Αγάπησα το γκρι

0



Αγάπησα το γκρίζο γιατί μέσα από αυτό μπόρεσα να δω όλα τα άλλα χρώματα. Μέσα από το γκρίζο της ζωής εκτίμησα και τα όμορφα χρώματά της.
Αγάπησα την μελωδία της θλίψης όταν ένα δάκρυ έτρεξε απ' τα μάτια μου κι αγκάλιασε θερμά το πρόσωπό μου. Ερωτεύτηκα ξανά μέσα στα όμορφα χρώματα της άνοιξης και πόνεσα μέσα στη θλίψη του χειμώνα όταν έχασα όσους είχα κοντά μου.
Κράτησα λίγο από αυτό το γκρι και για μένα και μέσα στο όμορφο βλέμμα μου το κρατάω και το ονόμασα μυστικοπάθεια. Το κράτησα και στην καρδιά μου και το ονόμασα εμπειρία και δύναμη, κρατάω λίγο να δώσω και σε εσένα γιατί θα σου χρειαστεί.

Πως θα αγαπήσεις την ζωή αν δε σε ωριμάσει με τις δυσκολίες, πως θα εκτιμήσεις το εγώ σου όταν περνάς μόνο καλά κι όλα έρχονται βολικά και δε χρειάζεται να παλέψεις για κάτι; Πως θα δεις τη δύναμη που κρύβεις μέσα σου;
Μονό αυτό το γκρι της ζωής που σέρνει πάντα μαζί του τις δυσκολίες της, μια βαριά αλυσίδα που μόνο οι τολμηροί θα μπορούσαν να κουβαλήσουν. Αυτό είναι το γκρι και μάθε να το αγαπάς και στον πίνακα που λέγεται ζωή να ξέρεις πάντα έχει γκρι πινελιές. Έχουν και αυτές την ομορφιά τους όπως και ο ουρανός όταν είναι γκρι πάντα εμφανίζει στο τέλος της μπόρας και τα υπόλοιπα όμορφα χρώματα του ουράνιου τόξου, έτσι είναι η ζωή.
Δυο εραστές, η θλίψη με την χαρά, ο ένας για να μας ωριμάζει κι ο άλλος για να μας ηρεμεί και να μας χαρίζει όμορφες στιγμές.

Να γίνεις ένα με αυτό, ν' αγαπήσεις το γκρι. Κάποτε νόμιζα πως όλο αυτό ήταν αδικία, πλέον ξέρω πως μέσα από κάθε δύστυχη στιγμή ανακαλύπτω και κάτι δικό μου, μια κρυφή μου δύναμη, και πως μέσα από κάθε στιγμή χαράς έμαθα να γίνομαι πιο αποδοτική και να να την μοιράζω και στους γύρω μου.
Άσε το θλιμμένο σου βλέμμα, όσα δεινά κι αν περνάς κοίτα το εγώ σου και μέσα από το γκρι σου βρες το δικό σου ουράνιο τόξο γιατί η ζωή είναι σαν φαΐ χωρίς αλάτι όταν είναι εύκολη. Και μη ξεχνάς μετά από κάθε μπόρα, ακόμα και όταν δεν εμφανιστεί το ουράνιο τόξο, να κρατάς πάντα μια πολύχρωμη ομπρέλα.

Patricia Roco
Δημοσίευση: Μαΐου 21, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αγάπησα το γκρι"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator