Γιατί το Mega έγινε ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ, η ΞΑΝΘΙΑ των 6 Εκατομμυρίων Ευρώ και ποιοι βάζουν τα λεφτά

0Ο Νίκος Παππάς έχει μια άδεια για τους ιδιοκτήτες του καναλιού στο συρτάρι του

Στους δημοσιογράφους αρέσουν τα σενάρια συνομωσίας. Με αυτά τρεφόμαστε, αυτόν τον φόβο “πουλάμε” σε αναγνώστες και θεατές. Κάπως έτσι συμβαίνει και στην υπόθεση του Mega. Εχουν γραφτεί εκατομμύρια λέξεις αυτό το διάστημα για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κανάλι. Κανείς όμως δεν θέλησε να δει τους πραγματικούς λόγους που το κανάλι έφτασε σ΄αυτή την κατάσταση-δηλαδή χρεοκόπησε.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Κατά την γνώμη μας δεν φταίνε ούτε οι πολυτελείς μισθοί που δινόντουσαν κάποτε, ούτε καν η κακοδιοίκηση κάποιων τμημάτων. Δεν έχουμε να καταλογίσουμε ευθύνες στα στελέχη του καναλιού όχι από συναδελφική αλληλεγγύη ή εξαιτίας υποκριτικής συμπάθειας. Αλλωστε σε όλα τα κανάλια υπήρξαν σπατάλες απίστευτες και ανομολόγητες. Υπήρξαν για παράδειγμα καναλάρχες που για να πηδήξουν μια παρουσιάστρια της πρόσφεραν ακόμη και 6-10 εκατομμύρια ευρώ σαν άερα-πατέρα.

Το Mega δεν χρεοκόπησε γι΄αυτό το λόγο. Χρεοκόπησε για δύο απλούς λόγους: O ένας έχει να κάνει με έναν άγραφο κανόνα της μεταπολίτευσης με τον οποίο λειτουργούσανκαμμιά 300 προνομιούχοι επιχειρηματίες και εφοπλιστές.

Oταν ήθελαν να κάνουν κάποια επένδυση έπαιρναν με απίστευτη ευκολία ένα σκασμό εκατομμύρια δάνεια από τις τράπεζες. Με την άνεση που παλαιά ο Νίκος Αναστόπουλος πήγαινε για καφέ στο Da Capo εκείνοι πήγαιναν μια βόλτα στις τράπεζες και επέστρεφαν φορτωμένοι με εκατομμύρια ευρώ θαλασσοδάνεια.

Ειδικά οι μουσαντένιοι εγχώριοι μηντιάρχες πολλοί εκ των οποίων πρωταγωνιστούν στις μαρκίζες της λίστας Λαγκάρντ και των Panama Papers του έδωσαν και κατάλαβε.

Ο δεύτερος λόγος που χρεοκόπησε το Mega ήταν το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια τοΕμπορικό τμήμα του καναλιού δεν έφερνε στο μαγαζί τα διαφημιστικά έσοδα που αντιστοιχούσαν στην τηλεθέαση επειδή εμπορικοί διευθυντές άλλων καναλιών είχαν κάνει καλύτερες συμφωνίες με τα media shops.

Τι θα γίνει λοιπόν με το Mega. Το κανάλι δεν θα κλείσει.

Οι επιχειρηματίες που ακολουθούν θα βάλουν χρήματα από την τσέπη τους και θα επιχειρήσουν να πάρουν και κάποια δάνεια (βλέπε παραπάνω) με την σιγουριά ότι οΝίκος Παππάς έχει μια άδεια για το Mega στο συρτάρι του.

Λοιπόν ο Βαρδής (με τον Φιλιππόπουλο να εμφανίζεται ότι βάζει 5) θα βάλει 10 εκατομμύρια ευρώ. Ο Ψυχάρης θα βάλει 5 εκατομμύρια ευρώ και οι Μπόμπολας-ανοίγουμε μεγάλη παρένθεση για να χωρέσει (δεν τον παραδίδουμε στους αδελφούς Κυπρίους. Αλλωστε όλο αυτό το διάστημα το ΕΘΝΟΣ μάς έκανε να δακρύζουμε από συγκίνηση για την τρυφερότητα με την οποία τα πρωτοσέλιδά του αντιμετώπιζαν τονΑλέξη Τσίπρα. Μια ερωτική τρυφερότητα που θα μπορούσε να συγκριθεί μόνο με την αντίστοιχη του έρωτα που ανέβλυζε ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της σειράς “Λούνα Πάρκ”, τον Νίκο (Νίκος Δαδινόπουλος) και την Ρένα (Μαίρη Ευαγγέλου)–Μάρης θα βάλουν 7,5 εκατομμύρια ευρώ.

Οι εργαζόμενοι θα κάνουν το σκατό τους παξιμάδι μια και οι μισθοί θα είναι μνημονιακοί αλά ΣΥΡΙΖΑ και το κανάλι θα συνεχίσει να λειτουργεί.Οι τράπεζες θα ανακεφαλαιοποιούνται μέχρι θανάτου και του τελευταίου Ελληνα ιθαγενή φορολογούμενου…
Δημοσίευση: Μαΐου 26, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γιατί το Mega έγινε ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ, η ΞΑΝΘΙΑ των 6 Εκατομμυρίων Ευρώ και ποιοι βάζουν τα λεφτά"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator