Η απόφαση νομιμοποίησης των πλαστών πτυχίων βασίζεται σε ρήτρα της πρώην υπουργού Παιδείας Μαρριέτα Γιαννάκου-Κουτσίκου

0



Η απόφαση του υπουργού Παιδείας, Νίκο Φίλη, να νομιμοποιήσει 2.500 δημόσιους υπάλληλους με πλαστά πτυχία ενεργοποιώντας μια ρήτρα που πέρασε η πρώην υπουργός Παιδείας Μαρριέτα Γιαννάκου-Κουτσίκου, προκάλεσε σάλο. Το σκάνδαλο ήρθε στη Βουλή μετά που η Ένωση της ιδιωτικής εκπαίδευσης δημοσίευσε τις λεπτομέρειες αυτές των δημοσίων υπαλλήλων με βαθμό ψεύτικο ή παράτυπο τίτλο.

Σε μια εποχή που η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρμαχος, υποτίθεται, στην ιδέα των μεταρρυθμίσεων και στη διαφάνεια σε όλους τους χώρους του δημόσιου τομέα και την κοινωνία στο σύνολό της, και οι άνεργοι κάτοχοι αυθεντικών πτυχίων και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών είναι παρά πολλοι, ο ΦΙΛΗΣ προτίθεται να επιτρέψει σε δημόσιους υπαλλήλους με πλαστά πτυχία να καθίσουν για εισαγωγικές εξετάσεις στον δημόσιο τομέα, νομιμοποιώντας ουσιαστικά τους τίτλους τους, και δίνοντάς τους μια δωρεάν είσοδο.

Το υπουργείο Παιδείας ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να διαχωρίσει μεταξύ των κατόχων παράτυπων και παράνομων πτυχίων μεταξύ των 2.500, και ως εκ τούτου δεν θέλει να κάνει διακρίσεις ενάντια στον καθένα! Μετά το σάλο που προκλήθηκε το υπουργείο παραδέχτηκε ότι εξετάζει στενά το θέμα, κατηγορώντας πάντως, τους προηγούμενους Υπουργούς Παιδείας για το νομικό κενό.

Εν τω μεταξύ, το twitter εξερράγη με την #hashtag «plasta_ptyxia» (πλαστά πτυχία) που γίνεται η κορυφαία τάση στην Ελλάδα. «Οι γονείς μου ξόδεψαν μια περιουσία για τις σπουδές μου και αυτά τα ρεμάλια εργάζονται στο δημόσιο τομέα, αντί να είναι στη φυλακή», έγραψε ένας χρήστης.
Δημοσίευση: Μαΐου 27, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η απόφαση νομιμοποίησης των πλαστών πτυχίων βασίζεται σε ρήτρα της πρώην υπουργού Παιδείας Μαρριέτα Γιαννάκου-Κουτσίκου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator