Άλλαξαν τα χρώματα της Ελληνικής Σημαίας στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

0Όποιος περνάει από σήμερα έξω από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης θα βλέπει την ελληνική σημαία σε κίτρινα χρώματα. Εκεί φιλοξενείται έκθεση του κινέζου… καλλιτέχνη Ai Weiwei, που θεωρείται ως ο πιο γνωστός εν ζωή καλλιτέχνης της σύγχρονης τέχνης και είχε έρθει στην Ελλάδα τον Ιανουάριο για να στήσει ένα μνημείο για τους “πρόσφυγες που θα εκπέμπει σε όλον τον κόσμο μηνύματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης”.

Αυτές τις ημέρες στην Αθήνα εκτίθενται έργα του όπως οι καρέκλες και τα σκαμπό που βλέπετε στην φωτογραφία και κάποιοι υπεύθυνοι του Μουσείου έβγαλαν στο μπαλκόνι της Βασιλίσσης Σοφίας το έκτρωμα, που προσβάλει το εθνικό μας σύμβολο και σύμφωνα με πληροφορίες η “σημαία” θα παραμείνει εκεί για πολύ καιρό. 

Το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση τέχνης θα πρέπει να αυτοπεριορίζεται εκεί που αρχίζει να προσβάλλει τα ιερά και τα όσια ενός λαού. Δεν είναι λογικό στο όνομα της δήθεν ελευθερίας της τέχνης και της δήθεν αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες οποιοσδήποτε καλλιτέχνης να προσβάλλει την ελληνική σημαία. Δεν είναι λογικό οι υπεύθυνοι ενός ελληνικού μουσείου να δέχονται αυτή την προσβολή. Δεν είναι λογικό η επίσημη ελληνική πολιτεία στο όνομά της δήθεν προοδευτικότητας και της δήθεν αλληλεγγύης προς «πρόσφυγες» να δέχονται την προσβολή εθνικών συμβόλων. Κάποια στιγμή θα πρέπει αν όχι η κεντρική πολιτεία, η δικαιοσύνη να ξυπνήσει, δεν είναι λογικό να βλέπουμε να καίγονται ελληνικές σημαίες και να μη μιλάμε, δεν είναι λογικό να βλέπουμε την ελληνική σημαία σε αυτά τα χάλια, όποια και αν είναι η αιτία. Το ιερό σύμβολο μας θα πρέπει να παραμένει αγέρωχο και να κυματίζει εκεί ψηλά. Μόνο αυτό μας σώζει, μόνο αυτό μπορεί να μας σκεπάσει, μόνο αυτό μπορεί να μας απαλλάξει απ’ την οποιαδήποτε ηθική, κοινωνική και πολιτική κρίση που έχουμε. 

 Μάριος Σταύρου / Απογευματινή Φρουρά ...
Δημοσίευση: Μαΐου 24, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Άλλαξαν τα χρώματα της Ελληνικής Σημαίας στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator