Παραίτηση "βόμβα" Χιώτη από τον ΒΗΜΑ FM – Κατηγόρησε τον Τσίπρα πως αγόρασε το σπίτι του σε πλειστηριασμό

0Την παραίτησή του από τον ΒΗΜΑ FM, όπου ήταν διευθυντής, και τον ΔΟΛ γενικότερα υπέβαλε ο Βασίλης Χιώτης. Η παραίτηση ήρθε λίγη ώρα μετά την εκπομπή του, όπου υποστήριξε ότι το σπίτι που δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πόθεν έσχες του, είναι αυτό που μένει στην Κυψέλη και το αγόρασε σε πλειστηριασμό! Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι η παραίτησή του ΔΕΝ έχει να κάνει με όσα είπε στην εκπομπή του.


Στο πόθεν έσχες του, ο πρωθυπουργός δηλώνει πως έχει στην κατοχή του ένα ακίνητο 114 τετραγωνικών, ενώ παλιότερα είχε δηλώσει πως μένει στο ενοίκιο. Το παραπάνω γεγονός προκάλεσε ερωτήματα. Τον Φεβρουάριο του 2013, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, ο (τότε) πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ερωτηθεί αν θα πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ (νυν ΕΝΦΙΑ) και είχε απαντήσει πως μένει στο ενοίκιο.

Όπως υποστήριξε ο Βασίλης Χιώτης την Πέμπτη (12.05.2016) από τη συχνότητα του ΒΗΜΑ FM «(...) κάναμε και ένα ρεπορτάζ χθες μετά από τηλεφώνημα που δεχτήκαμε, ο Τσίπρας πώς αγόρασε το σπίτι; Από πλειστηριασμό. Το ψάχνουμε το πότε το αγόρασε πάντως το 2012 το είχε στην κατοχή του γιατί το δηλώνει στο πόθεν έσχες. Το 2012 που έλεγε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη το συγκεκριμένο διαμέρισμα που έχει στην κατοχή του ανήκε σε έναν επιχειρηματία που αυτοκτόνησε λόγω χρεών, το σπίτι περιήλθε στη δικαιοδοσία μιας τράπεζας, η τράπεζα το έβγαλε στον πλειστηριασμό και πήγε ο Τσίπρας και το απέκτησε μέσω πλειστηριασμού».

Τα όσα είπε ο γνωστός δημοσιογράφος προκάλεσαν την αντίδραση του Μαξίμου και όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, η ανακοίνωση ήταν ουσιαστικά απάντηση στον Βασίλη Χιώτη. Το σημείωμα της κυβέρνηση έκανε λόγο για δημοσιογραφική αλητεία, που «είναι από ό,τι φαίνεται το τελευταίο καταφύγιο της διαπλοκής». Σύμφωνα με το Μαξίμου, ο πρωθυπουργός μένει στο ενοίκιο στο διαμέρισμα της Κυψέλης και το σπίτι που δήλωσε στο πόθεν έσχες του είναι «το πατρικό του στους Αμπελόκηπους», το σπίτι όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε και του μεταβιβάστηκε εδώ και πολλά χρόνια.

Τα όσα ανέφερε ο Βασίλης Χιώτης

ΧΙΩΤΗΣ: Να σου πω ένα συμπέρασμα δικό μου για τα πόθεν έσχες; Κορυφαίο είναι του Τσίπρα. Δήλωνε στην προεκλογική περίοδο του 2012 ότι δε θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ γιατί είναι άδικος φόρος και θα τον καταθέσει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στη συνέχεια το γύρισε κι έλεγε ζω στο νοίκι δεν έχω ακίνητα. Στην εκπομπή του Αυτιά είναι καλεσμένος ο Τσίπρας και τον ρωτάνε τι θα κάνει με τον ΕΝΦΙΑ (βάζει το ηχητικό της εκπομπής). Όμως αποδεικνύεται είχε το 2012 στην κατοχή του στο σπίτι στο οποίο διαμένει στην κυψέλη, δεν λέω τη διεύθυνση, άρα όταν έλεγε ότι ζω στο νοίκι, δε ζούσε σε νοίκι είχε δικό του το σπίτι ζούσε στον ΕΝΦΙΑ, είχε καταλάβει ότι αυτό που έλεγε δεν έπρεπε να το πει και προσπαθούσε να το μπαλώσει με τη λογική.

ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ: Σοκάρομαι, αυτή τη στιγμή είπε ψέματα ο Τσίπρας; Αλλάζει ο κόσμος εντός μου

ΧΙΩΤΗΣ: Εσύ πιστεύεις λοιπόν πως εντάξει ο Τσίπρας είπε ψέματα μέχρι εδώ είναι το τερμάτισε. Έλεγε ότι είναι στο νοίκι και δεν είναι. Σου χω συνέχεια... Όχι απλώς δεν είναι στο νοίκι, αλλά όπως κάναμε και ένα ρεπορτάζ χθες μετά από τηλεφώνημα που δεχτήκαμε, ο Τσίπρας πώς αγόρασε το σπίτι; Από πλειστηριασμό. Την ώρα που έλεγε, εκτός του ότι δεν πληρώνω ΕΝΦΙΑ, κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη… Το ψάχνουμε το πότε το αγόρασε πάντως το 2012 το είχε στην κατοχή του γιατί το δηλώνει στο πόθεν έσχες. Το 2012 που έλεγε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη το συγκεκριμένο διαμέρισμα που έχει στην κατοχή του ανήκε σε έναν επιχειρηματία που αυτοκτόνησε λόγω χρεών, το σπίτι περιήλθε στη δικαιοδοσία μιας τράπεζας, η τράπεζα το έβγαλε στον πλειστηριασμό και πήγε ο Τσίπρας και το απέκτησε μέσω πλειστηριασμού. Δεν έλεγε μόνο ψέματα ότι ζει στο νοίκι, έλεγε ψέματα ότι κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, ότι είμαι αντίθετος με τους πλειστηριασμούς και πήρε σπίτι από πλειστηριασμό. Πόσους ξέρεις οτι πήραν σπίτι από πλειστηριασμό;

ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ελάχιστους. Και χωρίς να έχουν εσωτερική πληροφόρηση.

ΧΙΩΤΗΣ: Ακριβώς.

ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ: Το ψάρι μυρίζει πολύ.
ΧΙΩΤΗΣ: 1-0

Ακούστε και το ηχητικό (περίπου στο 9:30 το επίμαχο απόσπασμα)Η παραίτηση

Λίγη ώρα μετά, ένα tweet από το e-tetradio έριξε τη "βόμβα". Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Βασίλης Χιώτης παραιτήθηκε τόσο από τον ΒΗΜΑ FM, του σταθμού του οποίου είναι διευθυντής αλλά και από τον ΔΟΛ γενικότερα. Μάλιστα, σημειωνόταν πως η απόφασή του είναι αμετάκλητη και πως οι δυο πλευρές χαρακτηρίζουν το διαζύγιο φιλικό.

Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα, στο pontiki.gr, ο Βασίλης Χιώτης παραιτήθηκε από το Βήμα αλλά είναι άγνωστο αν θα παραμείνει στον ΒΗΜΑ FM και πως σύμφωνα με πληροφορίες έχει συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του σε μεγάλη κυριακάτικη εφημερίδα.
Δημοσίευση: Μαΐου 12, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Παραίτηση "βόμβα" Χιώτη από τον ΒΗΜΑ FM – Κατηγόρησε τον Τσίπρα πως αγόρασε το σπίτι του σε πλειστηριασμό"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator