Γενικός ξεσηκωμός κατά του ασφαλιστικού με συγκεντρώσεις και απεργίες

0



Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις την Κυριακή, ημέρα ψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου στη Βουλή. Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ, ποιες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί

Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις την Κυριακή, ημέρα ψήφισης του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή. Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν από το πρωί και συγκεκριμένα με συγκέντρωση στο Σύνταγμα, στις 10.00 το πρωί, που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Στις 12.00 το μεσημέρι, η ΠΟΕΣΥ καλεί τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης να πάρουν μέρος μαζικά σε διαδήλωση διαμαρτυρίας, η οποία θα ξεκινήσει με συγκέντρωση μπροστά στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνει η ΑΔΕΔΥ, η οποία διοργανώνει Συλλαλητήριο-Συναυλία στην πλατεία Συντάγματος στις 6.00 το απόγευμα, «ημέρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση να ψηφίσει στη Βουλή το αντιλαϊκό νομοσχέδιο και που οι εργαζόμενοι της χώρας μας γιορτάζουν αγωνιστικά την Εργατική Πρωτομαγιά».

Εξάλλου, πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, η ΓΣΕΕ είχε αποφασίσει για την Κυριακή 8 Μαΐου –ημέρα κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων– 24ωρη γενική απεργία και συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στο συλλαλητήριο καλούν επίσης η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), οι οποίες αποφάσισαν ομόφωνα το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την Κυριακή, διαμαρτυρόμενοι γιατί με «διαδικασίες fast track, η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο, προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσει έτσι τις αντιδράσεις». Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 πμ μπροστά στο Εργατικό Κέντρο.

Ανάλογες συγκεντρώσεις προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις.
Πώς θα κυκλοφορήσουν τα ΜΜΜ

Στο μετρό η στάση εργασίας είναι από τις 05:00 έως τις 09:00. Λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό, δεν θα εκτελούνται και τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα από το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας ως το Αεροδρόμιο.

ΗΣΑΠ και τραμ κυκλοφορούν κανονικά. Λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 09:00 έως τις 21:00. Ωστόσο το πρωί η πλήρης αποκατάσταση των δρομολογίων θα πάει έως τις 10:00 ενώ το βράδυ η απόσυρσή τους θα αρχίσει σταδιακά από τις 20:00.

Δεν θα ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή, η οποία είναι εργάσιμη ημέρα δυνάμει του ν. 4177/2013, όπως αποφάσισε από κοινού ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ.

Τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια έως τα ξημερώματα της Τρίτης, ενώ όπως ανακοίνωσε η Aegean αποφασίστηκαν έκτακτες πτήσεις προς τα νησιά.
Κλειστά τα βενζινάδικα

Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), κατεβάζοντας τα ρολά στα βενζινάδικα την Κυριακή.

"Πρέπει η Κυβέρνηση αλλά και οι δανειστές να αντιληφθούν ότι εκπροσωπούμε έναν κλάδο εξαντλημένο, υπό πολυετή οικονομική επίθεση, ανίκανο να δεχτεί υπέρμετρη «ασφαλιστική φορολογία» και έναν κόσμο αγανακτισμένο, ο οποίος, κάθε φορά που καταφέρνει να επιβιώνει στο τέλος κάθε μήνα, αντί για συνειδητή επιβράβευση δέχεται κατά ριπάς νέα απρόβλεπτα πυρά και προβλήματα τύπου «λερναίας ύδρας» που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την καθημερινότητά του και δραματικά αγωνιώδη την προσπάθειά του να κρατήσει το μαγαζί του και την επιχείρησή του σε λειτουργία", αναφέρει η ΠΟΠΕΚ σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή μετά την έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου.

Όπως σημειώνεται, την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας, στην οποία θα παρθούν αποφάσεις για την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Δημοσίευση: Μαΐου 08, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γενικός ξεσηκωμός κατά του ασφαλιστικού με συγκεντρώσεις και απεργίες"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator