

Συνολικά δήλωσαν συμμετοχή 520 άτομα πριν το κλείσιμο των εγγραφών, πέρασαν από το σημείο εκκίνησης 320 δρομείς, ενώ το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας από όπου ήταν η αφετηρία και ο τερματισμός, επισκέφθηκαν 2.145 άτομα.

Ο αγώνας που περιλάμβανε τρεις διαδρομές (5χλμ, 10χλμ, 21,5χλμ.) και συνολικά 12 αγωνιστικές κατηγορίες ανδρών και γυναικών, πραγματοποιήθηκε περιφερειακά της Λίμνης Στυμφαλίας, δίνοντας έτσι στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να γνωρίσουν τόσο το πολιτιστικό τοπίο της Λίμνης όσο και το Μουσείο, το οποίο την ίδια ημέρα συμπλήρωσε έξι χρόνια λειτουργίας.

Ήδη τα αποτελέσματα του αγώνα έχουν αναρτηθεί στο site του Πολιτιστικού Ιδρύματος Πειραιώς, της ΜΗΚΩΝΗ και στο Running News. Όλα τα έσοδα από τις εγγραφές στον αγώνα κατατέθηκαν σε φορείς αρωγής παιδιών.

Οι επισκέπτες παράλληλα με τον αγώνα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σειρά από δράσεις με σκοπό την προβολή της σημασία της άθλησης. Με την καθοδήγηση γνωστών αθλητών όπως ο δύο φορές Ολυμπιονίκης κωπηλασίας Βασίλης Πολύμερος και ο Μεσογειονίκης Μαραθωνοδρόμος Χρήστος Σωτηρόπουλος έγιναν παρουσιάσεις Ολυμπιακών αθλημάτων (κωπηλασίας, τοξοβολίας, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, κ.λπ.) σε μικρούς και μεγάλους φίλους. Εντυπωσιακή ήταν και η επίδειξη επιτραπέζιας αντισφαίρισης από την ομάδα παίδων του Ζευγολατιού, που έχουν διακριθεί στους Πανελλήνιους Αγώνες του αθλήματος. Ακολούθησε μια ομιλία-ανοιχτή συζήτηση για παιδιά και ενηλίκους, με θέμα τα πρακτικά οφέλη της άσκησης και τους τρόπους που μπορούν οι γονείς να καθοδηγήσουν τα παιδιά τους με ασφάλεια σε θέματα αθλητισμού. Στην δράση αυτή μίλησαν ο καθηγητής ΤΕΦΑΑ Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Σάββας Τοκμακίδης, ο ομοσπονδιακός προπονητής κολύμβησης και «καλύτερος Έλληνας προπονητής 2015» κ. Νίκος Γέμελος και ο Ολυμπιονίκης και επικεφαλής της αντιπροσωπείας κωπηλασίας κ. Βασίλης Πολύμερος. Την συζήτηση συντόνισε ο κ. Γιάννης Ψαρέλης μέλος της Ομοσπονδίας Τριάθλου, γνωστός για τη συμβολή του για τον «καθαρό αθλητισμό» κατά την διεξαγωγή διεθνών αγώνων στίβου.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες στον αγώνα δρόμου και οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, την έκθεση «Ο έκτος άθλος». Πρόκειται για μια πρωτότυπη καλλιτεχνική προσέγγιση που παρουσιάζει το μοναδικό περιβάλλον της περιοχής και το έργο που υλοποιείται για την προστασία και την ανάδειξή του στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE Stymfalia (LIFE12NAT/GR/0000275). Με τα ζωγραφικά έργα του Γιώργου Παστάκα, την ποιητική αφήγηση του Γιώργου Μανιώτη και τη μουσική επένδυση του Γιώργου Κουμεντάκη, ο έκτος άθλος του Ηρακλή, ο οποίος κλήθηκε να εκδιώξει από τη Λίμνη τις Στυμφαλίδες όρνιθες που κατέστρεφαν τη γη, παρουσιάζεται εκ νέου στο κοινό.

Τέλος, ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής όπου με αφορμή το Stymphalia Lake Run 2016 διοργανώσαν γιορτή με τοπικά κεράσματα, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη ζεστή φιλοξενία της ορεινής Κορινθίας. Αξίζει να γίνει αναφορά και στην εξαιρετική φιλοξενία των καταλυμάτων της περιοχής, καθώς και στην παροχή των νερών «Ζήρεια» στον αγώνα από τον πρόεδρο της συνδιοργανώτριας αθλητικής ομάδας «η Στυμφαλίς», κ. Νίκο Σκάζα.

Η διοργάνωση εντυπωσίασε με την οργάνωση της κατοίκους και επισκέπτες. Ενώ η οργανωτική επιτροπή εξέφρασε της θερμές ευχαριστίες της προς την Ομάδα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ιδιαίτερα την ομάδα της Κορίνθου για την συμβολή της, καθώς και την Αστυνομία της Περιοχής, το κέντρο Υγείας Γκούρας και Κιάτου, και τους ιατρούς του αγώνα κυρίους Λευτέρη Κλαυδιανό, παθολόγο και Γιώργο Χριστοδούλου, καρδιολόγο.

Το Stymphalia Lake Run 2016, τίμησαν με την παρουσία τους, ο περιφερειάρχης κ. Π. Τατούλης, ο βουλευτής κ. Χ. Δήμας, ο αντιπεριφερειάχης κ. Π. Καλλίρης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κ. Λέγγας και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλη την Πελοπόννησο.

Στόχος του ΠΙΟΠ είναι να καθιερώσει, σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Σικυωνίων «Η ΜΗΚΩΝΗ» και τον αθλητικό σύλλογο Λαύκας «Η Στυμφαλίς», τον ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου στη Λίμνη Στυμφαλία ως ετήσιο γεγονός.
Δημοσίευση: Ιουνίου 11, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Η ΜΗΚΩΝΗ» για τον 1ο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου στη Λίμνη Στυμφαλία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator