Tι ανάγκασε τον Σόιμπλε να λέει ίδιες ανοησίες με τον Κατρούγκαλο

0



O Σόιμπλε πουλάει τρέλα αισιοδοξίας, οι αριθμοί τον διαψεύδουν- η εξήγηση ακολουθεί.

Η Ελλάδα ανακάμπτει πιο γρήγορα από ό,τι περίμεναν πολλοί, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την προοπτική τής χώρας.

“Τώρα αισθάνομαι πιο αισιόδοξος για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας από ό,τι προηγουμένως, δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, μιλώντας σε συνέδριο του υπουργείο Οικονομικών για τη βιωσιμότητα της δημοσιονομικής κατάστασης της Γερμανίας, αναφερόμενος στη συμφωνία που επετεύχθη την περασμένη εβδομάδα μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της…”

Κι ενώ ο Σόιμπλε υποστήριζε ότι η Ελλάδα ανακάμπτει έρχονται οι αριθμοί να δείξουν ότι η χώρα βουλιάζει στο τέλμα και στην ύφεση:

Ακόμα βαθύτερη από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί ήταν η ύφεση της ελληνικής οικονομίας του πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις που εξέδωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Το ελληνικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά 1,4% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους, αντί για 1,3% που ήθελαν οι πρώτοι υπολογισμοί.
Επί τα χείρω αναθεωρήθηκε η ύφεση και σε τριμηνιαία βάση, δηλαδή συγκριτικά με τους τελευταίους τρεις μήνες του 2015, καθώς η οικονομική δραστηριότητα συρρικνώθηκε κατά 0,5%, αντί για 0,4% που είχε αρχικά εκτιμηθεί.
Τα τελικά μεγέθη επηρέασαν τα νεότερα στοιχεία για τη μείωση της καταναλωτικής δαπάνης (-1,3%) και των επενδύσεων στην οικονομία (-2,7%).
Για ποιο λόγο όμως ο Γερμανός λέει αυτές τις ανοησίες; Το προφανές είναι επειδή κι αυτός έχει βάλει το χέρι του στην τελική διαμόρφωση των μέτρων που ακολουθούσαν όλα τα μνημόνια. Μέτρα τα οποία οι δανειστές επέτρεψαν στις ελληνικές κυβερνήσεις να τα εφαρμόσουν με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ακουμπήσουν το χυδαίο πελατειακό κράτος. Επέμεναν σε όλα τ΄άλλα εκτός από τις απολύσεις στο δημόσιο και το λουκέτο σε αχρείαστους οργανισμούς. Και να που φθάσαμε ως εδώ με ένα ακόμη μνημόνιο την επιτυχία του οποίου κανείς δεν πιστεύει. Ακόμη και ο Κατρούγκαλος δεν ντρέπεται να ταυτίζει τον εαυτό του με τον δικτάτορα Πινοσέτ ενώ ζητεί από τους Ελληνες να κόψουν τον καφέ και τα τσιγάρα από τα οποία υπολογίζει ότι θα εισπράξει φόρους. Παρόλα αυτά προτρέπει τους συμπολίτες του να κόψουν καφέ και τσιγάρο και όταν δεν θα μπορέσει να μαζέψει τους φόρους θα απαιτήσει να κόψουν το κεφάλι τους.
Και καλά ο Κατρούγκαλος-αυτός είναι σχεδόν ανάξιος αναφοράς. Ο Σόιμπλε όμως πως είναι δυνατόν να αμολάει τέτοιες παπάρες παρότι άνθρωπος των αριθμών;
Τι είναι αυτό που τρέμει ο Σόιμπλε-όπως επίσης και η ελληνική κυβέρνηση;
Τίποτε άλλο από τα 120 δις ευρώ των ελληνικών καταθέσεων που έχουν απομείνει στις τράπεζες και τα οποία εξαντλούνται σαν να μην υπάρχει αύριο κι΄αυτό γιατί οι Ελληνες πολίτες δεν έχουν ουδεμία εμπιστοσύνη στο Κράτος τους και προτιμούν να τα ξοδέψουν σε αγορές παρά να τα αφήσουν με τον κίνδυνο ένα πρωί να έχουν κάνει φτερά…

Δημοσίευση: Μαΐου 31, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Tι ανάγκασε τον Σόιμπλε να λέει ίδιες ανοησίες με τον Κατρούγκαλο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator