Δραματική προειδοποίηση Σημίτη: Ο κίνδυνος δεν είναι μόνο το Grexit

0



Προειδοποίηση σε δραματικούς τόνους απηύθυνε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Ο κ. Σημίτης τόνισε ότι ο κίνδυνος για την Ελλάδα πλέον δεν είναι μόνον η έξοδος από την Ευρωζώνη, «χτυπώντας» παράλληλα το καμπανάκι στο Μαξίμου για «σύρσιμο χωρίς τέλος».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις για την πολιτική και οικονομική διαχείριση της κρίσης, ιδίως από ένα κόμμα που εκπροσωπεί το χώρο της Αριστεράς. Επικρατεί, όπως επισημαίνει, άγνοια ως προς την ανάγκη μεταρρυθμίσεων και των προϋποθέσεων πραγματοποίησής τους. Κατηγορεί την κυβέρνηση για “συσκότιση” και έλλειψη ενημέρωσης προς τους πολίτες και ζητά σπάσει “αυτή η παραπλανητική σιωπή και να αναδειχθούν “όχι μόνον τα λάθη τη πληροφόρησης αλλά και τις συγκεκριμένες πορείες που θα μας οδηγήσουν στην ανάκαμψη”.

Καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι αδιαφορεί για την κρισιμότητα της κατάστασης και ότι προτιμά να μη δυσαρεστήσει, ακολουθώντας “παλιές συντηρητικές αντιλήψεις και αρχές” και χρησιμοποιεί έναν βαρύ όρο για να περιγράψει τον ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλώντας τον “εθνικολαϊκιστικό σχηματισμό”, υπογραμμίζοντας ότι “συνεργάζεται στενά με διάφορες συντεχνίες”.

“Μη ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε ήδη στον έβδομο χρόνο της κρίσης και η έκβασή της δεν είναι ακόμη βέβαιη. Ο κίνδυνος δεν είναι μόνον η έξοδος από την Ευρωζώνη. Είναι σε μεγάλο βαθμό η στασιμότητα, οι εξαιρετικά χαμηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, η υστέρηση που εντείνεται, η αδυναμία να μεταρρυθμίσουμε, το σύρσιμο χωρίς τέλος. Η σημερινή κυβέρνηση αδιαφορεί γι’ αυτήν την εξέλιξη”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κώστας Σημίτης και επισημαίνει “η κυβέρνηση αποφεύγει με κάθε τρόπο τον περιορισμό των δαπανών για να μη δυσαρεστήσει”.

Τους αποκαλεί ψεύτες και αφήνει αιχμές για την αριστεροσύνη του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι “αριστερή πολιτική είναι η γλώσσα της αλήθειας”.

Στο σημείο αυτό δεν αφήνει εκτός πλαισίου κριτικής τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος με μία δηλητηριώδης έκφραση αποδεικνύει ότι δεν ξεχνά, μεταξύ άλλων, το “λεφτά υπάρχουν”.

“Αριστερή πολιτική είναι η γλώσσα της αλήθειας. Αριστερή πολιτική δεν είναι τα παραμύθια ότι λεφτά υπάρχουν, ότι δημιουργούμε τώρα στην Ελλάδα ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα που δεν θα υπόκειται σε ενωσιακούς ελέγχους, η εξαγγελία ότι η Ελλάδα οδηγεί τους ευρωπαϊκούς λαούς σε μια νέα πορεία. Αριστερή πολιτική είναι η πολιτική που εξηγεί, επισημαίνει τις δυσκολίες, έχει το θάρρος να δυσαρεστήσει. Προτιμώ να είμαστε δυσάρεστοι παρά ψεύτες”.

Ταυτόχρονα, συμβουλεύει την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, κάνοντας λόγο ανοιχτά για τη δημιουργία μίας νέας παράταξης, διότι, όπως είπε, η Δημοκρατική Συμπαράταξη “δεν αρκεί”. Παράλληλα, έκανε λόγο για ρεύμα μεταρρύθμισης και εκσυγχρονισμού”. “ Η Δημοκρατική Συμπαράταξη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη συνεργασία των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς. Δεν αρκεί”, δήλωσε ο κ. Σημίτης και πρόσθεσε ότι “πρέπει να συμμετάσχουν πολλοί περισσότεροι. Να συμπράξουν και άλλοι που πιστεύουν ότι ούτε η Δεξιά ούτε η δήθεν Αριστερά μπορούν να επιτύχουν σταθερή οικονομία, δημοκρατικούς θεσμούς που λειτουργούν και κοινωνική αλληλεγγύη που δεν υπακούει στις επιθυμίες των συντεχνιών”.

Υπογράμμισε δε ότι “εγωισμοί, φιλοδοξίες, δήθεν κληρονομικά δικαιώματα και μη ρεαλιστικές πολιτικές επιδιώξεις συνεχίζουν να αποτελούν εμπόδια μιας κοινής προσπάθειας με όλους που συγκλίνουν στους στόχους μας. Η επιτροπή που δημιουργήθηκε και θα συζητήσει το πρόγραμμα είναι χρήσιμη αλλά δεν αρκεί. Η συσπείρωσή μας πρέπει να είναι δυνατή και αποτελεσματική, να αποτελέσουμε βαθμιαία μια ενιαία παράταξη”.
Δημοσίευση: Μαΐου 16, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δραματική προειδοποίηση Σημίτη: Ο κίνδυνος δεν είναι μόνο το Grexit"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator